פשטידת כרישה

פשטידת כרישה

2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)
חצי חבילת תרד טרי (כ- 60 גרם)
6 כפות קוואקר
חצי קוביית טופו (150 גרם)
2 כפות טחינה גולמית
מלח, פלפל
שמן זית

מטגנים את הכרישה והתרד בשמן עד ריכוך

חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם "גבינתי"

מוסיפים לטופו את הכרישה והתרד, קוואקר, טחינה ותבלינים ומערבבים היטב

מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה

מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה

לפוסט הזה יש 87 תגובות

  1. יוליה

    אפשר להשתמש בטופו משי?

    1. עינת שגיא

      מאמינה שכן. אבל אולי תצטרכי להוסיף עוד קצת מייצבים יבשים כמו קוואקר או קמח כלשהו.

  2. מיכל ספיר

    יש אפשרות להפוך את הפשטידה הזו להיות ללא גלוטן? יש תחליף לקוואקר? תודה מראש

    1. עינת שגיא

      הי מיכל. נסי אולי שקדים/קשיו טחונים, או כל קמח ללא גלוטן. לא ניסיתי בעצמי, אבל שווה לנסות 🙂 ואשמח לשמוע איך יצא כמובן 🙂

  3. עופרה

    היי
    הפשטידה יצאה מאד יבשה ודחוסה. והשחימה- אך בכלל לא כמו בתמונה. נראה לי שחסר משהו במתכון.
    עופרה

    1. עינת שגיא

      הי עופרה. המתכון קיים באתר כבר שנים ואני מכינה ממנו הרבה. לא חסר בו כלום 🙂 יכול להיות שהתנור שלך חזק יותר משלי, ולכן אולי צריך להוריד את הטמפ' או לאפות פחות זמן. ממליצה לך לנסות שוב. זה אחד המתכונים הכי פופולאריים באתר 🙂 שווה את המאמץ 🙂

  4. נוגה לוי

    הי, לגבי הכרישה: להשתמש רק בחלק הלבן?

  5. נטע

    היי עינת היה בסופר רק בייבי תרד ונראה שזה יותר גבעולים מעלים. צריך להפריד את העלים?

  6. מורן

    הי עינת
    אפשר להקפיא את הפשטידה ?
    פשטידה מצויינת!
    תודה

    1. עינת שגיא

      הי מורן 🙂
      לא ניסיתי להקפיא את הפשטידה הזו ספציפית, אבל הקפאתי אחרות, והיה בסדר גמור. אז מניחה שאפשר 🙂

  7. מורן

    הי עינת,
    פשטידה מעולה.

    את יודעת אם אפשר להקפיא אותה ?

  8. טושטוש

    יצאה ממש ממש טעימה!
    הטופו לא נהיה אצלי גבינתי בבלנדר, אז הוספתי לו קצת חלב סויה ומיץ לימון
    והקרמתי עם כמו גבינת מוצרלה טבעונית מגוררת מלמעלה
    וגם הכפלתי כמויות כי מה אני אעשה עכשיו עם חצי חבילת תרד?? 🙂

    תודה על המתכון! ♥

  9. חופית

    היי, האם צריך לייבש את הטופו לפני שמכינים? עכשיו שאני טוחנת במוט, זה יוצא פירורים ואני מניחה שמרקם "גבינתי" אומר גם עיסה חלקה ומגובשת, אז כנראה שהיא צריכה מים. או שלא הבנתי מה הכוונה גבינתי?

    1. עינת שגיא

      הי חופית, כשטוחנים במוט מספיק זמן, הטופו הופך לממרח
      לזה התכוונתי
      לא צריך לייבש את הטופו לפני שמכינים

  10. חן

    מה אפשר לשים במקום הטופו?

    1. עינת שגיא

      לא בטוחה שאפשר להחליף את הטופו
      הוא זה שמחזיק את הפשטידה ונותן לה נפח

  11. ז׳וזט

    היי עינת,
    הכנתי פשטידה זו, החלפתי את היחסים בין כרישה ותרד, אך היא יצאה לי מעט דחוסה ויבשה, יש דרך לרכך אותה מעט?
    תודה,
    ז׳וזט

    1. עינת שגיא

      הי ז'וזט, היחס בין הכרישה לתרד חשוב, מכיוון שהכרישה "רטובה" יותר מהתרד
      ולכן היא יצאה לך דחוסה ויבשה
      בפעם הבאה הייתי שומרת על היחס, או לפחות מוסיפה ירקות "רטובים" אחרים כמו בצל קישואים או פלפלים
      בהצלחה 🙂

      1. ז׳וזט

        תודה!

  12. שי

    היי עינת,
    האם ניתן להחליף את התרד בקייל? אם כן, איך להתנהג איתו לפני שאני מכניסה לתערובת? תודה רבה.

    1. עינת שגיא

      הי שי. לא ניסיתי בעצמי, כך שלא יודעת להגיד לך בוודאות
      אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה
      להכין אותו באותה הדרך

  13. עדנה

    תודה על המתכונים. אני רוצה לעשות פשטידת כרישה עם ברוקולי במקום עם תרד. כמה ברוקולי להוסיף על 2 כרישות? תודה מראש.

    1. עינת שגיא

      הי עדנה. לא הייתי מוסיפה הרבה ברוקולי, כי יש לו נפח בניגוד לתרד
      אז ממש מעט. אולי חופן או מקסימום שניים
      בהצלחה

  14. אלה

    היי
    מה זה אומר לאדות בשמן?
    לשים בסיר/מחבת?

    1. עינת שגיא

      מחממים כף שמן במחבת, מוסיפים את הכרישה, מערבבים
      מנמיכים את האש, מכסים את המחבת, ומאדים עד ריכוך

  15. מיכל שטאובר

    היי עינת מתכון פשוט וטעים ממש. תודה רבה. אני הוספתי מעט שמרי בירה, כי כל אחד צריך לתרום את חלקו.. 🙂

  16. עדי

    עינת, תודה. תנוסה.
    למה משמש הטופו בפשטידה ומה אפשר במקומו?

    1. עינת שגיא

      הטופו בעצם מחזיק את הפשטידה
      אם יש רגישות לטופו, רצוי לבחור במתכון אחר, שאין בו טופו

      1. עדי

        טוב, היא ממש ממש טעימה 🙂

        תודה רבה!

  17. יוהנה

    רק שאלה קטנה
    מה זה לאדות בשמן,
    רוצה להכין חתכתי כרשה, שטפתי עלי תרד
    האם הכוונה תיגון עדין עד לריכוך?
    תודה

  18. אורית

    לעינת
    תודה רבה רבה על המתכון !!
    יצא מדהים 🙂
    זו הפשטידה הטבעונית הכי טעימה שאכלתי
    אמשיך ואנסה מתכונים נוספים..
    כל הכבוד על ההשקעה והשיתוף שלך

  19. רוני

    רציתי להגיד לך תודה.
    המתכון שלך ממש מוצלח!
    ניסיתי אותו בכמה וריציות והוא לא איכזב אפילו פעם אחת.

  20. ת.

    טחנתי את הקוואקר, הוספתי "גבינת פשתן" במקום הטופו ולא יודעת למה אבל העיסה הייתה מוזרה כשערבבתי הכל וכעת היא בתנור עוד מעט 40 דקות כמו שציינת והיא לא משחינה למעלה ונראית בדיוק כמו שהיא הייתה לפני שהכנסתי אותה לתנור.טוב, כל עניין הטיבעונות עוד חדש לי והכל עוד בגדר ניסויים ותהיות… תודה רבה לך (-:

  21. ת.

    אני גרה בחו"ל ואין לנו קוואקר דק אלא רק הגירסא העבה של הדיסה.האם מתאים? מה אפשר לשים במקום טופו? אסור לי שום דבר עם סויה.ניסיתי בעבר מתכונים עם טחינה גולמית ויצא קצת מריר.האם מרגישים את הטעם המריר בפשטידה הזאת? תודה רבה לך (-:

    1. עינת שגיא

      הי
      לא הייתי ממליצה להחליף כל כך הרבה רכיבים במתכון אחד, כי זה ישפיע לגמרי על התוצאה
      כדאי לחפש מתכון אחר שלא מכיל רכיבים שאסור לך או לא טעימים
      בהצלחה 🙂

  22. לימור

    החלפתי את הכרישה בפטריות שיטאקי מיובשות (לאחר השרייה כמובן) קצוצות
    יצא מדהים!!!!!! אפילו ההורים שלי התנפלו על זה והם ממש לא חובבי טופו
    תודה על המתכון!

  23. לימור

    שלום עינת,

    אני נמנעת עכשיו מבצל וכרישה בתזונה שלי, יש משהו שאפשר לשים במקום?

    1. עינת שגיא

      לדעתי יעבוד גם עם ירקות אחרים
      קישואים, גזר, פלפלים
      או תערובת של כמה סוגים

  24. שלומית

    שלום,
    הכנתי את הפשטידה עם בצל ויצא טעים מאוד.
    האם הפשטידה צריכה לצאת רכה ? יצא לי רך מידי כך שקשה לחתוך אותה לחתיכות יפות להגשה.

    תודה רבה על הכול,
    שלומית

    1. עינת שגיא

      אולי היית צריכה להוסיף עוד בצל
      בכל מקרה, רצוי לתת לה לפחות שעה לנוח ולהתייצב אחרי שיוצאת מהתנור

  25. הגר

    הי עינת,
    אם יש בצל במקום כרישה- גם שניים?

    אם מוותרים על הטחינה ו/או על הקוואקר- האם הפשטידה "תחזיק מעמד" לדעתך..?
    (הממרח טופו יוצא די סמיך בפני עצמו..)

    תודה!

    1. עינת שגיא

      הי הגר
      לא ניסיתי בלי טחינה
      יכול להיות שיעבוד

      אם אין כרישה, רצוי כמה בצלים, לא רק שניים

  26. חן

    הי עינת,

    באיזה גודל תבנית את אופה את הפשטידה?

    1. עינת שגיא

      הי חן
      הכנתי אותה בתבנית עגולה קטנה (בלי מספר לצערי, כי היא עשויה מחרס. לא תבנית שיגרתית)
      אבל לדעתי תבנית 26סמ תתאים כאן
      או תבנית מלבנית קטנה
      בהצלחה 🙂

  27. ליאת

    הכנתי ( כמות כפולה כי המתכון שלך תמיד טעימים ) ויצא טעים מאד. המצחיק הוא שכששמעתי לפני ההכנסה לתנור זה היה אפילו עוד יותר טעים…. זה היתרון בפשטידת ללא ביצים…. בפעם הבאה אאפה ממש מעט. תודה!!

  28. חן

    הי עינת,

    קודם כל תודה על כל המתכונים והאתר הנפלאים 🙂

    אפשר להחליף את התרד במשהו אחר? אולי מנגולד?

  29. מיכל

    ניתן לוותר או תחליף לטופו?

  30. אירה

    מתכון מעולה!!
    אפשר גם לשחק עם ירקות (הוספתי פטריות וקצת סלרי). אפילו בעלי הבררן שאל "מה את אוכלת? מריח טוב". טעם חתיכה ואהב.

    1. עינת שגיא

      איזה יופי 🙂 תודה על השיתוף!
      אני מתה על הפשטידה הזו!

  31. אילנה הראל

    היי עינת,
    אהבתי את הפשטידה שלך היות ואני לא צמחונית הוספתי לה קמת כוסמין +קוזברה+פטרוזיליה וביצה
    שילבתי מהאתר הזה:
    http://www.laisrael.net/PageDisplay.asp?Artnum=15522
    ויצא טעים.
    כמויות אני לא יודעת לתת כי כך אני מבשלת!

  32. ליטל

    הי עינת,
    נשמע מצוין, מתכוננת להכין בהקדם.
    יש מניעה להחליף את התרד הטרי בטרד קפוא של סנפרוסט?
    תודה!
    ליטל

    1. עינת שגיא

      הי ליטל
      לא ניסיתי, אבל אני מניחה שלא צריכה להיות בעיה

  33. שירלי

    לא הצלחתי למצוא כרישה באף חנות בעיר..וגם לא בשופרסל.
    כן קניתי תרד, מה אני יכולה לשים במקום כרישה ?

    1. עינת שגיא

      אפשר להשתמש בבצל, או אפילו תערובת בצלים
      לבן, סגול, קטנים, גדולים – מה שיש

  34. נורית

    הי עינת
    אני רוצה להכין פשיטדת כרישה
    כשאת כותבת קווקר, את מתכוונת לדק או עבה?
    תודה נורית

      1. נורית

        היי עינת
        הכנתי את הפשטידה ויצא נהדר..
        היה חסר לי קצת מלח.. כי לא שמתי הרבה
        וחשבתי שאולי להבא אשים רוטב סויה תמרי במקום מלח
        אבל הכי חשוב שזה מאוד טעים
        השילוב המנצח של תרד וכרישה.. נפלא!
        עכשיו יש לי עוד משהו טעים עם טופו ברשימה..
        תודה רבה ויום נהדר
        נורית

  35. מירי

    היי עינת חבל שאין יכולת להדפיס את המתכונים הם כל כך נהדרים ואני צריכה אותם לידי במטבח .

    1. עינת שגיא

      תודה מירי 🙂
      א- את יכולה להדפיס בכל פעם את המתכון שאת רוצה להכין
      ב- אם יש לך מצלמה בטלפון, את יכולה לצלם את המתכון ואז לעבוד עם הטלפון
      (זה מה שאני עושה)

    2. אורלילי

      אני מעתיקה את הטקסט לגוף המייל מגדילה כאוות נפשי, ומדפיסה.

  36. אפרת

    מתכונים מדהימים, מאוד שמחתי לקרא ולהתרשם. הולכת לנסות בהקדם את מגוון הפשטידות

  37. אני

    ושוב עוד מתכון מוצלח וטעים…עכשיו הכנתי את הפשטידה וכמבון שלא יכולתי לחכות לקירור מלא עד הטעימה….אז כל מה שנותר להוסיף זה—יאמיייייי.
    עשיתי כמות כפולה הפעם:)))))))(לא כמו הפשטידת בצל ופיטריטת שנגמרה בציק)
    תודה לך על המתכונים הבריאים והטעימים

  38. גבי

    הכנתי עכשיו את הפשטידה שלך, עם ברוקולי וטימין טרי במקום התרד. יצא מעולה! תודה.

  39. ורד

    בבקשה בבקשה תצרכי מספר קלוריות ל 100 גרם כמה חלבונים וכמה פחממות
    תודה

  40. מיכל

    יצא טעים. בצל במקום כרישה (זה מה שיהיה בבית…), שכחתי להוסיף קוואקר וזה היה חסר, והוספתי כמון וזה היה מיותר. אולי אגוז מוסקט יכול להתאים… אבל ההתנסות היתה טובה!

    1. עינת שגיא

      כן, אני מניחה שבלי קווקר לא היה מה שיחזיק את החומרים ויתן נפח. וכמון לא נראה לי מתאים פה…
      טוב, פעם הבאה לפי המתכון 🙂 יוצא פשוט מעדן!

  41. יואב

    עשיתי ויצא מעולה. תודה!!!
    רק בקשה קטנה למתכונים הבאים, אם אפשר – כמויות מדויקות של תבלינים, לטובת חסרי ניסיון (כמוני) 🙂

    1. עינת שגיא

      איזה כיף! תודה יואב
      אשתדל לדייק בכמויות התבלינים 🙂

  42. איילת

    נראה מעולה!!
    כשאנסה אודיע לך איך יצא… 🙂

כתיבת תגובה