[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
כוס כוסמת אחרי בישול
כוס כרוב + בצל + שן שום = קצוצים בקוצץ ירקות
1/4 כוס נבטוטי מאש
2 כפות טחינה
2 כפות קמח חומוס
מלח פלפל אבקת קארי
חופן פטרוזיליה קצוצה
כף שמן למריחה
כלים דרושים :
קוצץ ירקות
בלנדר מוט
מערבבים כוסמת ירקות מאש ותבלינים
עם בלנדר מוט מרסקים חצי מהתערובת
מוסיפים טחינה וקמח חומוס ומערבבים שוב
מערבבים ומהדקים עם הידיים
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קציצות, מניחים בתבנית על נייר אפייה
מורחים כף שמן מעל הקציצות
מכניסים לתנור ל- 20-30 דקות או עד שהקציצות משחימות
בערך אחרי 20 דקות, אני הופכת את הקציצות כדי שישחימו משני הצדדים
צפיות 1,774
לפוסט הזה יש 10 תגובות
היי עינת
שאלה בנוגע למתכון, אפשר להחליף את הקמח חומוס בסובין שיבולת שועל?
המתכון נראה נפלא
לא ניסיתי בעצמי, אבל נראה לי שכן
היי עינת
הקציצות הלה טעימות לאללה גם בלי מש, אני גרדתי בצל וגזר ועם קמח חומוס
יש דרך אחרת חוץ מאפייה?
התנור התקלקל, ניסיתי לטגן ממש במעט שמן זית במחבט , והן התפרקו לי,
אבל הן טעימות מאד! יש דרך להציל את העיסה שתהיה פחות דביקה?
תודה
יפעת
אפשר להוסיף עוד קצת קמח חומוס
או אם יש לך דגן מבושל (אורז מלא / קינואה / כוסמת) זה גם יכול לעזור להדביק
ולמנוע פירוק
איך התערובת נדבקת בלי ביצה? גם כשאני שמה ביצה אחת על כל הכמות הקציצות פה ושם מתפוררות.
אפשר להשתמש בקוואקר במקום קמח חומוס?
אפשר להשתמש בקוואקר, או פירורי לחם – או גם וגם
אין צורך בביצה, התערובת נדבקת בעזרת הקמח והטחינה
וגם בגלל שטוחנים חלק מהתערובת
(אפשר גם לטחון הכל)
בדיוק סיימתי לזלול את הקציצות הטעימות.
היה לי בדיוק אזוקי מונבט אז השתמשתי בו במקום במאש.
גם כן עובד.
בתאבון
איזה כיף 🙂 תודה על השיתוף!
מה התחליף לקמח חומוס? כמה קציצות יוצאות?
את קמח החומוס אפשר להחליף בכל קמח אחר
או בפירורי לחם
כמות הקציצות תלויה בגודל הקציצות
יכולות לצאת 6 קציצות גדולות או 10-12 קטנות