קציצות עדשים ואגוזים

קציצות עדשים ואגוזים

כוס וחצי עדשים מונבטות
3 חופנים אגוזי מלך שבורים
בצל קצוץ
גזר גדול קצוץ
כף שמן
מלח, פלפל שחור גרוס

מחממים תנור ל-200 מעלות

מטגנים בצל בשמן עד הזהבה. מצננים.

מערבבים את כל החומרים יחד
טוחנים עם בלנדר מוט
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-30 דקות
הופכים את הקציצות ומכניסים ל-10 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 33 תגובות

  1. גתית

    אני מכינה קציצות אילו פעמים רבות. אני מודדת 3-4 חופנים של העדשים המונבטות (הן כבר ממש שעירות), במקום אגוזים אני שמה 3 כפות גדושות של אבקת שקדים ואני מוסיפה כוסברה/פטרוזיליה טריה, כרכום וכמון. מומלץ! תודה, עינת!

  2. אילנה

    יצא מעולה. איזה רוטב יש בתמונה ?משהו עם רסק עגבניות ?

  3. חן

    אההה וואו טוב לדעת עינת 🙂 לרגע לא חשבתי שיש קשר…
    בפעם הבאה אנסה עם הטחינה או עם עדשים מונבטות..
    יש לך אחלה אתר, תודה על הידע שאת חולקת.
    שבוע מצויין
    חן

  4. חן

    שלום לכולם ולענת,
    ניסיתי לטגן את הקציצות ולצערי הן התפרקו ממש 🙁
    כעת יש לי עוד חצי מהעיסה והכנסתי לתנור לניסיון כפי שכתוב במתכון…
    אבל האם את יודעת אולי למה בטיגון הן מתפרקות ?
    ידוע לי שצריך ביצה על מנת לאחד את כל העיסה שלא תתפרק…אך ללא ביצה (טבעוני) מה מאחד הקציצות שלא יתפרקו בטיגון ?

    תודה רבה !
    חן

    1. עינת שגיא

      הי חן
      הן לא אמורות להתפרק בטיגון, הן די יציבות
      מה שמאחד במתכון הספציפי הזה זה גם העדשים המונבטות, וגם האגוזים
      האם טחנת היטב עם בלנדר מוט ? האם השתמשת בעדשים מונבטות ?
      האם התערובת היתה יציבה מספיק כשהכנת את הקציצות, לפני שהנחת במחבת/בתבנית ?

      1. חן

        היי עינת,
        תודה על תשובתך המהירה…
        גילוי נאות – השתמשתי בעדשים ירוקות שבישלתי (יש קשר לדעתך?)
        טחנתי את הכל במעבד מזון ולא בבלנדר מוט.
        התערובת נראתה ממש יציבה ודביקה, אולם ברגע ששמתי במחבת עם השמן הקציצות ממש התפרקו..אז בסופו של דבר החלטתי עם הקציצות המפורקות מהטיגון למלא עגבניות ופלפל,
        הכנסתי לתנור ויצא כ"כ טעים.
        בנוסף לכך עשיתי ניסיון לאפות בתנור קציצות משארית העיסה והן פחות התפרקו אך עדיין לטעמי צריכות להיות יציבות יותר.
        חברה טוענת שטחינה אמורה לחבר הכל. מה את חושבת ?
        שבת שלום ותודה רבה !
        חן

        1. עינת שגיא

          הי חן
          כן, הבעיה היא שהעדשים היו מבושלות. כשמשתמשים בעדשים מבושלות, הן מכילות יותר נוזלים ולכן כדאי להשתמש בעוד חומר "מדביק", כמו למשל הטחינה.
          אבל כשמשתמשים בעדשים מונבטות או מושרות (ללא בישול) אין צורך להוסיף חומר מדביק.

  5. מתלמדת

    שלום עינת,
    לראשונה בחיי מסבוטה ממש מקציצה טבעונית שהכנתי. תודה רבה לך על השפע שאת מעניקה בנדיבות!
    שנה מופלאה
    אמא שלומדת להיות טבעונית יחד עם בני ביתה 🙂

  6. נועה

    הי עינת, תודה רבה על המתכון!
    האם ניתן להקפיא את התערובת עצמה ולהכין בכל פעם קציצות חדשות?

    1. עינת שגיא

      הי נועה. לא ניסיתי. אני בדרך כלל אופה את כל הקציצות
      ואז כשבא לי לאכול, פשוט שולפת ומחממת

  7. maya

    היי ,

    ניתן להשתמש בעדשים כתומות רגילות?

    1. עינת שגיא

      הי מיה
      לא ניסיתי, כך שלא יכולה להעיד
      את מוזמנת לנסות ולדווח

  8. גלית

    שלום עינת,
    תוכלי להסביר איך מנביטים עדשם?
    תודה
    גלית

  9. אביבית

    היי תוכלי להוסיף בכמה מעלות התנור צריך להיות מחומם? תודה

  10. קובי

    הי
    לכמה זמן יש להשרות את העדשים?

  11. עדנה

    קציצות טעימות ומהנות.
    הוספתי להן עוד כף שמן כי היו זקוקות לרטיבות.
    אפיתי עם חברה וזללנו "רק לטעום"……

  12. זהבה

    שלום רב.
    אנ מבשלת גם בישול טבעוני,לכן אני מבקשת לשאול,
    האם נתן להקפיא קציצות עדשים ?
    תודה מראש
    זהבה.

  13. גלית

    צריך לבשל קודם את העדשים נכון?

    1. עינת שגיא

      לא. אין צורך לבשל את העדשים
      העדשים מונבטות ומוכנות לאכילה

  14. yael

    נראה לך ילך גם עם מש מונבט?

    1. מירי

      אהלן יעל ניסיתי עם מאש ויצא אש!
      הוספתי גם כמה 2 שיני שום, כמון וזרעי כוסרה טחונים. טעים ממש!

  15. mmora

    עינת איזה עדשים? והאם אפשר להכין מעדשים כתומות מבושלות?

    1. עינת שגיא

      אפשר להשתמש בעדשים ירוקות או חומות
      לא ניסיתי עם כתומות מבושלות

  16. dikla

    עינת האם לדעתך הקציצות ישמרו עסיסיות אם אכין יום לפני?

    1. עינת שגיא

      בהחלט! לחמם קצת בתנור לפני ההגשה
      (להיזהר לא לייבש אותן)

כתיבת תגובה