קדרת אורז חומוס וירקות

קדרת אורז חומוס וירקות

1.5 כוסות אורז בסמטי מלא
1.5 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
2 בטטות קטנות חתוכות לקוביות גדולות
2 עגבניות חתוכות לרבעים
בצל סגול גדול חתוך לרצועות עבות
סלסילת פטריות פורטובלו קטנות – שלמות
כוס כרוב לבן חתוך לרצועות
1-2 כפות שמן זית
3-4 שיני שום שלמות קלופות
3 כוסות מים
2 כפיות מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מחממים תנור ל-180 מעלות

מעבירים את כל החומרים לכלי חסין אש
אופים כשעתיים – או עד שהנוזלים נספגים לגמרי
מדי פעם מערבבים

לפוסט הזה יש 20 תגובות

  1. הילה

    אפשר גם אורז לא מלא?זה אותן כמויות מים?

    1. עינת שגיא

      אפשר מה שרוצים 🙂 זה פחות בריא כמובן
      אותה כמות מים

  2. אדווה

    היי, האם אפשר להכין בטוסטר אובן או שעלול להישרף?

    1. עינת שגיא

      הי אדווה. מאמינה שאפשר. אולי כדאי להוריד טיפה את המעלות.

  3. שושקה

    ענת, שלום רב
    תודה על המתכון. יצא מאוד טעים.
    אני עשיתי את המתכון עם אורז פרא, במקום הבצל הסגול – בצל לבן, במקום הכרוב שמתי קייל מסולסל חתוך וכן הוספתי קישואים. היו לי עדשים שחורות מבושלות והוספתי גם מהן כמות מתונה. נתתי קודם רתיחה על פלטת הגאז ואחר כך עם מכסה סגור בתנור, בטמפרטורה נמוכה יותר – כי יצאתי מהבית להליכה ברגל ולא רציתי שיישרף.
    מינימום שמן זית – שתי כפיות שטוחות. זללנו 2 מנות!
    המשיכי להעשיר אותנו במתכונים מצויינים.
    יישר כוחך
    שושקה

  4. חנה

    סיר רגיל כזה שעשוי כולו מברזל אמור לעשות את העבודה או שיש איזשהו כלי מיוחד?

  5. שירן

    האורז צריך להיות מבושל לפני?

  6. דלית

    טעים ממש, כולם ליקקו את האצבעות. תודה!

  7. אסתר

    יצא לי קצת יבש יש לך הצעה מה אפשר להוסיף ?
    תודה רבה

    1. עינת שגיא

      אפשר להוסיף עוד מים, או ירקות שיש בהם נוזלים כמו בצל קישואים דלעת וכו'

  8. ליאת כרמלי

    כלי עם או בלי מכסה ?

    1. עינת שגיא

      אני השתמשתי בכלי בלי מכסה, אבל אפשר עם מכסה, אבל לדעתי יקח יותר זמן לנוזלים להיספג
      שווה לבדוק 🙂

  9. ענת

    כשאת לא מציינת טמפ למה הכוונה?

    1. עינת שגיא

      הי ענת
      שכחתי לציין 🙂
      180 מעלות
      הוספתי במתכון
      תודה על תשומת הלב !

כתיבת תגובה