[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
פלאפל אפוי
14 פלאפלים קטנים
3/4 כוס גרגירי חומוס שהושרו לפחות 24 שעות (1/4 כוס לפני השריה)
2 בצל ירוק קצוץ
3 שיני שום קלופות
חופן פקאנים
2 כפות שטוחות קמח חומוס
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון
מעט אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה
כ- 1/4 כוס מים קרים
כף שמן זית למריחה
טוחנים את החומוס הבצל והשום ומעבירים לקערה.
מוסיפים קמח ותבלינים ומערבבים היטב.
מערבבים היטב לכדי עיסה תוך כדי הוספת מים בהדרגה.
מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לשעה-שעתיים.
מחממים תנור ל- °180.
מכינים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
מורחים מלמעלה מעט שמן
מכניסים לתנור ואופים כ- 20-30 דקות או עד שהחלק העליון מושחם טיפה.
היי עינת שאלה אולי קצת מוזרה..:)במתכון כתוב חומוס שהושרה..האם לא צריך לבשל אותו?אלא להשתמש בו כך רק אחרי השריה של 24 שעות..? תודה 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 12th, 2013 at 13:35
אין צורך לבשל אותו. רק להשרות 🙂
[Reply]
שלום ענת,
נקרא טעים ומבטיח. שתי שאלות: 3/4 כוס(גרגרי חומוס) ו – 2 כפות (שטוחות קמח חומוס) = 180 מ"ל ו – 30 מ"ל ? במקום חופן פקאנים אפשר לשים קמח או פרורי לחם או אורז? תודה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 4th, 2013 at 11:49
הי דליה
מצטערת, לא שקלתי. וזה גם לא ככ קריטי. זה לא כמו בעוגות 🙂
אפשר להחליף את הפקאנים. אבל קחי בחשבון שיצא מרקם אחר, ואני מניחה שגם טעם שונה.
[Reply]
מומלץ להוסיף פטרוזילייה קצוצה לתערובת 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 25th, 2012 at 08:37
מעולה 🙂
תודה !
[Reply]
איפה מוצאים קמח חומוס ומה הם התחליפים למרכיב זה אם אין לי? קמח רגיל?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 6th, 2012 at 16:12
הי יואב
אפשר למצוא קמח חומוס כמעט בכל סופר
בדרך כלל הוא יהיה באזור של מוצרים ללא גלוטן
אם אין, אפשר להשתמש בקמח רגיל
בהצלחה ודש 🙂
[Reply]
אני לקראת הכנה ופתאום לא מבינה על כמה יחידות מדובר? תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 5th, 2012 at 20:08
צודקת!
יצאו לי 14 פלאפלים קטנים
[Reply]
Looks delicious… When do you add the pecans?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 1st, 2012 at 04:13
I grind them together with the humus, onions and garlic.
[Reply]
נישמע טעים, אבל האם זה לא יוצא יבש? והאם אפשר להכין מראש להשאיר במקרר ולחמם שוב?
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 30th, 2012 at 14:01
הי רות
לא יוצא יבש בכלל
העיסה אפילו היתה רטובה קצת
אם יוצא לך יבש, את יכולה להוסיף עוד קצת מים או אפילו טחינה גולמית
בהחלט אפשר לשמור במקרר – זה מה שאני עושה 🙂
[Reply]