• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

קציצות אורז ועדשים ברוטב עגבניות חי וקטיפתי

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp
מדריך חינמי למתחילים
המזווה חנות טבע און ליין

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

 

 

** אפשר להחליף את האורז בכל דגן אחר ואת העדשים בכל קטניה אחרת

**  הכמות מספיקה ל-14 קציצות בערך – תלוי בגודל

 

כוס אורז מלא מבושל

חצי כוס עדשים חומות מונבטות (או מבושלות)

בצל סגול קצוץ דק

כרוב סגול קצוץ דק (בערך ½ כוס – ¾ כוס)

פלפל ירוק קצוץ דק

שן שום קצוצה דק

מלח, פלפל שחור גרוס, כמון

כף שמן זית לטיגון + כף שמן למריחה

כף קמח חומוס

2 כפות טחינה גולמית

 

קוצץ ירקות

בלנדר מוט

מברשת למריחה

 

 

מחממים כף שמן זית במחבת, מוסיפים בצל, מנמיכים את האש, מכסים עם מכסה ומבשלים עד ריכוך.

מוסיפים כרוב ופלפל ירוק, מגבירים את האש וממשיכים לבשל 3-4 דקות

מוסיפים שום ותבלינים ומערבבים

מוסיפים אורז ועדשים, מערבבים, מכבים את האש, ומניחים בצד לצינון

 

אפשר לאכול גם כך

 

 

כשהתבשיל התקרר מעבירים לקערה, מוסיפים קמח חומוס וטחינה ומערבבים

בעזרת בלנדר מוט טוחנים כ- 1/3 מהתבשיל

ומערבבים היטב (רצוי בעזרת הידיים)

מחממים תנור ל- 200 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

בעזרת מברשת מורחים מעט שמן על כל קציצה

 

מכניסים לתנור ל- 20 דקות

 

 

 

הרוטב

 

 

כ-12 עגבניות שרי חצויות

2-3 שיני שום

 

טוחנים בקוצץ ירקות

מעבירים לכלי גבוה, וממשיכים לטחון עם בלנדר מוט עד שהרוטב הופך לאוורירי וקטיפתי

 

 

 

 

שיתוף
Share this on WhatsApp

יש לך שאלה על המתכון?
הצליח לך ובא לך לפרגן?
מזמינה אותך לכתוב בקבוצת המתכונים בפייסבוק

 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
בואו נדבר על זה... שאלות ותגובות על מתכונים באתר
 

20 תגובות

  1. יערה הגב אוגוסט 18, 2015 בשעה 12:11

    הי עינת

    את הרוטב את משאירה ככה חי או מבשלת ?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 18th, 2015 at 12:42

    נשאר חי

    [Reply]

  2. דנה צמחי הגב אפריל 22, 2015 בשעה 05:22

    שלום עינת,
    אהבתי את המתכון של הקציצות של אורז ועדשים ברוטב עגבניות.
    לבן שלי יש רגישות לטחינה ואני נמנעת מלתת לו מוצרי חלב.
    מה אפשר לשים במקום??
    תודה מראש,
    דנה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 22nd, 2015 at 11:34

    הי דנה
    אם את משתמשת בעדשים מונבטות ולא מבושלות אפשר לוותר על הטחינה וגם על קמח חומוס
    ולטחון היטב הכל עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד וחלק

    [Reply]

  3. ציפי הגב אפריל 11, 2013 בשעה 07:30

    היי עינת,
    אני חדשה בתחום
    השרתי עדשים ירוקות לכמה שעות והן התפרקו לאחר בישול של חצי שעה (והשרייה של כמה שעות)
    את יכולה לתת טיפ לבישול עדשים ירוקות?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 12th, 2013 at 06:35

    הי ציפי
    ההשריה מקצרת את זמן הבישול, לכן כדאי להיות עם האצבע על הדופק
    להציץ מדי פעם ולהוציא אותן בזמן

    [Reply]

  4. מרגריטה הגב דצמבר 3, 2012 בשעה 13:09

    למה טוחנים רק 1/3?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    דצמבר 3rd, 2012 at 18:15

    כדי שישאר קצת המרקם האמיתי של המרכיבים
    אבל אפשר לטחון הכל, אין בעיה

    [Reply]

  5. אורנה הגב נובמבר 7, 2012 בשעה 12:26

    היי עינת
    יש מתכונים שאת כותבת צ'ילי וסויה כולם עם חומרים שונים מסוגים שונים
    מה את ממליצה לקנות?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    נובמבר 7th, 2012 at 18:59

    הי אורנה

    את יכולה למצוא את המוצרים ברשימה הזו
    http://www.einatnutrition.co.il/?page_id=993

    [Reply]

  6. חגית הגב אוקטובר 21, 2012 בשעה 14:50

    הי עינת,
    בוודאי תוכלי לעזור גם לי.
    אני רוצה לקנות קוצץ ירקות.
    אני רוצה אותו קטן, כי המטבח שלי קטן,
    אבל אני לא בטוחה כמה חזק הוא צריך להיות כדי לעשות עבודה טובה.
    לקטנים יש פחות כוח, ככה לפי הפירסומים שמצאתי.

    האם את יודעת, מהי העוצמה המומלצת לקוצץ טוב?
    זה הערך שב W.

    תודה חגית

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 21st, 2012 at 16:31

    הי חגית
    שלי ממש ממש פשוט וקטן
    זה – http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=743181
    נראה לי שהעוצמה היא 300 וואט
    (אני לא ממליצה ספציפית על המכשיר הזה. הוא לא נוח.
    אבל מבחינת עוצמה, הוא בסדר לצרכים שלי)

    [Reply]

  7. נורית הגב אוקטובר 10, 2012 בשעה 14:28

    תודה עינת
    בזכותך אני מעמיקה בכל המתכונים שלך
    רוצה להכין בקרוב את ההמבורגר עדשים
    שנראה נהדר ופשוט{התמונות של התהליך מאוד מעודדות להכין..}
    אפשרי להכין ללא השרית לילה של העדשים?
    תודה נורית

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 10th, 2012 at 15:30

    הי נורית
    אם את מתכוונת למתכון ההמבורגר, אפשר גם לא להשרות את העדשים. העיקר שיהיו מבושלות.

    [Reply]

  8. נורית הגב אוקטובר 9, 2012 בשעה 11:59

    היי עינת
    לאלתר ספונטני במטבח זה החלום שלי..
    בינתים אני זקוקה למעט עזרה..
    חשבתי לשלב, קציצות מהמתכון הזה {אורז ועדשים}
    למתכון עם הרוטב ואפונה
    מה את מציעה לשים במקום קמח חומוס
    קמח כוסמין או פרורי לחם כוסמין?
    תודה נורית

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 9th, 2012 at 14:20

    הי נורית
    זה אולי ישמע אבסורד, אבל כדי להיות ספונטנים, צריך לתכנן ולהתכונן 🙂

    לדעתי אפשר לשלב כל מתכון של קציצות עם רוטב העגבניות
    רק צריך לוודא שהן יהיו יציבות מספיק, כדי שלא יתפרקו בבישול ברוטב

    את יכולה להחליף את קמח החומוס בכל קמח אחר,
    או בקוואקר, או לשלב קמח עם פירורי לחם

    בהצלחה 🙂

    [Reply]

  9. adi הגב אוגוסט 2, 2012 בשעה 18:08

    היי ענת, נראה מעולה!
    האם אפשר לוותר על הקמח חומוס במתכון ?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 2nd, 2012 at 20:25

    תודה עדי
    אפשר להחליף את קמח החומוס בקמח אחר או בפירורי לחם

    [Reply]

  10. טובה הגב יולי 19, 2012 בשעה 12:04

    היי עינת,
    אחלה אתר, יופי של מתכונים, אני בתחילת דרכי ומקווה שאעמוד בזה…
    אבל איך אפשר לשמור על המשקל כשאני "דוחפת" טחינה לאורך כל היום?
    בבוקר בכריך…
    בצהריים בקציצות…
    אחה"צ בעוגיות…
    בערב בסלט…
    וידי עוד נטויה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יולי 19th, 2012 at 12:07

    הי טובה

    אני ההוכחה החיה שזה אפשרי 🙂

    בבוקר – פרוסה עם טחינה וסילאן
    בצהריים – רוטב טחינה על הסלט
    אחהצ טחינה/חמאת בוטנים בעוגה/עוגיות
    בערב טחינה בקציצות

    🙂

    [Reply]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
פירות קפואים עד הבית
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
ריכוז של מתכונים בריאים, קלים וטעימים - בלי מוצרים מהחי
 
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
שייק בוקר טוב
אפרסמון בננה תמרים תותים 
😋😋🍌🍓🍌🍓

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
ארוחה מאוזנת ומשביעה
גרגירי חומוס עם בצל ופטריות יער
ירקות טריים
ומלא מלא טחינה 😃

המתכון לחומוס - זו בעצם שווארמה פטריות יער שעשויה לפי המתכון לשווארמה טופו שנמצא באתר (רק עם פטריות יער במקום טופו) שהוספתי לה גרגירי חומוס מבושלים

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שווארמה פטריות יער ובצל 🤩😋
כל מה שחסר זה פיתה וטחינה וזה מוש-לם!
מתכון כמו המתכון שיש באתר בישול בריא עם עינת לשווארמה טופו, רק בלי הטופו 😄
קישור לאתר בפרופיל 👆🏽 או באודות 👈🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עד שיגיע זמן צהריים סלט חסה עד שיגיע זמן צהריים
סלט חסה ברוטב אבוקדו משגע
המתכון לרוטב נמצא באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
בדרכ אני לא אוכלת תפוחי אדמה, אבל השבוע התחשק לי.. 
הכי פשוט - תפוחי אדמה עם בצל ותבלינים בתנור
וגם פרוסות טופו בשמן זית ותבלינים
וירקות לאיזון וריענון 😁
מתכונים דומים יש באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כשאין אוכל מוכן בבית מאלתרי כשאין אוכל מוכן בבית
מאלתרים ממה שיש 🤷🏻‍♀️😋
לא שאני מתלוננת 😁

מתכונים לטופו ולשעועית נמצאים באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מה עושים כשקר ורעבים אבל אין חשק/זמן/פרודוקטים לבשל?
🥶🍜
מכינים מרק סמיך ומהביל מ-2 רכיבים שתמיד יש לי בבית....
מרק עדשים כתומות פשוט-פשוט מ-2 רכיבים

המתכון באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כבר שבוע אני בדודא על הסלט ה כבר שבוע אני בדודא על הסלט הזה 🤩
שרי, אבוקדו ותירס, בשמנזית, מיצלימון, חומצתפוחים, מלחפלפל
פתיחה מעולה ליום מעולה 💪🏾

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
צלחת ויטמין C 🍓🥝🤩

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (57)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (25)
  • חומוס (32)
  • טופו (38)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (89)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (159)
  • ללא טופו (76)
  • מאש (17)
  • מרק (27)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (23)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (96)
  • ראשונות (64)
  • שונות (42)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

ניווט מהיר באתר
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

היי, לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך 4 צעדים ראשונים למתחילים

להורדה מיידית
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס