קציצות קינואה ואפונה

קציצות קינואה ואפונה

כוס קינואה לפני בישול
2 כוסות אפונה קפואה
3.5 חופנים תערובת אגוזי מלך ושקדים
2 בצלים קצוצים
2 גזרים גדולים קצוצים
כפית מלח
פלפל שחור גרוס

מבשלים את הקינואה ב-כוס וחצי מים + כפית מלח + כף שמן
מחממים את האפונה הקפואה במחבת עד שהיא מפשירה
טוחנים את האגוזים והשקדים דק-דק

מעבירים הכל לקערה גדולה, מוסיפים ירקות ותבלינים ומערבבים היטב

טוחנים הכל עם בלנדר מוט
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

מכניסים לתנור ל-30 דקות
הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 26 תגובות

  1. קיני

    כן ירבו מתכונין כאלה!
    טעם משובח

  2. מאיה

    האם אפשר להכין כיגשהו עם אפונה יבשה במקום קפואה?

  3. שנית

    הי עינת
    השריתי את הקינואה והנבטתי במקום לבשל וויתרתי על הגזר הוספתי כמון וכוזברה טחונים
    הקציצות יצאו ירוקות ויפות ואיפלו טעימות יותר יום למחרת לקחת לעבודה ולהשוויץ !!

  4. שנית

    הי עינת
    הכנתי את הקציצות ללא הגזר , השקדים והאגוזים (כי לא היה לי). לאחר שהתקררו היו יותר טעימים.למחרת לארוחת צהריים בעבודה עם טחינה היה טעים מאוד
    תודה

  5. עינת שגיא

    כן, בוודאי. אבל קחי בחשבון שחלק מהערך התזונתי "בורח" למים…

  6. שלומית

    היי , אפשר להפשיר את האפונה במים רותחים?

  7. עינת שגיא

    תודה אורליה 🙂
    לדעתי זה יכול לעבוד עם שקדיה / טחינה. אבל לא ניסיתי בעצמי.

  8. אורליה

    עינת יקרה, תתחדשי על האתר, תודה על המתכונים המתוארים בקפידה 🙂 שקדיה/ טחינה יכולים להחליף את האגוזים הטחונים?

  9. הכנתי לי ולבעלי חיים גבעתיים כארוחת ערב קלילה היה טעים מאוד ניגבנו את זה בטחינה יצא מדהים.

  10. הילה

    נראה נפלא!
    אם אני רוצה להשתמש באגוזים שנטחנו בחנות – כמה לשים?

    1. עינת שגיא

      תתחילי מ-2-3 כפות ותראי איך התערובת מתנהגת

  11. ריקי

    האתר מרתק!
    אשמח למתכון של מרק אפונה.

  12. ריקי

    יצא מעולה !
    תודה רבה !

  13. ריקי

    האם אפשר לאפות חצי מהכמות היום, ואת החצי השני לשמור במקרר ולאפות מחר?
    תודה

    1. עינת שגיא

      הי ריקי, עדיף לאפות את הכל ולהקפיא אותן מוכנות

  14. רינה

    ניסיתי את המתכון יצא טעים אבל קשה היה להפוך . הקציצות מתפוררות מעט.

  15. קרני

    מה עם הבצל והגזר??

    1. עינת שגיא

      כתוב "מעבירים הכל לקערה" 🙂
      הוספתי את המילה "ירקות" כדי שיהיה יותר ברור
      תודה !

  16. עינת

    ב"ה

    נשמע טוב
    אפשר לוותר על האגוזים?

  17. עדי

    טעים – כמובן. תודה!

כתיבת תגובה