[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
** אפשר להחליף את האורז בכל דגן אחר ואת העדשים בכל קטניה אחרת
** הכמות מספיקה ל-14 קציצות בערך – תלוי בגודל
כוס אורז מלא מבושל
חצי כוס עדשים חומות מונבטות (או מבושלות)
בצל סגול קצוץ דק
כרוב סגול קצוץ דק (בערך ½ כוס – ¾ כוס)
פלפל ירוק קצוץ דק
שן שום קצוצה דק
מלח, פלפל שחור גרוס, כמון
כף שמן זית לטיגון + כף שמן למריחה
כף קמח חומוס
2 כפות טחינה גולמית
קוצץ ירקות
בלנדר מוט
מברשת למריחה
מחממים כף שמן זית במחבת, מוסיפים בצל, מנמיכים את האש, מכסים עם מכסה ומבשלים עד ריכוך.
מוסיפים כרוב ופלפל ירוק, מגבירים את האש וממשיכים לבשל 3-4 דקות
מוסיפים שום ותבלינים ומערבבים
מוסיפים אורז ועדשים, מערבבים, מכבים את האש, ומניחים בצד לצינון
כשהתבשיל התקרר מעבירים לקערה, מוסיפים קמח חומוס וטחינה ומערבבים
בעזרת בלנדר מוט טוחנים כ- 1/3 מהתבשיל
ומערבבים היטב (רצוי בעזרת הידיים)
מחממים תנור ל- 200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
בעזרת מברשת מורחים מעט שמן על כל קציצה
מכניסים לתנור ל- 20 דקות
הרוטב
כ-12 עגבניות שרי חצויות
2-3 שיני שום
טוחנים בקוצץ ירקות
מעבירים לכלי גבוה, וממשיכים לטחון עם בלנדר מוט עד שהרוטב הופך לאוורירי וקטיפתי
לפוסט הזה יש 20 תגובות
הי עינת
את הרוטב את משאירה ככה חי או מבשלת ?
נשאר חי
שלום עינת,
אהבתי את המתכון של הקציצות של אורז ועדשים ברוטב עגבניות.
לבן שלי יש רגישות לטחינה ואני נמנעת מלתת לו מוצרי חלב.
מה אפשר לשים במקום??
תודה מראש,
דנה
הי דנה
אם את משתמשת בעדשים מונבטות ולא מבושלות אפשר לוותר על הטחינה וגם על קמח חומוס
ולטחון היטב הכל עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד וחלק
היי עינת,
אני חדשה בתחום
השרתי עדשים ירוקות לכמה שעות והן התפרקו לאחר בישול של חצי שעה (והשרייה של כמה שעות)
את יכולה לתת טיפ לבישול עדשים ירוקות?
הי ציפי
ההשריה מקצרת את זמן הבישול, לכן כדאי להיות עם האצבע על הדופק
להציץ מדי פעם ולהוציא אותן בזמן
למה טוחנים רק 1/3?
כדי שישאר קצת המרקם האמיתי של המרכיבים
אבל אפשר לטחון הכל, אין בעיה
היי עינת
יש מתכונים שאת כותבת צ'ילי וסויה כולם עם חומרים שונים מסוגים שונים
מה את ממליצה לקנות?
הי אורנה
את יכולה למצוא את המוצרים ברשימה הזו
http://www.einatnutrition.co.il/?page_id=993
הי עינת,
בוודאי תוכלי לעזור גם לי.
אני רוצה לקנות קוצץ ירקות.
אני רוצה אותו קטן, כי המטבח שלי קטן,
אבל אני לא בטוחה כמה חזק הוא צריך להיות כדי לעשות עבודה טובה.
לקטנים יש פחות כוח, ככה לפי הפירסומים שמצאתי.
האם את יודעת, מהי העוצמה המומלצת לקוצץ טוב?
זה הערך שב W.
תודה חגית
הי חגית
שלי ממש ממש פשוט וקטן
זה – http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=743181
נראה לי שהעוצמה היא 300 וואט
(אני לא ממליצה ספציפית על המכשיר הזה. הוא לא נוח.
אבל מבחינת עוצמה, הוא בסדר לצרכים שלי)
תודה עינת
בזכותך אני מעמיקה בכל המתכונים שלך
רוצה להכין בקרוב את ההמבורגר עדשים
שנראה נהדר ופשוט{התמונות של התהליך מאוד מעודדות להכין..}
אפשרי להכין ללא השרית לילה של העדשים?
תודה נורית
הי נורית
אם את מתכוונת למתכון ההמבורגר, אפשר גם לא להשרות את העדשים. העיקר שיהיו מבושלות.
היי עינת
לאלתר ספונטני במטבח זה החלום שלי..
בינתים אני זקוקה למעט עזרה..
חשבתי לשלב, קציצות מהמתכון הזה {אורז ועדשים}
למתכון עם הרוטב ואפונה
מה את מציעה לשים במקום קמח חומוס
קמח כוסמין או פרורי לחם כוסמין?
תודה נורית
הי נורית
זה אולי ישמע אבסורד, אבל כדי להיות ספונטנים, צריך לתכנן ולהתכונן 🙂
לדעתי אפשר לשלב כל מתכון של קציצות עם רוטב העגבניות
רק צריך לוודא שהן יהיו יציבות מספיק, כדי שלא יתפרקו בבישול ברוטב
את יכולה להחליף את קמח החומוס בכל קמח אחר,
או בקוואקר, או לשלב קמח עם פירורי לחם
בהצלחה 🙂
היי ענת, נראה מעולה!
האם אפשר לוותר על הקמח חומוס במתכון ?
תודה עדי
אפשר להחליף את קמח החומוס בקמח אחר או בפירורי לחם
היי עינת,
אחלה אתר, יופי של מתכונים, אני בתחילת דרכי ומקווה שאעמוד בזה…
אבל איך אפשר לשמור על המשקל כשאני "דוחפת" טחינה לאורך כל היום?
בבוקר בכריך…
בצהריים בקציצות…
אחה"צ בעוגיות…
בערב בסלט…
וידי עוד נטויה!
הי טובה
אני ההוכחה החיה שזה אפשרי 🙂
בבוקר – פרוסה עם טחינה וסילאן
בצהריים – רוטב טחינה על הסלט
אחהצ טחינה/חמאת בוטנים בעוגה/עוגיות
בערב טחינה בקציצות
🙂