פשטידת קינואה ודלעת טבעונית

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

 

כוס וחצי קינואה מבושלת

280 גרם דלעת מגורדת + שן שום קצוצים בקוצץ ירקות

1/3 כוס נבטוטי עדשים חומות או ירוקות

2 כפות טחינה

2 כפות קוואקר דק

מלח פלפל

כורכום

אבקת צ'ילי

2 כפיות שמן זית למריחה

 

כלים דרושים:

קוצץ ירקות

בלנדר מוט

 

מערבבים את הקינואה, הדלעת והשום, העדשים והתבלינים

עם בלנדר מוט מרסקים חצי מהתערובת

מוסיפים טחינה וקוואקר ומערבבים שוב

 

מחממים תנור ל-180 מעלות

 

מערבבים ומהדקים עם הידיים

 

משמנים תבנית בכפית שמן

מעבירים אליה את תערובת הפשטידה ומהדקים

 

בעזרת מברשת סיליקון מורחים מלמעלה עוד כפית שמן

 

מכניסים לתנור ל-20-30 דקות או עד שהפשטידה משחימה

 

 

 

לפוסט הזה יש 27 תגובות

  1. אליענה

    מה אפשר לשים במקום קוואר ? לצליאקים

    1. עינת שגיא

      2 חופנים שקדים או קשיו טחונים דק-דק
      ורצוי גם לטחון את כל התערובת עם בלנדר מוט (ולא רק חצי מהתערובת כמו שכתוב במתכון)

  2. ניצן

    הי. נראה מעולה.
    כמה כוסות בערך יוצא 280 גרם דלעת מגוררת? תודה

  3. אירית

    איך זה נדבק בלי ביצים ?

  4. לי

    יצא מעולה, תודה עינת!
    השתמשתי בעדשים חומות מבושלות וקמח חומוס, טעים!

  5. מירי

    אהלן, אני מנסה לעשות פשטידות אישיות בתבנית של מאפינס לאירוע משפחתי.
    זה מתכון שיתאים לזה?

    תודה רבה!

    מירי

    1. עינת שגיא

      הי מירי
      לא יודעת. לא ניסיתי בעצמי
      אבל תנסי את פשטידת התרד או פשטידת אטריות
      בהצלחה

  6. Gabriella

    עינת שלום רב,

    האם תוכלי לציין באיזה סוג קמח להשתמש כדי להכין עוגה לילד או ילדה , או אמא שיש יום הולדת .
    האם קמח כוסמין , או ללא גלוטן. אפשרי . והאם תוכלי להנחות איפה למצוא את המתכון .
    בנוסף , רוצה לשבח אותך על חיזוק שלך מבלי ידיעתך על העברתי להיות צמחונית יותר ויותר ראיתי מתכונים שלך וניסיתי אותם . מאוד טעים ואני בחן נתתי לנכדים שלי ואהבו מאד.
    מכולנו חיבוק גדול. ואנו נמשיך להכנס לאתר שלך ונדלה משם הרבה פנינים בריאים.
    תודה לך

    1. עינת שגיא

      הי גבריאלה
      אני שמחה שאת מנסה ואוהבת את המתכונים 🙂
      כיף לשמוע!

      לגבי עוגה – אפשר להשתמש בקמח כוסמין וגם בקמח ללא גלוטן
      אצלי באתר יש כמה מתכונים לעוגות ועוגיות
      בקטגוריה "מתוקים"
      בכולם אני משתמשת בקמח כוסמין מלא מטחינת ריחיים
      אבל את מוזמנת להשתמש בכל קמח אחר שמתאים לאפיה

  7. מיכל

    שלום עינת.
    הכנתי זה עתה את הפשטידה.
    לטעמי – טעימה מאד אך חשתי קורטוב של מרירות.
    לטעמו של בעלי- המבין באוכל ורגיש לטעמים – הוא חש כ"כ מרירות עד כי לא הצליח לחוש בתיבול המוצלח.
    שאלותי:
    ממה לדעתך נובעת המרירות?
    ברצוני לציין ששטפתי את הקינואה מספר טעמים.
    תודה על המתכון ובכלל.

  8. סמדר

    שלום עינת היקרה,
    המתכונים שלך מדהימים וקלים. ניסיתי חלק גדול מהם והם טעים מאד. רציתי לשאול לגבי הכמויות, כמה מותר לאכול. למשל מהקציצות קינואה אם אני אוכל בארוחת הצהריים. אני יכולה לאכול את הכל בלי בעיה. אבל מצד שני אני לא רוצה להשמין.
    וגם לגבי המאפינס חרובים כמה מותר לאכול?

    לתשובתך אודה.
    בברכה,
    סמדר

    1. עינת שגיא

      הי סמדר
      אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂

      לצערי, אין לי שום דרך להגיד לך איזה כמויות לאכול
      אין כמות אחת שמתאימה לכולם
      כל אחד ואחת צריכים כמות אחרת
      ומי שיודע הכי טוב – זה הגוף שלך

      אז חשוב להקשיב לגוף, לא לאכול עד "התפוצצות" ולא להשאיר אותו בחסר

      מקווה שזה עוזר
      עינת

  9. מוטי

    למה מרסקים חצי מהכמות?

  10. אורנה

    האם ניתן להכניס עדשים ירוקות בשלות ולא נבוטות?

  11. דנה

    הכנתי, יצא מעולה!

  12. שגית

    היי,
    הכוונה לעדשים ירוקות?

    1. עינת שגיא

      אופס. שכחתי לציין 🙂
      אני השתמשתי בחומות, אבל אפשר גם בירוקות

      1. חיה

        מה הכוונה בנבטי עדשים? עדשים מונבטים?

    2. חנה שחף

      עינת, לא שכחת לציין כתוב במתכון חומות או ירוקות.

כתיבת תגובה