מתכון 1 – קוביות טופו מלוחות בסגנון גבינה בולגרית
גוש טופו (300 גרם)
מלח גס
שמן זית
כמה טיפות לימון או סומאק טבעי
צנצנת זכוכית (750 מ"ל) עם מכסה
חותכים את הטופו לקוביות (אני אוהבת קטנות) ומעבירים לצנצנת
מוסיפים לצנצנת : 2 כפות שמן זית, כפית וחצי מלח, ומעט מיץ לימון או סומאק.
סוגרים את הצנצנת עם מכסה ומשקשקים היטב, כך שכל הקוביות יכוסו בתבלינים.
מניחים במקרר לכמה שעות ואוכלים בהנאה
מחזיק הרבה זמן במקרר, עד שבועיים
תנסו ! זה להיט ! וזה ממכר 🙂
מתכון 2 – קוביות טופו אפויות לסלט
גוש טופו (300 גרם) חתוך לקוביות בגודל 1 סמ
2 כפות רוטב סויה איכותי
כף שמן שומשום לא מזוכך
1/2 כפית מלח גס
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
צנצנת זכוכית (750 מ"ל) עם מכסה
מחממים תנור ל-200 מעלות
מרפדים תבנית בנייר אפייה
מעבירים את כל החומרים לצנצנת
סוגרים במכסה ומשקשקים היטב
מעבירים לתבנית ומסדרים בשכבה אחת אחידה
אופים כ-10 דקות
או עד שהטופו משחים ממש טיפה
(להשתדל לא לאפות יותר מדי, כי אז הטופו הופך לצמיגי)
לפוסט הזה יש תגובה אחת
נראה בריא וטעים