פשטידת כרובית זוקיני ובזיליקום

 

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

 

בצל בינוני קצוץ

כרובית

צרור בזיליקום

זוקיני פרוס לחצאי פרוסות

1/2 קובית טופו = 150 גרם

3 כפות טחינה מלאה

6 כפות קמח חומוס

מלח פלפל

מעט כמון

כף שמן לאידוי הבצל

כף שמן לשימון התבנית

 

מפרידים את הכרובית לפרחים

מבשלים את הכרובית במים עם קצת מלח ומיץ מחצי לימון עד רתיחה

 

בינתיים :

 

  • טוחנים את הטופו עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם "גבינתי"
  • מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים ושוטפים
  • מאדים בצל בכף שמן (אש קטנה סיר מכוסה)

 

משמנים תבנית עם כף שמן

מחממים תנור ל-180 מעלות

 

כשהמים של הכרובית רותחים, מסננים ומצננים

 

מפרידים את הכרובית לפרחים עוד יותר קטנים. אם יש גבעולים עבים נפטרים מהם (שומרים לתבשילים אחרים או מרק)

 

קוצצים בזיליקום ומערבבים עם הכרובית והזוקיני

מוסיפים קמח חומוס, טחינה, טופו ותבלינים ומערבבים היטב

 

טוחנים חצי מהתערובת עם בלנדר מוט

 

ומערבבים שוב היטב את שני החצאים

 

מעבירים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור ל-30 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה

 

 

 

 

 

לפוסט הזה יש 25 תגובות

  1. דוד

    היי עינת. קיבלתי היום המלצה ממישהי על אתר שלך. רציתי להפתיע את אשתי ולהכין משהו טעים ממה שיש בבית, רק קניתי טופו. כטבח לשעבר בצבא אבל בלי ניסיון ב10 שנים אחרונות מתכון היה די קל וברור. רק לא הצלחתי להגיע לקריספי כמו בתמונה.. ועוד משהו.כשכתבת לחלק ל2 ולטחון חצי אחד העיסה שהתקבלה בבלנדר ממש הסתירה את החלקים היותר שלמים בקערה השניה. תמונה שלך הרבה יותר יפה ממה שהתקבל אצלי(כמובן שאני לא ברמה)

    1. עינת שגיא

      תודה דוד 🙂
      לא הבנתי אם בסוף יצא טעים או לא 🙂

  2. שיר

    היי עינת,
    עוד שאלה קטנה…אם קונים כרובית קפואה של סנפרוסט מה הכמות שצריך ? את כל השקית ?
    תודה וחג שמח
    שיר

    1. עינת שגיא

      הי שיר. לא ניסיתי אף פעם עם סנפרוסט, אבל נראה לי שבסביבות 200 גרם

  3. שיר

    היי עינת
    מדובר על בצל אחד שלם ? זה פשוט לא כ"כ ברור מהמתכון.
    תודה רבה
    שיר

    1. עינת שגיא

      הי שיר. צודקת. עדכנתי את המתכון
      אכן מדובר בבצל אחד שלם
      תודה !

  4. ליאת

    זוקיני לא מבושל?

  5. ליאת

    אני מבינה שהזוג יני לא מבושל, נכון?

  6. לירז

    אפשר להחליף את הקמח חומוס בקמח רגיל? אני לא מתה על הטעם שלו, האם זה יגרום לפשטידה יותר להתפרק או שזה רק מבחינה בריאותית?

    1. עינת שגיא

      לדעתי אפשר להחליף את קמח החומוס בקמח רגיל. לא ניסיתי בעצמי, אבל את מוזמנת לנסות ולדווח 🙂

  7. אסנת

    עשיתי!! ההפתעה הגדולה, שזה היה לי ממש ממש טעים – דווקא יום אחרי,
    זה בכלל קטע שקורה די הרבה עם פשטידות – הן כאילו צריכות את זמן ההבשלה שלהן 🙂
    בליל הסדר היה נדמה לי שטעם של טחינה וקמח חומוס מודגש מדי,
    ויום למחרת – ממש תענוגגג!
    תודה רבה עינת, ושיהיה חג הכי טעים ושמח!

    1. עינת שגיא

      יייששש 🙂
      תודה רבה על השיתוף!
      שמחה שאהבת!

  8. אסנת

    טוב, מתכוונת להכין שתיים קטנות בסוף.
    אדווח לך, איך יצא 🙂
    ועוד שאלה שהתעוררה: אין לי בלנדר מוט. יש לי מעבד מזון…
    זה עקרוני?

  9. אסנת

    אהלן עינת,

    נורא נורא מתחשק לי להכין את הפשטידה הזו לליל הסדר 🙂
    אבל אני רוצה לדעת כמויות,
    נראה שאצטרך להכפיל את כל הרכיבים.
    לאיזה גודל תבנית ייעדת את הפשטידה הזו??

    תודה ויום טוב,
    אסנת

    1. עינת שגיא

      הכמות כאן היא לא לתבנית גדולה
      אני ממליצה להכפיל 🙂

      בהצלחה! וספרי איך יצא

  10. אורנה

    הפשטידה יצאה כל כך טעימה….. ממש, כל ביס תענוג!

  11. דפנה

    הכנתי לצהריים יצא ממש טעים אפילו הוספתי גזר ויצאה פשטידת פירה. כף טחינה ליד וזה מעדן.

  12. אלינור

    נראה מפתה:) אם אין לי טופו בבית, האם ניתן לוותר ולשים משהו אחר במקום? למשל פטה עיזים?

  13. דידי אדם

    אשמח לנסות נראה יפה וטעים.

כתיבת תגובה