3/4 כוס עדשים כתומות לפני בישול
2 בצלים קצוצים
2 גזרים קצוצים קטן או מגורדים
שן שום
כפית וחצי מלח
פלפל שחור גרוס
כף שמן
מבשלים את העדשים עד שהן ממש מתפרקות
מטגנים את הבצלים עד הזהבה קלה, מוסיפים כף מים, מערבבים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר, וממשיכים לרכך את הבצלים כמה דקות נוספות
כשהבצלים מוכנים מוסיפים את הגזרים והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות
מסננים את העדשים מהמים, סוחטים היטב תוך כדי מעיכה והפיכתם לפירה ומעבירים לקערה
מוסיפים את הירקות והתבלינים ומערבבים
מצננים מעט
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים 20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות
צפיות 3,023
לפוסט הזה יש 31 תגובות
אפשר גם עם עדשים ירוקות?????
לא כאן… עדשים כתומות מתפרקות יותר מירוקות או אחרות
שלום עינת, האם אפשר במקום גזר אחד לשים קישוא?
הי בתאל, מאמינה שאפשר
יכול להיות שטיפה ישפיע על היציבות של הקציצות
כי בקישוא יש יותר נוזלים
אבל שווה לנסות 🙂
הי, רציתי לשאול בבקשה אם אפשר להכין מהקציצות תבשיל, כלומר קציצות ברוטב.
(לפני או אחרי אפייה?)
תודה לך
הי קרן
לדעתי הקציצות לא יחזיקו מעמד ברוטב ויתפרקו
נסי אולי להוסיף להן קצת טופו טחון, אולי כך יהיו מתאימות יותר לרוטב
בהצלחה
איך זה יהיה עם כמון לדעתך ?
נשמע לי סבבה 🙂
היי ענת , אני רוצה להכין למחר ויש לי שאלה , האם העדשים לא הופכות ל״מרק עדשים״ ?
הי עדן. התשובה היא לא. מכיוון שאני מסננת את העדשים מהמים
כמו שכתוב במתכון
בהצלחה!
תודה יצא לי מאד טעים
נהדר 🙂 תודה !
הי עינת
מה כמות העדשים לאחר בישול? יש לי כבר עדשים מבושלות
תודה 🙂
בערך פי 2 או 2.5
כשמבשלים את העדשים, כמה מים צריך לשים?
לכיסוי העדשים
יוווווווווווו כמה טעים יצא. תודהההה
תודה 🙂
האם ניתן לעשות את הקציצות גם מעדשים שחורות? מה ההבדל בינהם מבחינה בריאותית?
עדשים שחורות לא יהפכו לפירה
היי עינת,
האם את ממליצה לבשל את העדשים יותר זמן כדי שיהפכו לפירה?
תודה רבה.
הי מיכל
העדשים הופכות לפירה כשמסננים אותן ממי הבישול
הי עינת,
רק בישלתי אותם וסיננתי את העדשים לא מעכתי אותם לפירה.
תודה רבה.
הי מיכל
אז כנראה שזמן הבישול היה קצר מדי
הם אמורים להתפרק בבישול, ואז תוך כדי סחיטה מהמים, הם ממש הופכים לפירה
אוסיף את זה במתכון על מנת שיהיה ברור
תודה !
שלום לך עינת,
נסיתי את המתכון שלך של קציצות פירה עדשים כתומות,
הכנתי בדיוק לפי ההוראות ולא הצלחתי ליצור קציצות, הן לא התחברו לי עד שלא הוספתי כוס קמח כוסמין לתערובת לא היה אפשרות לחבר.
אשמח לשמוע את דעתך.
תודה רבה!
הי מיכל
העדשים נשארו שלמות אחרי הבישול או הפכו לפירה ?
שאלה, האם אפשר להכין את המתכון עם עדשים אדומות?
עדשים כתומות = עדשים אדומות
היי עינת,
האם יש הבדל בין העדשים הכתומות השלמות ומבריקות לבין הכתומות חיוורות? הכוונה מבחינה בריאותית והתאמה למתכונים שונים.
עינת שלום – אבל איפה הפירה במתכון? 🙂
לאחר הבישול והסחיטה העדשים מתפרקים והופכים לפירה 🙂