קציצות כוסמת ועדשים שחורות

קציצות כוסמת ועדשים שחורות

(כ-15 קציצות)

כוס כוסמת מבושלת
3/4 כוס עדשים שחורות מונבטות
בצל קצוץ
גזר קצוץ
2 כפות שמן
מלח, פלפל שחור גרוס

מערבבים את כל החומרים חוץ משמן וטוחנים עם בלנדר מוט
מוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-20 דקות, הופכים את הקציצות, ואופים 10 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 12 תגובות

  1. עינת

    בוקר טוב עינת
    אני מנסה שוב את המתכון עד שאצליח .

    אם לא מנביטה את העדשים ייתכן שבגלל זה יוצאים יבשים לאחר האפייה?

    אפשרי גם בלא להנביט ויצא עדיין במרקם טוב?
    תודה מראש .

    1. עינת שגיא

      היי עינת. אם את לא מנביטה את העדשים ומבשלת אותן, זה משנה לגמרי את המרקם. כדי שלא יצא יבש נסי להוסיף עוד קצת שמן או להשתמש בבצל קצת יותר גדול.

  2. עינת

    היי שוב
    השתמשתי בשמן אבוקדו יש מצב שזו גם הסיבה?

  3. עינת

    היי עינת
    צריך לבשל את העדשים השחורות לפני האפייה ואם כמה זמן ?
    ניסיתי פעם את המתכון והקציצות יצאו לי יבשות מאוד עדשים יצאו קשות וגם הכוסמת ?
    מה לעשות הפעם להנמיך את חום בתנור לקצר זמן ? איפה טעיתי?
    ולכמה זמן ניתן להקפיא או במקרר?
    תודה רבה
    ושבת שלום ומבורך

    1. עינת שגיא

      היי עינת.
      לא מבשלים את העדשים. משתמשים בעדשים מונבטות.
      לגבי הטמפ' – יכול להיות שהתנור שלך חזק, תנסי לאפות על חום בינוני 175-180 מעלות.
      ניתן להקפיא לכמה שבועות לפחות. במקרר לשמור רק עד 4-5 ימים מקסימום.
      בהצלחה 🙂

  4. מגי

    האם הכונה לכוסמת ירוקה/חומה.
    והאם הכמויות של הכוסמת והעדשים השחורות הם לפני הבישול/הנבטה?

    1. עינת שגיא

      הי מגי
      הכוונה לכוסמת ירוקה
      הכמויות הן לאחר בישול/הנבטה

  5. ריני

    אך אני מנביטה את העדשים? חדשה עם כל ההתעסקות עם עדשים

  6. גל

    לאחר שאני מנביטה את העדשים בזמן הבישול הקליפות של העדשים צפות במים , האם לקליפה יש ערך תזונתי או שאפשר לזרוק אותן ?
    תודה

    1. עינת שגיא

      יש בהן ערך מסוים, אבל לא נראה לי קריטי אם את מבשלת אותן

כתיבת תגובה