קציצות פירה עדשים כתומות

קציצות פירה עדשים כתומות

3/4 כוס עדשים כתומות לפני בישול
2 בצלים קצוצים
2 גזרים קצוצים קטן או מגורדים
שן שום
כפית וחצי מלח
פלפל שחור גרוס
כף שמן

מבשלים את העדשים עד שהן ממש מתפרקות
מטגנים את הבצלים עד הזהבה קלה, מוסיפים כף מים, מערבבים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר, וממשיכים לרכך את הבצלים כמה דקות נוספות
כשהבצלים מוכנים מוסיפים את הגזרים והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות

מסננים את העדשים מהמים, סוחטים היטב תוך כדי מעיכה והפיכתם לפירה ומעבירים לקערה
מוסיפים את הירקות והתבלינים ומערבבים
מצננים מעט

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

אופים 20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 31 תגובות

  1. דרורי

    אפשר גם עם עדשים ירוקות?????

    1. עינת שגיא

      לא כאן… עדשים כתומות מתפרקות יותר מירוקות או אחרות

  2. בתאל

    שלום עינת, האם אפשר במקום גזר אחד לשים קישוא?

    1. עינת שגיא

      הי בתאל, מאמינה שאפשר
      יכול להיות שטיפה ישפיע על היציבות של הקציצות
      כי בקישוא יש יותר נוזלים
      אבל שווה לנסות 🙂

  3. קרן

    הי, רציתי לשאול בבקשה אם אפשר להכין מהקציצות תבשיל, כלומר קציצות ברוטב.
    (לפני או אחרי אפייה?)

    תודה לך

    1. עינת שגיא

      הי קרן
      לדעתי הקציצות לא יחזיקו מעמד ברוטב ויתפרקו
      נסי אולי להוסיף להן קצת טופו טחון, אולי כך יהיו מתאימות יותר לרוטב
      בהצלחה

  4. זהבית

    איך זה יהיה עם כמון לדעתך ?

  5. עדן

    היי ענת , אני רוצה להכין למחר ויש לי שאלה , האם העדשים לא הופכות ל״מרק עדשים״ ?

    1. עינת שגיא

      הי עדן. התשובה היא לא. מכיוון שאני מסננת את העדשים מהמים
      כמו שכתוב במתכון
      בהצלחה!

  6. ליאת

    תודה יצא לי מאד טעים

  7. יעלה

    הי עינת

    מה כמות העדשים לאחר בישול? יש לי כבר עדשים מבושלות

    תודה 🙂

  8. הילה

    כשמבשלים את העדשים, כמה מים צריך לשים?

  9. שרון

    יוווווווווווו כמה טעים יצא. תודהההה

  10. גיסי

    האם ניתן לעשות את הקציצות גם מעדשים שחורות? מה ההבדל בינהם מבחינה בריאותית?

  11. מיכל

    היי עינת,
    האם את ממליצה לבשל את העדשים יותר זמן כדי שיהפכו לפירה?
    תודה רבה.

    1. עינת שגיא

      הי מיכל
      העדשים הופכות לפירה כשמסננים אותן ממי הבישול

  12. מיכל

    הי עינת,
    רק בישלתי אותם וסיננתי את העדשים לא מעכתי אותם לפירה.
    תודה רבה.

    1. עינת שגיא

      הי מיכל
      אז כנראה שזמן הבישול היה קצר מדי
      הם אמורים להתפרק בבישול, ואז תוך כדי סחיטה מהמים, הם ממש הופכים לפירה
      אוסיף את זה במתכון על מנת שיהיה ברור

      תודה !

  13. מיכל

    שלום לך עינת,
    נסיתי את המתכון שלך של קציצות פירה עדשים כתומות,
    הכנתי בדיוק לפי ההוראות ולא הצלחתי ליצור קציצות, הן לא התחברו לי עד שלא הוספתי כוס קמח כוסמין לתערובת לא היה אפשרות לחבר.
    אשמח לשמוע את דעתך.
    תודה רבה!

    1. עינת שגיא

      הי מיכל
      העדשים נשארו שלמות אחרי הבישול או הפכו לפירה ?

  14. שני

    שאלה, האם אפשר להכין את המתכון עם עדשים אדומות?

  15. שגית

    היי עינת,
    האם יש הבדל בין העדשים הכתומות השלמות ומבריקות לבין הכתומות חיוורות? הכוונה מבחינה בריאותית והתאמה למתכונים שונים.

  16. שמשי

    עינת שלום – אבל איפה הפירה במתכון? 🙂

    1. עינת שגיא

      לאחר הבישול והסחיטה העדשים מתפרקים והופכים לפירה 🙂

כתיבת תגובה