קציצות טבעוניות מאורז אפונה והמוון בצל

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

 

כוס אורז מלא מבושל

חצי כוס אפונה קפואה מבושלת

בצל חתוך לרבעים

חבילת בצל ירוק (כ-10 דקים) שטופים וקצוצים גס

2-3 שיני שום

2 כפות טחינה גולמית

3 כפות שטוחות קוואקר עדין

מלח, פלפל, מעט אבקת צ’ילי

 

קוצצים במעבד או בבלנדר מוט : בצל, בצל ירוק, 1/2 כוס אורז, 1/4 כוס אפונה ושום ומעבירים לקערה

 

מוסיפים 1/2 כוס אורז, 1/4 כוס אפונה קוואקר, טחינה ותבלינים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה

 

מערבבים היטב עם הידיים כדי שהתערובת תידבק

 

מחממים תנור ל-200 מעלות

 

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

 

מורידים את הטמפ' ל-180

 

ומכניסים את הקציצות ל-20 דקות

 

הופכים את הקציצות ומכניסים ל- 10 דקות נוספות

 

 

לפוסט הזה יש 22 תגובות

  1. אילנה

    התכוונתי אפונה יבשה
    אבל לא משנה כבר ניסיתי ויצא פצצה
    תודה רבה!!

  2. אילנה

    אפשר לעשות עם גרגירי אפונה באיזה שהוא אופן?

  3. מרב דרור

    הי עינת

    הכנתי את הקציצות-רק שהוספתי במקום אורז תערובת מהחמין הצמחוני .יצא מדהים!

  4. ענת

    הכנתי גם את אלו היום, יצא מצויין, תודה!
    בטעות הכנסתי את כל הכמות יחד למעבד המזון, אבל יצא טוב גם כך..
    השתמשתי בטחינה מתובלת (בפטרוזיליה) כי זה מה שהיה בבית,
    והוספתי גם כמה עלי נענע לתערובת, מוסיף המון לטעמי,
    אני כל כך אוהבת נענע, אני מוסיפה אותה לאחרונה להמון מאכלים 🙂

    1. עינת שגיא

      מעולה! כל הכבוד על השידרוגים
      ותודה על העדכון 🙂

  5. גלי

    היי עינת,
    עשיתי ויצא פשוט מעולה ,
    תודה רבה 🙂

  6. גלי

    תודה רבה רבה 🙂

  7. גלי

    היי עינת,
    תודה על המתכונים המעשירים .
    מה זה אבקת צ'ילי ?
    גלי

    1. עינת שגיא

      תודה גלי 🙂
      אבקת צ'ילי היא תבלין
      ממש כמו פפריקה חריפה
      רק קצת יותר חריף 🙂

  8. דנה הופר

    היי עינת
    עשיתי את המתכון אבל לא מאפונה אלא מאפונה סינית עדינה כזאת שנשארה מאתמול.. יצא מעולה. תודה!

  9. פנינה

    היי עינת,

    כמה קציצות יוצאות מהכמות הנ"ל. בכלל, אשמח אם תרשמי במתכונים בהם זה רלוונטי כמה יחידות יוצאות. זה יעזור לי בחישוב כמה קציצות אני יכולה לאכול בארוחה.

    חוץ מזה, רציתי להגיד לך שהאתר שלך מקסים ומאד מעניין. הוא צבעוני ומלא תמונת מגרות.

    פנינה

    1. עינת שגיא

      תודה רבה, פנינה 🙂
      קשה להגיד כמה קציצות, כי זה מאוד תלוי בגודל שלהן
      אם אני זוכרת נכון, יצאו לי בערך 8 קציצות

      1. פנינה

        תודה על התגובה המהירה 🙂

  10. קארין

    היי עינת

    במה אפשר להחליף את הקוואקר אם אני נמנעת מגלוטן?

    תודה

    1. עינת שגיא

      הי קארין
      את יכולה להחליף בקמח חומוס או כל קמח ללא גלוטן

  11. עירית

    עינת – תודה !!!
    השתמשתי בשאירות, יצא יאמי !!!!

  12. עירית

    נשמע מגניב…בעיקר בשל העובדה שיש לי את כל המצרכים מוכנים !
    הולכת להכין…ואדווח !
    תודה לך עינת 🙂

כתיבת תגובה