קציצות שעועית אדומה

קציצות שעועית אדומה

מצרכים
4 בצל ירוק (לבן + ירוק) קצוצים
1/2 כוס שעועית אדומה מבושלת – טחונה בבלנדר מוט
+ 1/2 כוס שעועית אדומה מבושלת – שלמה
2 כפות טחינה גולמית
פטרוזיליה קצוצה
3 כפות קוואקר דק
מלח פלפל
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה חריפה

אופן ההכנה

מערבבים את כל המרכיבים יחד

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

מכניסים לתנור ל-15 דקות, הופכים את הקציצות ומכניסים לעוד 15 דקות

לפוסט הזה יש 19 תגובות

  1. דורון

    המידות של השעועית זה לפני או אחרי הבישול?

  2. אלמוג לביא

    שלום,
    האם יש צורך להוסיף סודה לשתיה להשריה?

  3. אלכס

    שלום,
    טחינה גולמית או טחינה מוכנה?

  4. תמר

    היי 🙂 מאד אהבתי את הרעיון.
    כמה קציצות יוצאות?

    1. עינת שגיא

      מאוד תלוי בגודל שלהן
      אני הכנתי קציצות בינוניות, ויצאו לי בערך 9

  5. שרון

    האם אפשר לותר על הטחינה? אני רואה כי בכל הקציצות היא מופיעה ואני לא אוהבת להשתמש בה

  6. דנה

    צריך להשרות את השעועית?… אני קלולס לגמרי בענייני בישול קטניות (ובישול בכלל…) אבל מאוד רוצה לנסות

    1. עינת שגיא

      הי דנה
      כן, צריך להשרות את השעועית ולבשל במשך כשעה וחצי
      את יכולה להכין כמות גדולה, ולהקפיא במנות, כך יהיה לך זמין הרבה זמן

      או, אם את רוצה לקצר תהליכים, את יכולה לקנות קטניות קפואות של סנפרוסט או חברה אחרת
      הן כבר מבושלות. אז צריך רק לבשל כמה דקות במים רותחים

      בהצלחה 🙂

      1. דנה

        וכמה זמן צריך להשרות?…. שעות? ימים? לילות?…

  7. עירית

    תודה רבה. ינוסה.

  8. עירית

    מה יכול להחליף את הקווקר? אני בעניין הדיאטה דלת הגלוטן והקווקר סומן גם הוא כאויב.

    1. עינת שגיא

      את יכולה להשתמש בקמח חומוס , קמח אורז או כל קמח ללא גלוטן

    2. ירושלמית

      יש קוואקר ללא גלוטן. צריך לוודא שזה מסומן על הקופסה. כעקרון קוואקר לא אמור להכין גלוטן, אבל אם הוא מעובד באותו מפעל שבו מעבדים חיטה, הוא יכול להכיל שרידים של גלוטן.

  9. סיגל

    ברבוניה גם הולך?

כתיבת תגובה