קציצות מיני – חטיפונים לארוחת ערב

קציצות דגנים

כוס דגנים מבושלים – השתמשתי במה שהיה במקרר – קינואה וכוסמת
כוס אפונה מבושלת – או כל קטניה אחרת
בצל מגורד
בצל ירוק קצוץ דק-דק
פטרוזיליה קצוצה דק-דק
2 כפות קשיו/שקדים טחונים או קמח עדשים/חומוס או פירורי לחם כוסמין
2 כפות טחינה גולמית מלאה
כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה חריפה
שמן זית

מערבבים הכל יחד

טוחנים חצי מהתערובת עם בלנדר מוט, ומערבבים שוב

מחממים תנור ל-180 מעלות

יוצרים קציצות מיני בעזרת מכשיר פלאפל (או כפית) ומניחים בתבנית על נייר אפייה,

מכניסים לתנור ל-15-20 דקות
הופכים
ומכניסים ל-10 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 11 תגובות

  1. גלי

    עינת יקרה,
    אם עושים קציצות עם קינואה ..
    ניתן לעשות עם פחות בישול או לא לבשל אותה כלל,
    זה מתבשל בתנור כשזה נהיה קציצות, לא ?
    תודה מראש ,
    גלי

    1. עינת שגיא

      הי גלי
      אם היא לא תהיה מבושלת מראש, התערובת של הקציצות לא תידבק כמו שצריך
      אבל – את מוזמנת לנסות ולשתף בתוצאה 🙂

  2. אושרת

    שלום עינת,
    הכנתי את הקציצות, פשוט נהדרות!!!! אין מילים, טעימות כל כך…
    תודה.

    אושרת.

  3. גליה

    עינת שלום,
    שמעתי ששמן זית לא מומלץ לחמם יותר מ-5-10 דקות (אחרת הוא משחרר רדיקלים חופשיים). האם זה נכון?
    מתכונים שלך מעולים במיוחד כאשר מכינים אוכל לילדים ומשתדלים להרגיל אותם לאכול בריא ומגוון, תודה רבה לך!

    1. עינת שגיא

      תודה גליה 🙂
      לגבי שמן זית – אולי הוא מתחמצן קצת בחימום
      אבל לדעתי, זה הרע במיעוטו, מכיוון שהוא מתחמצן פחות משמנים אחרים
      גם אגוזים מחוץ לקליפתם מתחמצנים, ואנחנו אוכלים אותם

  4. מרגריטה

    מה זה פירורי לחם כוסמין?תודה

  5. אבישג בנימין

    שלום עינת!!

    תודה רבה על מתכונים נפלאים!
    רציתי לשאול – האם התזונה שלך מבוססת על הפרדת חלבונים מפחמימות ?

    תודה! ושבוע טוב!

    1. עינת שגיא

      תודה אבישג 🙂
      ולשאלתך – לא. אני לא מפרידה חלבונים מפחמימות.
      כל דבר שמגיע מהצומח מכיל גם פחמימות וגם חלבונים, באופן טבעי.
      כך שהגוף יודע להתמודד עם שניהם יחד 🙂
      רק צריך להקפיד ללעוס טוב!

  6. לבנה

    היי עינת . המתכונים שלך תמיד משרתים אותי במהירות וגם טעימים לרוב. ואני תמיד שמחה לנסות משו חדש. בזכותך התחלתי לאכול אפונה ירוקה (קפואה) מבושלת אך מעט. יחד עם דגן כלשהו.

    אגב קינואה היא ממשפחת הסילקיים. [בדיקה בוטנית]

כתיבת תגובה