מצרכים:
בצל קצוץ
פלפל אדום חתוך לקוביות גדולות
חציל חתוך לקוביות
2-3 שיני שום קצוצות גס מאוד
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים או מהקפאה
מלח, פלפל, כמון, פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
מטגנים קלות בצל בכף שמן
כשהבצל טיפה מתרכך/מזהיב, מוסיפים פלפל אדום, וממשיכים לטגן כ-5 דקות
כשהפלפל מתרכך מוסיפים חציל
וממשיכים לבשל כ-10 דקות, או עד שהחציל מתרכך
מערבבים כל הזמן כדי שלא ידבק
אם צריך, מוסיפים כף מים מדי פעם
מוסיפים שום
כשכל הירקות התרככו, מתבלים
מוסיפים גרגירי חומוס ומערבבים
מבשלים הכל יחד 10 דקות נוספות
צפיות 1,960
לפוסט הזה יש 9 תגובות
המשך לשאלה לקודמת
התכונתי רק לגבי החומוס לא לכל התבשיל .
כתוב – 10 דקות נוספות. גרגירי החומוס כבר מבושלים אז אין צורך לבשל הרבה זמן.
היי עינת
כמה זמן צריך לשים על הגז
(להבה גדולה כן?)
לא מונבטים
שעה וחצי לחצי כוס לא יספיקו ?
ולכוס חומוס כמה זמן מינימום עד שאראה תוצאה טובה לשימוש?
תודה מראש שוב.
0
היי עינת
אני מאוד רוצה להכין חומוס בבית בשביל המתכונים הנפלאים שבאתרך
העיניין הוא שלא מתרככים כמו שצריך
אין לי סיר לחץ ולא רוצה להשתמש בסודה לשתייה
(האם הנבטה עוזרת גם לריכוך יותר מהיר)?
אני משרה לילה אפילו יום שלם שמה על הגז בסיר בינוני או סיר גדול עם מים שמכסים
והתוצאה כאמור מאכזבת
לא באלי לוותר מה ניתן עוד לעשות כדי להצליח ?
תודה מראש על המענה.
היי עינת. ככה בדיוק אני מכינה. הם לא מתרככים לגמרי אף פעם. כמה זמן את מבשלת אותם?
יצא מעולה!!!!!
תודה רבה!!!
מעולה 🙂 תודה!
איזה טעים יצא ליייי…אני אפיתי את הירקות במקום לאדות:)))
מעולה! רעיון טוב 🙂