[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
כוס חומוס מבושל
1/2 כוס אורז מלא לא מבושל
בצל קצוץ
גזר קצוץ
עגבניה קצוצה
זוקיני קצוץ
פלפל צהוב קצוץ
כפית כורכום
מעט אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה
מלפ
מטגנים קלות בצל (אש נמוכה, סיר מכוסה) עד לריכוך
מגבירים את האש, מסירים את הסיר ומזהיבים את הבצל
מוסיפים גזר עגבניה ופלפל צהוב וממשיכים לטגן מספר דקות – עד לריכוך
מוסיפים תבלינים ומערבבים
מוסיפים אורז וחומוס + כוס וחצי מים
מרתיחים
מנמיכים, מכסים ומבשלים כ-40 דקות
צפיות 2,495
לפוסט הזה יש 12 תגובות
בוודאי
עינת שלום,
האם אפשר להשתמש בחומוס קפוא של סנפרוסט?
הזוקיני הכרחי או שאפשר להחליפו בקישוא רגיל?
אפשר להחליף בקישוא רגיל
היי
יש לי רק קופסאת שימורים של גרגירי חומוס, האם ניתן להשתמש?
המון תודה!!
אם אין ברירה אז כן
אבל עקרונית לא מומלץ להשתמש באוכל מקופסאות שימורים
מתכון פשוט, משדרג את החומוס.
בני הבית נהנו וטרפו!
הי,
אני מנביטה את החומוס (ממש לא בעיה!) ואז הוא מוכן כעבור רבע שעה או 20 דקות של בישול.
רחל
ההנבטה:
אני שמה כמות (2 כוסות של חומוס יבש) בקערה עם מים ללילה. אחר כך שופכת את המים ושמה את הגרגרים במסננת, ושוטפת את הגרגרים כל כמה שעות. ההנבטה מתחילה מיד, אבל אני מחכה עד שיהיו שורשונים באורך סנטימטר ואפילו יותר. כבר בשלב הזה הגרגרים מוכנים לאכילה (!) אבל הבישול (עם פלפל שחור ותערובת תבלינים מלוחה) אך משפר את טעמם.
אחר כך אני מחלקת למנות של כוס ומקפיאה.
הי רחל
תודה על השיתוף
גם אני מנביטה בדרך כלל, אבל הפעם שכחתי, אז רק השריתי 🙂
במקרה של חומוס מבושל ומוכן אפשר אולי להכניסו לסיר לקראת סוף הבישול – רק כדי שיספוג טעמים
שלום לך עינת
לגבי"כוס חומוס מבושל", אשמח אם תפרטי. האם לא יוצא שהחומוס עבר בישול פעמיים?
תודה רבה
שבוע טוב
אכן, יוסי. החומוס התבשל כשעה וחצי לפני שהכנסתי אותו לתבשיל
ואז התבשל שוב כ-40 דקות
חומוס צריך זמן כדי להתרכך, כך שהבישול הכפול לא פוגם באיכותו
🙂