קציצות קינואה ואגוזים

[CPD_READS_THIS] צפיות

 

 

כוס קינואה מבושלת

חופן אגוזי מלך קצוצים

2 שיני שום קצוצות

מלח כמון פפריקה חריפה

1/3 גוש טופו מפורר (בערך 100 גרם)

בצל מגורד

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות רסק עגבניות

כף שמן זית למריחה על הקציצות לפני שנכנסות לתנור

מערבבים הכל יחד

טוחנים חצי מהתערובת עם בלנדר מוט

יוצרים קציצות, מורחים שמן מלמעלה

מכניסים לתנור לחצי שעה או עד שהקציצות מזהיבות

לפוסט הזה יש 13 תגובות

  1. יעלה

    הי עינת
    האם יש משהו אחר מקמח חומוס להחלפת הטופו? אולי קמח כוסמין. לדעתך זה יצא טוב?

    1. עינת שגיא

      יכול להיות. לא ניסיתי בעצמי אז לא יודעת בוודאות
      אולי גם פירורי לחם ?
      שווה לנסות

  2. עמית

    היי
    האם יש צורך להפוך את הלביבות בזמן האפיה?
    איך את מבשלת את הקינואה? ביחס של 1:1 מים כמו אורז?
    תודה

    1. עינת שגיא

      אין ממש "צורך" להפוך את הלביבות
      אני פשוט אוהבת שהן משחימות משני הצדדים, ולכן הופכת

      את הקינואה יש 2 דרכים לבשל
      כמו אורז – ואז שמים כוס וחצי מים על כל כוס קינואה
      כמו פסטה – ממלאים סיר מים, ברתיחה מוסיפים מעט מלח ואת הקינואה, מבשלים 15 דקות, ומסננים

  3. דפנה

    יצא מעדן

  4. אני

    אני כל כך שמחה שעשיתי כמות כפולה…כי זה יצא סוף הדרך..משום מה זה הזכיר לי קצת פלפאל:)))

  5. שלי

    מה אפשר במקום טופו?

    1. ענבל

      יש עוד תחליף לטופו חוץ מביצים?

      1. עינת שגיא

        במקרה הספציפי הזה אולי אפשר להחליף את הטופו בקמח חומוס
        אני מניחה ש-2-3 כפות יספיקו

  6. אירית

    מדוע במתכון רשמת שטוחנים 1/2 מהתערובת? מה עם ה- 1/2 השני?

    1. עינת שגיא

      אירית – מספיק לטחון רק חצי מהתערובת
      טוחנים חצי כדי שהתערובת תידבק
      ולא טוחנים את החצי השני, כדי שבכל זאת יישאר משהו נגיס
      🙂

כתיבת תגובה