תבשיל כרובית ובטטה בעגבניות וקשיו

תבשיל כרובית ובטטה בעגבניות וקשיו

בצל בינוני קצוץ
ראש כרובית קטן – מפורק לפרחים
בטטה בינונית – קלופה וחתוכה לקוביות
כ-10 עגבניות שרי תמר ענקיות קצוצות (1.5-2 כוסות אחרי קיצוץ)
2 חופנים קשיו
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה

מטגנים בצל עד הזהבה קלה
מוסיפים עגבניות שרי וממשיכים לטגן עד ריכוך
מוסיפים תבלינים ומערבבים
מוסיפים בטטה וכרובית ומערבבים

טוחנים קשיו עם מים עד כיסוי עד לקבלת מרקם חלק
מוסיפים 1/2 כוס מים וטוחנים שוב
מוסיפים לסיר ומערבבים

מבשלים כ-20 דקות או עד ריכוך הירקות

לפוסט הזה יש 10 תגובות

  1. עינת

    היי עינת
    איך הבטטה אמורה להתרכך ?
    עם המים שהוספו לקשיו והעגבניות ?
    או אפשר להוסיף עוד מים?
    תודה מראש על התשובה.

    1. עינת שגיא

      יש נוזלים מהעגבניות ומרוטב הקשיו. זה מספיק. אם תוסיפי עוד מים זה יהיה דליל מדי.

  2. עינת

    היי
    אפשר עם עגבניות רגילות ?
    תודה על המענה

    1. עינת שגיא

      בגדול כן, אבל עגבניות שרי קצת יותר מתוקות, אז בטח ישפיע על הטעם

  3. עינת

    היי עינת
    אין לי מטחנה לקשיו
    ניתן לטחון בחנות ולהוסיף בבית לאחר מכן עם קצת מים ?
    תודה לך מראש

  4. צופית

    אוהבת אותך

  5. שוש דמתי

    מתכון נחמד, אבל אני מעדיפה להשתמש בקרם קוקוס במקום קשיו טחון .
    אוהבת את המתכונים שלך והעצות שלך .
    שוש

    1. עינת שגיא

      תודה שוש. מוזמנת לשנות איך שבא לך 🙂
      אני מעדיפה קשיו מכיון שחלב קוקוס הוא מעובד, ואני משתדלת להשתמש בכמה שפחות מוצרים מעובדים.
      בהצלחה

כתיבת תגובה