קציצות כוסמת כרוב ומאש טבעוניות

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

 

כוס כוסמת אחרי בישול

כוס כרוב + בצל + שן שום = קצוצים בקוצץ ירקות

1/4 כוס נבטוטי מאש

2 כפות טחינה

2 כפות קמח חומוס

מלח פלפל אבקת קארי

חופן פטרוזיליה קצוצה

כף שמן למריחה

 

כלים דרושים :

קוצץ ירקות

בלנדר מוט

 

מערבבים כוסמת ירקות מאש ותבלינים

עם בלנדר מוט מרסקים חצי מהתערובת

מוסיפים טחינה וקמח חומוס ומערבבים שוב

 

מערבבים ומהדקים עם הידיים

 

מחממים תנור ל-200 מעלות

 

יוצרים קציצות, מניחים בתבנית על נייר אפייה

 

מורחים כף שמן מעל הקציצות

 

מכניסים לתנור ל- 20-30 דקות או עד שהקציצות משחימות

 

בערך אחרי 20 דקות, אני הופכת את הקציצות כדי שישחימו משני הצדדים

 

 

10 תגובות על “קציצות כוסמת כרוב ומאש טבעוניות”

  1. היי עינת
    הקציצות הלה טעימות לאללה גם בלי מש, אני גרדתי בצל וגזר ועם קמח חומוס
    יש דרך אחרת חוץ מאפייה?
    התנור התקלקל, ניסיתי לטגן ממש במעט שמן זית במחבט , והן התפרקו לי,
    אבל הן טעימות מאד! יש דרך להציל את העיסה שתהיה פחות דביקה?

    תודה
    יפעת

  2. איך התערובת נדבקת בלי ביצה? גם כשאני שמה ביצה אחת על כל הכמות הקציצות פה ושם מתפוררות.
    אפשר להשתמש בקוואקר במקום קמח חומוס?

    • אפשר להשתמש בקוואקר, או פירורי לחם – או גם וגם

      אין צורך בביצה, התערובת נדבקת בעזרת הקמח והטחינה
      וגם בגלל שטוחנים חלק מהתערובת
      (אפשר גם לטחון הכל)

  3. בדיוק סיימתי לזלול את הקציצות הטעימות.
    היה לי בדיוק אזוקי מונבט אז השתמשתי בו במקום במאש.
    גם כן עובד.
    בתאבון

    • את קמח החומוס אפשר להחליף בכל קמח אחר
      או בפירורי לחם
      כמות הקציצות תלויה בגודל הקציצות
      יכולות לצאת 6 קציצות גדולות או 10-12 קטנות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים