הערות
* העוגה לא יוצאת מתוקה נורא, מי שרוצה ממש מתוק, הייתי ממליצה להוסיף עוד ממתיק (במקום 1/4 כוס, 1/2 כוס)
* אני גם ממליצה להשתמש ביותר תאנים (5-6 תאנים)
* אפשר להוסיף גם תמרים קצוצים או צימוקים
* אם היה לי, הייתי מוסיפה קינמון
מצרכים
כוס קמח חיטה מלא
כוס קוואקר גס
קצת פחות מ-1/4 כוס מייפל
והשלמה ל-1/4 כוס עם סילאן
כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
3 כפות מים
2 כפות טחינה גולמית
כפית חומץ תפוחים טבעי
2-3 תאנים טריות
100 גרם רסק תפוחים ללא סוכר ותוספים
תבנית זכוכית מלבנית
כף שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות
טוחנים בבלנדר את התאנים עם המים
מעבירים לקערה ומוסיפים : רסק תפוחים, מייפל/סילאן, טחינה וחומץ
בקערה נפרדת מערבבים יבשים : קמח, קוואקר, אבקת סודה ומלח
מוסיפים את היבשים לרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים לתבנית המשומנת, ומכניסים לתנור ל- 20 דקות
לפוסט הזה יש 4 תגובות
שלום באיזה שלב מוסיפים רסק תפוחים? עם הרטובים? לא כתוב
היי מירב. כן, עם הרטובים. תודה על תשומת הלב. אתקן במתכון 🙂
היי,
נשמע מעולה 🙂
האם ניתן להמיר את התאנים הטריות ביבשות?
הי חגית
אפשר להוסיף תאנים יבשות, אבל לא להחליף את הטריות, מכיוון שיש בהן נוזלים בניגוד ליבשות 🙂