תבשיל חומוס ושעועית בירקות

תבשיל חומוס ושעועית בירקות

בצל קצוץ
גזר קצוץ
5-6 עגבניות שרי חצויות
כוס שעועית לבנה אחרי השריה ובישול
כוס גרגירי חומוס אחרי השריה ובישול
כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום

סיר חסין אש שיכול להיכנס לתנור

לחמם תנור ל-150 מעלות

לטגן בצל
להוסיף גזר ועגבניות
להוסיף שעועית וחומוס
להוסיף תבלינים ולערבב
להכניס לתנור לשעתיים

לפוסט הזה יש 18 תגובות

  1. מיכל

    על הגז גם מבשלים שעתיים?

    1. עינת שגיא

      פחות מתאים… אולי אם זה על אש ממש קטנה וכל הזמן מערבבים.

  2. ליאת

    היי , רציתי לשאול אם אפשר להשתמש גם בעגבניות רגילות במקום השרי ?

  3. ליאת

    האם אפשר להשתמש במקום בשרי עם עגבניות רגילות ?
    תודה .

  4. שנית

    הי עינת, צריך להוסיף איזה נוזל לתערובת אחרת הכל נחרך.
    אני הוספתי ציר ירקות עם מעט רוטב סויה תמרי ותבלינים – כמון וכוזברה

    1. עינת שגיא

      יש מספיק נוזלים מהעגבניות. אפשר להוסיף מדי פעם כף מים רק כדי שלא ידבק, ובכל מקרה, לבשל על אש קטנה

  5. שלום רב. אני מצטרפת חדשה ויש לי כמה תהיות.
    קראתי הרבה על פירות וירקות, דגנים וקטניות, חלבון מן הצומח, אבל איך מרכיבים
    ארוחה מכל זה? מה צריכה להיות הכמות של כל מרכיב בארוחה? כמה זה מנת קטניות?
    תבשיל של שעועית מש עם פטריות ודלעת למשל, יש כאן חלבון מהמש אבל גם מהפטריות
    ואין דגנים. הבנתם אותי? אשמח להתייחסות בנושא באתר לטירונית מתחילה. תודה רבה.

    1. עינת שגיא

      ברוכה המצטרפת יהודית 🙂
      אין צורך במחשבון. פשוט לאכול טבעי ולא מעובד
      כמה שיותר ירקות ופירות טריים, קצת דגנים מלאים וקטניות מונבטות, ,ומעט שומנים מהצומח
      זה מה שצריך לדעת 🙂
      בהצלחה !

  6. מיכל

    האם ניתן להכין בסיר על הגז במקום בתנור?

  7. מלכה חיש

    עינת שלום,
    מאד אוהבת את המתכונים שלך!!
    במתכון הזה האם צריך להוסיף מים ואם כן כמה?
    האם אפשר להשתמש בחומוס ושעועית של
    סנפרוסט? אודה על תשובתך המהירה

    1. עינת שגיא

      תודה מלכה !
      אפשר להשתמש בקטניות קפואות
      אין צורך להוסיף מים. יש מספיק נוזלים מהעגבניות

  8. אילת לוי

    הי עינת,
    שכחתי לשאול לגבי מים..כמה צריך להוסיף?
    הכל מושרה ומוכן לבישול מחר 🙂

    1. עינת שגיא

      אין צורך להוסיף מים. יש מספיק נוזלים מהעגבניות

  9. אילת לוי

    תודה! לא הייתי בטוחה בגלל הבישול של שעתיים אחרי

  10. אילת לוי

    הי עינת,
    אשמח לדעת אם התכוונת להכניס לסיר חומוס ושעועית
    מבושלים או רק מושרים.
    תודה! אילת

    1. עינת שגיא

      הי אילת, כתוב אחרי השריה ובישול. כלומר, הם מבושלים

כתיבת תגובה