קציצות אורז ועדשים כתומות

קציצות אורז ועדשים כתומות

(כ-30 קציצות)
כוס וחצי עדשים כתומות מושרות
כוס וחצי אורז בסמטי מלא מבושל
גזר קצוץ
בצל קצוץ
3 חופנים קשיו – לטחון לאבקה
3-5 בצל ירוק קצוץ
מלח, פלפל גרוס

מבשלים את העדשים עד ריכוך
מערבבים את כל החומרים יחד – חוץ מהירוק של הבצל הירוק
טוחנים עם בלנדר מוט
מוסיפים בצל ירוק קצוץ ומערבבים

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

אופים 20 דקות, הופכים את הקציצות, ואופים 10 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 48 תגובות

  1. תמר מגדל

    האם אפשר לטגן את הקציצות במקום לאפותן?

    1. עינת שגיא

      מבחינה בריאותית לא מומלץ לטגן, אבל מאמינה שאפשר

  2. אסתר

    אה זה מלא, מבושל
    קראתי את זה לא מבושל

  3. אסתר

    לא הבנתי, האורז לא מבושל??

  4. אורנה

    הקציצות מדהימות ויציבות ועם כמה שינויים – עוד יותר.
    את העדשים לא בישלתי.
    הוספתי בצל סגול ואורז אדום שיותר מטעם מוסיפים נקודות צבע לקציצות.
    הוספתי גם כמון וצ'ילי גרוס ומעט שמן זית

  5. תמר

    הי עינת, יצא ממש מעולה תודה רבה!!

  6. ליזה

    אהלן, האם אפשר להשתמש בסוגי אורז אחרים?

  7. שירלי

    האם אפשר להשתמש באגוז טחון במקום קשיו (מה שיש לי במזווה..)?

    1. עינת שגיא

      מאמינה שכן. ומאמינה שקצת ישפיע על הטעם, אבל לא קריטי

  8. שיר

    חייב אורז בסמטי מלא ? או אפשר עם כל אורז ?

  9. מיכל

    היי עינת,
    יש לי אורז ועדשים מבושלים יחדיו. שאלתי היא, מה "מדביק" את החומרים למצב של קציצה ?
    תודה, מיכל.

  10. מיכל כרמלי

    שלום!
    נראה אחלה וגם יש לי הכל, כמעט… מה עושים אם אין לי בצל ירוק?
    תודה רבה על הכל

    1. עינת שגיא

      מכינים בלי 🙂 לא קריטי
      אפשר להחליף אותו בעשבי תיבול אחרים, איזה שאוהבים ויש בבית

  11. נועה

    ואם אין לי קאשיו?

  12. Ruthie

    קציצות מעולות. גם הלא טבעונים אכלו בהנאה רבה.
    אני הוספתי יותר אורז, בערך 2 כוסות, ואולי זו הסיבה שהן היו יציבות מאוד וצורתן נאה.

  13. נגה

    כמה קלוריות המתכון?

  14. עדי

    היי את הגזר לגרד או לקצוץ דק?

    1. עינת שגיא

      לא כל כך משנה, כי טוחנים עם בלנדר מוט את הכל.
      אם הבלנדר שלך חזק, אפשר לקצוץ, אם בא לך לעזור לו, עדיף לגרד 🙂

  15. טליה

    מה קורה אם מאדים את העדשים?

  16. טליה

    האם אפשר לאדות את העדשים במקום לחמם במים?

  17. הודיה

    הי עינת

    האם אפשר להשתמש בפטרוזיליה/כוסברה במקום בצל ירוק?

  18. דינה

    מעולה! ברור שאכין שוב, הן טעימות. תודה!

  19. דינה

    הי עינת, הכנתי אתמול את הקציצות. מאוד טעים! מה לעשות על מנת שהעיסה לא תידבק לידיים? בזמן האפייה הקציצה איבדה מגובהה ״ונזלה״ ואז נוצרו חיבורים בין קציצה לקציצה, וגם כשרציתי להפוך לאחר 20 ד׳ הן לא התחברו ליחידה אחת. אני בישלתי את העדשים והשרתי לפני. האם כאן הטעות?

    1. עינת שגיא

      הי דינה. גם אצלי במתכון העדשים מושרות ואחר כך מבושלות
      האם השתמשת באותן כמויות ?
      אולי השתמשת בבצל גדול מדי ?

      1. דינה

        הכמויות שהשתמשתי: 1.5 עדשים מושרות מבושלות, ואז סיננתי את המים. האמת שבשלב הזה הלכתי מעט לאיבוד בין הנוזלים לעדשים עצמן שכבר נהיו סוג של נוזל.
        הבצל היה בינוני.
        ואני "מסגירה" את עצמי שאין לי ניסיון בכלל בבישול/אפייה ומתכונך הוא הראשון וגם עשה לי חשק לעוד (:

        1. עינת שגיא

          הכמות של העדשים במתכון היא אחרי השריה ולפני בישול. אולי זה ההבדל?..
          את העדשים כדאי לבשל רק עד ריכוך, לפני שהן מתפרקות לגמרי, ואז לסנן טוב מהמים.
          נסי שוב את המתכון 🙂 זה יהיה אימון טוב לפני שאר המתכונים 🙂
          בהצלחה !

  20. הודיה

    הי איילת,
    נראה טעים מאד.
    בהמשך והבהרה לשאלה הראשונה. אם אני לא רוצה לשים קשיו או שקדים, אז לא לבשל את העדשים? רק להשרות?
    תודה

    1. עינת שגיא

      כן, עדיף רק להשרות
      אבל הייתי מבשלת את האורז קצת יותר כדי שיהיה מושי וידביק את הקציצות

      1. שיר

        מדובר על אגוזי קשיו קלויים או טבעיים?

  21. היי עינת,

    במתכון כתוב לבשל את העדשים.
    באחת התגובות כתבת להשרות בלבד
    וגם כתבת שתיקנת את המתכון
    (אבל עדיין מופיע במתכון שיש לבשל את העדשים)
    אז.. לבשל? להשרות בלבד?

    תודה על המתכונים המצוינים!
    איילת

    1. עינת שגיא

      תודה איילת 🙂
      המתכון אכן מתוקן.
      קודם, בטעות היה כתוב עדשים מבושלות וגם לבשל את העדשים
      אז הכוונה היא לעדשים מושרות, שמבשלים לפי ההוראות במתכון
      תודה

  22. הגר

    הי עינת,

    האם הכמויות של כוס וחצי אורז ועדשים זה לפני הבישול?
    ומה הכוונה ב"חופן"? פשוט כמה שנכנס ביד?

    1. עינת שגיא

      הי הגר
      כן, הכמות של האורז היא לאחר בישול, והכמות של העדשים היא לאחר השריה
      חופן זה מה שנכנס ביד 🙂
      בהצלחה !

      1. הגר

        סליחה שאני מציקה, אבל אני שאלתי אם הכמות היא לפני הבישול ואת כתבת: "כן" ואז אמרת הפוך – "אחרי הבישול"
        אז אני מחדדת את השאלה: האם מבשלים את האורז ולוקחים ממנו כוס וחצי לקציצות?
        יש הבדל גדול בין כוס אורז מבושל לכוס אורז לא מבושל.
        אני לא מנסה להיות קטנונית, פשוט רוצה להבין.

        ותודה על המתכון

        1. עינת שגיא

          זה בסדר גמור 🙂

          הכמות של האורז היא לאחר בישול, והכמות של העדשים היא לפני בישול, ולאחר השריה. כי במתכון עצמו מבשלים את העדשים
          מקווה שברור עכשיו 🙂
          בהצלחה

  23. מיטל

    היי ענת
    כמה מים יש להוסיף בבישול החומרים? לא רוצה שייצא לי רטוב מדי ואז תהיה בעיה לאגד את המרכיבים לכדי קציצה;)
    האם מבשלים את העדשים והאורז בנפרד ואז מבשלים יחד עם השאר? בתוספת של עוד מים?
    תודה

    1. עינת שגיא

      הי מיטל
      בבישול העדשים אין חשיבות לכמות המים, כי בסיום הבישול מסננים
      בבישול האורז – אני מוסיפה 2 כוסות מים על כל כוס אורז מלא
      מבשלים את העדשים ואת האורז בנפרד, ואז מערבבים יחד עם שאר הרכיבים
      היתה טעות במתכון. העדשים צריכות להיות מושרות ולא מבושלות… תיקנתי
      🙂

  24. מיכל

    הי,

    האם לא חסר במתכון גורם "מחבר"?
    נראה לי שזה יתפורר באפייה………

    תודה

    1. עינת שגיא

      האורז והעדשים מחברים, והקשיו גם עוזר
      לא חסר כלום במתכון 🙂

  25. יעל

    שלום.
    המתכון נראה מעולה.
    יש חלופה לקשיו?
    תודה, יעל

    1. עינת שגיא

      שקדים ?
      או, אם את מעדיפה לוותר לגמרי, את יכולה להשתמש בעדשים מושרות ולא מבושלות

כתיבת תגובה