מצרכים:
בצל קצוץ
כף רסק עגבניות ללא סוכר
כף שמן זית
2 כוסות מים או ציר ירקות
½ כוס שעועית לבנה מבושלת
½ כוס גרגירי חומוס מבושלים
שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך לקוביות
ראש סלרי מקולף וחתוך לקוביות
½ כוס אורז מלא עגול
2-3 שיני שום קלופות שלמות
מלח, פלפל, פפריקה
2-3 עלי דפנה
אופן ההכנה:
לטגן בצל בשמן עד להזהבה (על אש בינונית עם סיר מכוסה). להוסיף רסק ולערבב.
להוסיף 2 כוסות מים ולערבב
להוסיף אורז, שעועית, חומוס, שום ושורשים ולערבב היטב.
להביא להרתחה. להוסיף תבלינים. לבשל על אש בינונית כ- 10 דקות.
לחמם תנור ל- 180 מעלות.
להעביר את הסיר לתנור למשך שעה.
אם הסיר לא מתאים לתנור, כדאי להעביר את תוכן הסיר לכלי מתאים לתנור.
צפיות 3,756
לפוסט הזה יש 4 תגובות
יצא מעולה.
שמתי חצי קופסת רסק עגבניות וחצי בטטה קטנה מבושלת ומעוכה במקום הסילאן.
מעולה! הכנתי כבר כמה פעמים.
חייבת להגיד שאני מכורה לתבשיל הזה!!!
🙂