1/2 חבילת טופו מפוררת (150 גרם)
1/2 כוס כוסמת מבושלת
1/4 כוס נבט חיטה
2 כפות טחינה
כרישה קצוצה
קישוא קצוץ
גזר מגורד
פטרוזיליה קצוצה
כף שמן + כפית שמן
לאדות כרישה קישוא וגזר בכף שמן עד לריכוך
תוך כדי להוסיף מעט מלח, פלפל שחור, אבקת צ'ילי, זץ קטן של כמון
לטחון בבלנדר – טופו, 2 כפות מים, 2 כפות טחינה ופטרוזיליה
אם התערובת לא הופכת למשחה, לטחון שוב בבלנדר מוט
לערבב את התערובת עם הירקות, נבט החיטה והכוסמת
להוסיף עוד קצת מלח ופלפל שחור, להניח בתבנית משומנת (בכפית שמן)
ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 30 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה מעט מלמעלה
צפיות 2,892
לפוסט הזה יש 18 תגובות
היי
במה אפשר להחליף את הטופו ,?
הי עינת
מכורה לפשטידות שלך
את זו משןם מה טרם ניסיתי.,. האם אפשר להחליף את נבט החיטה שאין לי בקמח חומוס או קמח עדשים?
הכוסמת האם זו הקלויה או הרגילה? ( אני מניחה שהרגילה כי עוקבת אחרייך וזכור לי דציינת שהקלויה פחות בריאה…).
בחלק מהפשטידות האחרות שלך אני מכפילה כמויות כי הן יוצאות קטנות ובמקרה שלי מכינה לכמות של לפחות 4…. האם גם כאן כדאי להכפיל בשביל תבנית פיירקס סטנדארטית?
המון תודה לך על הכל!!!
תמר
שלום, האם הכוונה לכרישה שלמה החלק הלבן והירוק?
כמה זמן מבשלים כוסמת? האם צריך השרייה לפני הבישול?
תודה מראש
אכן, הכוונה היא לכרישה שלמה
את הכוסמת מבשלים 15 דקות. אין צורך בהשריה
(הכוונה היא לכוסמת ירוקה, טבעית. ולא חומה)
במקום נבט חיטה (שאין לי כרגע) האם אפשר להשתמש בקוואקר?
אילנה
כן, בהחלט
תארתי לעצמי.. אבל יש דגן שיצא מושלם?
אני מתלבטת בין עדשים שחורות או קינואה..
מה את ממליצה?
קינואה או אורז
היי עינת
אני רוצה לעשות את הפשטדה הזו
אבל לא ממש מתחברת לטעם של הכוסמת
מה היית מציעה במקום?
תודה נורית
כל דגן מבושל אחר יעשה את העבודה
טעימה מאוד ! שמתי כף קמח מצה במקום נבט חיטה ( כי פסח עכשייו..)
תודה.
רעיון מעולה 🙂
תודה על השיתוף !
אוי, אז זה עם גלוטן?
כן
אבל אפשר להחליף בקמח ללא גלוטן.
נבט חיטה- קצוץ?
הכוונה היא לא לנבטים, אלא לנבט חיטה
(נראה כמו נסורת)
הנה תמונה
http://www.tvuot.co.il/%D7%A0%D7%91%D7%98-%D7%97%D7%99%D7%98%D7%94-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%99
1/2 כוס של הכוסמת לפני או אחרי הבישול שלה ?
אחרי בישול