קציצות כוסמת וחומוס עם טוויסט

קציצות כוסמת וחומוס עם טוויסט

כ-8 קציצות

כוס כוסמת מבושלת
1/4 כוס גרגירי חומוס לאחר 24 שעות השריה
(אצלי תמיד יש קטניות בהשריה או בהנבטה. היו לי גרגירי חומוס בהשריה, מתוכם הוצאתי 1/4 כוס אחרי 24 שעות)
2 בצלים ורדרדים בגודל בינוני מקולפים וחתוכים לרבעים
כף שמן זית
כף סילאן

מכינים את הבצלים –
בכלי קטן מכסים את הבצלים במים,
מוסיפים כף שמן זית, כף סילאן ומלח ומביאים לרתיחה
אחרי הרתיחה מבשלים עד שכל (או לפחות רוב) הנוזלים יצטמצמו (כ-40 דקות)

מסננים את הבצלים מהנוזלים שנשארו וסוחטים מעט

מחממים תנור ל-180 מעלות

מערבבים בקערה כוסמת גרגירי חומוס בצלים מקורמלים מלח ופלפל
וטוחנים הכל עם בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה
יוצרים קציצות שטוחות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-20 דקות
הופכים את הקציצות ומכניסים ל-15 דקות נוספות

בצלים מקורמלים

לפוסט הזה יש 14 תגובות

  1. הדסה

    שלום עינת,
    תודה על אתר עשיר וגדוש בתוכן, אני מקווה להתחיל ליישם.

    רציתי לשאול בנוגע להשריה של קטניות או הנבטה, ניסיתי שיהיו לי קטניות בהשריה, וההתעסקות עם החלפת המים, סינון וכו׳ וגם הכמות הגדולה של הקטניות שלא כל כך צריך ,פשוט מוסיף ריח של ריקבון קצת. מותר לאכול אותם כך? מה אפשר לעשות איתם?
    תודה
    הדסה

  2. מיכל

    שלום עינת.
    נכון התבלבלתי, התכוונתי לכוסמת.
    שאלה נוספת:
    המים תוך כדי הרתחה בצבע מעט חום / כתמתם.
    האם זה המצב הרגיל בבישול כוסמת אורגנית,או אולי לא מספיק שטפתי אותה?
    אגב הייתי צריכה לשטוף אותה טרם שימוש?
    תודה.

    1. עינת שגיא

      כן 🙂 מי הבישול יוצאים חומים. זה בסדר גמור.
      אני שוטפת אותה אחרי הבישול, לא לפני.
      ברגע שהיא מוכנה אין שום זכר למים החומים 🙂

  3. מיכל

    שלום עינת,
    קניתי עד עתה את הקינואה החומה, שהסתבר לי שהיא למעשה קלוייה.
    לכן קניתי את זו הבהירה, מעין ירוק לבן, אורגנית.
    את יכולה לכתוב לי כיצד מבשלים אותה? (כי בטעות רוקנו וזרקתי את ההוראות).
    שנית,
    כתבת 1 כוס קינואה מבושלת.
    האם לפני בישול הכמות זהה במקרה שלה לאחרי הבישול?
    כי אינני יודעת כמה מתוך השקית לבשל למתכון ספציפי זה.
    תודה לך ושבת שלום.

    1. עינת שגיא

      הי מיכל
      אני מניחה שאת מתכוונת לכוסמת ולא לקינואה 🙂
      הנה וידיאו שבו אני מראה איך אני מבשלת את הכוסמת הירוקה
      http://youtu.be/tC7m7ejCYBA
      לגבי הכמות – הכוונה היא לכוס כוסמת אחרי בישול (לפני בישול זה בערך חצי כוס, כי היא מכפילה את גודלה בבישול)
      בהצלחה 🙂

  4. מירה

    שלום עינת,
    הכנתי את הקציצות כוסמת לפי המתכון שפרסמת והקציצות התפרקו קצת. מה יכולה להיות הסיבה? תודה, מירה

    1. עינת שגיא

      הי מירה
      האם הפכת אותן באמצע ?
      כמה זמן היו בתנור?
      לקציצות טבעוניות צריך לתת קצת זמן אחרי שמוציאים מהתנור כדי שיתגבשו קצת
      וגם חשוב לערבב את התערובת עם הידיים כדי שתהיה דביקה יותר

  5. רחל

    הי עינת,
    מה הכוונה בבצלים ורדרדים?

    1. עינת שגיא

      זה מן בצל סגול כזה, אבל הצבע שלו היה דהוי
      אז לא ידעתי אם הוא סגול או לבן 🙂

  6. דנה

    ואם אשתמש בחומוס מבושל זה גם יהיה בסדר? יש לי חומוס מבושל של סנפרוסט ולא בא לי להתעסק עם השריות בימים אלה…
    מצטרפת למחמאות על האתר, תענוג לחיך ולעיניים!

    1. עינת שגיא

      תודה 🙂
      כן, אין בעיה להשתמש בחומוס מבושל
      אבל אולי המרקם יהיה קצת שונה

  7. סילביה

    שלום עינת
    האם הבנתי נכון?החומוס ללא בישול בכלל?
    ושוב תודה על המתכונים הנפלאים המסייעים כל כך לאכול בריא וטעים

    1. עינת שגיא

      תודה סילביה 🙂
      אכן, החומוס ללא בישול. ממש כמו שמכינים פלאפל 🙂

כתיבת תגובה