כוס דגנים מבושלים – השתמשתי במה שהיה במקרר – קינואה וכוסמת
כוס אפונה מבושלת – או כל קטניה אחרת
בצל מגורד
בצל ירוק קצוץ דק-דק
פטרוזיליה קצוצה דק-דק
2 כפות קשיו/שקדים טחונים או קמח עדשים/חומוס או פירורי לחם כוסמין
2 כפות טחינה גולמית מלאה
כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה חריפה
שמן זית
מערבבים הכל יחד
טוחנים חצי מהתערובת עם בלנדר מוט, ומערבבים שוב
מחממים תנור ל-180 מעלות
יוצרים קציצות מיני בעזרת מכשיר פלאפל (או כפית) ומניחים בתבנית על נייר אפייה,
מכניסים לתנור ל-15-20 דקות
הופכים
ומכניסים ל-10 דקות נוספות
צפיות 1,961
לפוסט הזה יש 11 תגובות
עינת יקרה,
אם עושים קציצות עם קינואה ..
ניתן לעשות עם פחות בישול או לא לבשל אותה כלל,
זה מתבשל בתנור כשזה נהיה קציצות, לא ?
תודה מראש ,
גלי
הי גלי
אם היא לא תהיה מבושלת מראש, התערובת של הקציצות לא תידבק כמו שצריך
אבל – את מוזמנת לנסות ולשתף בתוצאה 🙂
שלום עינת,
הכנתי את הקציצות, פשוט נהדרות!!!! אין מילים, טעימות כל כך…
תודה.
אושרת.
עינת שלום,
שמעתי ששמן זית לא מומלץ לחמם יותר מ-5-10 דקות (אחרת הוא משחרר רדיקלים חופשיים). האם זה נכון?
מתכונים שלך מעולים במיוחד כאשר מכינים אוכל לילדים ומשתדלים להרגיל אותם לאכול בריא ומגוון, תודה רבה לך!
תודה גליה 🙂
לגבי שמן זית – אולי הוא מתחמצן קצת בחימום
אבל לדעתי, זה הרע במיעוטו, מכיוון שהוא מתחמצן פחות משמנים אחרים
גם אגוזים מחוץ לקליפתם מתחמצנים, ואנחנו אוכלים אותם
מה זה פירורי לחם כוסמין?תודה
הי מרגריטה, את יכולה לראות ברשימת המוצרים שלי למה אני מתכוונת
בקישור הזה – http://www.einatnutrition.co.il/?page_id=993
שלום עינת!!
תודה רבה על מתכונים נפלאים!
רציתי לשאול – האם התזונה שלך מבוססת על הפרדת חלבונים מפחמימות ?
תודה! ושבוע טוב!
תודה אבישג 🙂
ולשאלתך – לא. אני לא מפרידה חלבונים מפחמימות.
כל דבר שמגיע מהצומח מכיל גם פחמימות וגם חלבונים, באופן טבעי.
כך שהגוף יודע להתמודד עם שניהם יחד 🙂
רק צריך להקפיד ללעוס טוב!
היי עינת . המתכונים שלך תמיד משרתים אותי במהירות וגם טעימים לרוב. ואני תמיד שמחה לנסות משו חדש. בזכותך התחלתי לאכול אפונה ירוקה (קפואה) מבושלת אך מעט. יחד עם דגן כלשהו.
אגב קינואה היא ממשפחת הסילקיים. [בדיקה בוטנית]
תודה לבנה 🙂
אני שמחה לשמוע