הפעם ממטבחן של "שותפות למטבח" הפרויקט של בלוגריות האוכל הטבעוניות מתכוני פטריות
אלה השותפות
(המתכונים של כולן בהמשך למטה)
ואגב, יש לנו דף פייסבוק משותף, שבו תוכלו להתעדכן על כל מתכוני הבלוגים של השותפים – מוזמנים ללייקק
המתכון שלי – ראגו פטריות על מצע פירה כרובית
מצרכים
כרובית שלמה
סלסילת פטריות שמפיניון
סלסילת פטריות פורטובלו
3 בצלים בינוניים
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
מכינים את הכרובית
מפרקים את הכרובית ומניחים בסיר עמוק, מכסים במים ומביאים לרתיחה
לאחר הרתיחה מוסיפים מלח מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה
בינתיים
מכינים את הפטריות
קוצצים קטן 3 בצלים בינוניים ומאדים ב-2 כפות שמן עד ריכוך והזהבה
קוצצים קטן (לקוביות) סלסילת פטריות שמפיניון + סלסילת פטריות פורטובלו
מוסיפים לבצל ומאדים עד ריכוך
מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס
כשהכרובית מוכנה, מסננים מהמים ומחזירים אותה לסיר
מועכים לפירה עם מועך תפוחי אדמה וכדי שהפירה יהיה חלק, טוחנים עם בלנדר מוט
מעבירים את הפירה למסננת כדי שכל הנוזלים יתנקזו
להגשה :
1 – על צלחת : מניחים רינג באמצע הצלחת, מסדרים פירה בתוך הרינג ומהדקים טוב.
מניחים ומסדרים על הפירה שכבה מהפטריות ומוציאים את הרינג
2 – בכלים אישיים : ממלאים כ-1/2 מהכלי בפירה ומהדקים, מניחים ומסדרים מעל שכבה מתערובת הפטריות
ואוכלים בהנאה
מתכוני השותפות
(למעבר למתכון הרצוי יש ללחוץ על הכותרת או על התמונה)
לפוסט הזה יש 5 תגובות
יצא ממש טעים! תודה!
איזה כיף! תודה 🙂
פינגבק: מלך הפטריות… | Vegansky
פינגבק: שותפות למטבח: מתכוני פטריות טבעוניים « משחקת באוכל
פינגבק: ~ שותפות למטבח: מתכוני פטריות טבעוניים ~ | Pink Lady Vegan Blog