פשטידת בטטה ותירס ללא גלוטן

פשטידת בטטה ותירס

2 קלחי תירס (כ-1-1.5 כוסות גרגירים)
בטטה בינונית (330 גרם)
2 בצלים פרוסים לרצועות דקות-דקות
3 חופנים קשיו טבעי
1/4 כוס קמח עדשים
1.5 כפיות מלח טבעי
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה

מפרידים את גרגירי התירס מהקלחים

מטגנים בצל עד הזהבה

טוחנים קשיו עם מים רק עד כיסוי עד לקבלת מרקם קרמי, אחיד וסמיך

מחממים תנור ל-200 מעלות

מגרדים בטטה לתוך קערה
מוסיפים את גרגירי התירס לבטטה
מערבבים פנימה את קרם הקשיו
מוסיפים קמח עדשים ותבלינים ומערבבים היטב עד שכל הרכיבים מתחברים

משמנים תבנית ומעבירים אליה את התערובת

מכניסים לתנור ל-40 דקות או עד הזהבה

לפוסט הזה יש 5 תגובות

  1. עינת

    היי עינת
    גרגירי תירס קפואים זה בסדר ?
    והאם צריך לבשל אותם עד לריכוך?או מספיק להרתיח מספר דקות?
    תודה לך .

    1. עינת שגיא

      היי עינת. כן, אפשר להשתמש בגרגירים קפואים. אין צורך לבשל אותם. פשוט להוסיף לתערובת.

  2. עינת

    היי עינת
    גרגירי תירס קפואים גם בסדר?
    ואם כן האם להשרות במים רותחים או לבשל כמה דקות ?
    תודה על המענה .

  3. עינת

    היי עינת
    לגבי הקשיו אפשר לטחון בנפרד (בחנות עצמה )
    ולהוסיף אחר כך מים או שאפשר לוותר על המים ?

    ולגבי הפפריקה אפשר פפריקה מתוקה ולא חריפה ?
    תודה מראש על התגובה .

    1. עינת שגיא

      לגבי הקשיו, לא לוותר על המים. הוא צריך להיות קרמי ולא גרגירי.
      לגבי הפפריקה – מה שאת מעדיפה.

כתיבת תגובה