קציצות כוסמת ועדשים כתומות

קציצות כוסמת ועדשים כתומות

(20 קציצות)

כוס וחצי כוסמת ירוקה מבושלת
1/2 כוס עדשים כתומות יבשות (לפני בישול)
1/2 פלפל אדום קצוץ
בצל קצוץ
2 חופנים שקדים טבעיים
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס

טוחנים את השקדים לאבקה דקה
מבשלים את העדשים עד ריכוך

מערבבים הכל יחד וטוחנים עם בלנדר מוט

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

אופים בתנור 20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10-15 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 19 תגובות

  1. יפעת

    בפעם הראשונה הכנתי לפי המתכון ויצא לי נחמד מבחינת המרקם אבל תפל בטעם. בפעם השניה הוספתי גזר וקישוא מגורדים ותיבול (ראס אל חנות וכמון) ויצא מעולה. תודה

  2. ג'אנה

    האם חייבים את השקדים ?
    או את הקמח שקדים ?
    מעדיפה לוותר

    1. עינת שגיא

      הי ג'אנה. השקדים מוסיפים לקציצות קצת עסיסיות בגלל השומן שהם מכילים. אפשר לוותר עליהם, אבל לדעתי, זה יהפוך את הקציצות ליבשות. אם את מחליטה לוותר עליהם, הייתי מוסיפה איזשהו מרכיב "רטוב" וטיפה שומני, כמו טחינה למשל. בהצלחה 🙂

  3. עינת שגיא

    הי יעל.
    בערך 3/4 כוס כוסמת יבשה. אני מבשלת אותה כמו פסטה: מרתיחה מים, ברתיחה מוסיפה מלח וכוסמת, מרתיחה שוב ונותנת לה להתבשל 15 דקות. אחר כך מסננת ושוטפת במים.
    מאמינה שאפשר להשתמש גם בכוסמת מונבטת. שווה לנסות 🙂

  4. יעל

    מה הכמות של כוסמת ירוקה לא מבושלת? ואיך מבשלים כוסמת ירוקה?
    האם ניתן רק להשרות אותה 24 שעות ללא בישול?

  5. רחל

    אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא? עובר טוב הקפאה?

  6. רחל

    אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום לטחון את השקדים? ואם כן, מה הכמות?

  7. הדסה

    העדשים הכתומות הם מהסוג החצוי שמתפרק בבישול או שלמות?

    1. עינת שגיא

      עדיף שלמות. למרות שבמתכון הספציפי הזה זה לא קריטי

  8. שלומית

    עשיתי בדיוק לפי המתכון.
    אפיתי בתבנית מאפינס .
    יצא מעולה!

  9. אדי

    הי עינת,

    האם כמות הכוסמת של 1.5 כוסות היא נכונה, יצאה לי כמות ממש גדולה.
    עוד שאלה קטנה, מה אמור לחבר את כל החומרים אם אין ביצים, כדי ליצור את הקציצות, הן מתפרקות לי לחלוטין…

    אשמח לתשובה מהירה, כי החומרים כבר מוכנים…

    בתודה מראש,

    אדי

    1. עינת שגיא

      הי אדי
      שכחתי לציין שצריך לטחון הכל עם בלנדר מוט
      הוספתי במתכון. תודה וסליחה !

      כמות הכוסמת היא של כוסמת מבושלת, לא לפני בישול

  10. לילך

    היי עינת,
    הכנתי את הקציצות והן טיפה התפרקו לי, מדוע ?
    מה פספסתי ?
    טנקס,
    לילך

    1. עינת שגיא

      הי לילך
      קשה לי לדעת, משהו בטח השתבש
      האם התערובת היתה יבשה מדי או רטובה מדי כשהכנת את הקציצות ?
      אולי הן התייבשו בתנור ?
      או שהן התפרקו לפני הכניסה לתנור ?

  11. סילבי

    היי עינת, האם להשרות את השקדים ?

כתיבת תגובה