תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

מצרכים:
2 בצלים קטנים
גזר קטן חתוך לקוביות בגודל 1 סמ (1/2 כוס)
בטטה בינונית מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל 1 סמ (1.5 כוסות)
סלק בינוני קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1 סמ (450 גרם)
פלפל אדום חתוך לקוביות בגודל 1 סמ (1.5 כוסות)
2 שיני שום קלופות וקצוצות
600-700 גרם שעועית אדומה מבושלת
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 כפית פפריקה מעושנת
1/4 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
2 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
שמן זית
סיר גדול שאפשר להכניס לתנור

אופן ההכנה:
מטגנים בצלים במעט שמן עד הזהבה קלה
מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב
מוסיפים פלפל אדום, שורשים, שעועית ומים עד כיסוי, מערבבים ומרתיחים

מנמיכים את האש ומבשלים כשעה (ללא מכסה)

מחממים תנור ל-200 מעלות
מכניסים את הסיר לתנור לשעה וחצי

 

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. מאיה

    מתכון מעולה!!!

  2. סופי

    היי עינת, נראה שיש משהו ירוק בפנים. זה פטרוזיליה?

    1. עינת שגיא

      היי סופי. נכון 🙂 שכחתי להוסיף למתכון. אוסיף עכשיו. תודה!

  3. דינה

    1) כמה מים?

    2) האם השלב בתנור הכרחי? האם אפשר לוותר ואם כן, האם להאריך את זמן הבישול על גז ועם מכסה פתוח/סגור?

    תודה

    1. עינת שגיא

      היי דינה. מים עד כיסוי השעועית והירקות. וכן, אפשר לוותר על התנור ולהאריך את זמן הבישול על הגז, עם מכסה סגור.

כתיבת תגובה