קטשופ ביתי

קטשופ ביתי

100 גרם רסק עגבניות אורגני ללא סוכר ותוספים
כף וחצי מייפל טהור (אפשר גם סילאן, אם לא אכפת להם שהקטשופ יהיה קצת כהה…)
כף וחצי חומץ תפוחים טבעי ואורגני
חצי כפית מלח
פלפל שחור גרוס
מעט פפריקה
חצי כפית אבקת קארי
2 כפות מים

מערבבים ו… זהו!

לפוסט הזה יש 15 תגובות

  1. עינת

    היי עינת
    האם במקום רסק עגבניות אפשרי עגבניות מרוסקות (גם כמחית )?
    ולגבי חומץ תפוחים ישה חומץ תפוחים לא מסונן וחומץ תפוחים מסונן
    מה עדיף יותר מבחינת בריאות וטעם ?
    תודה רבה מראש על העזרה שלך.

    1. עינת שגיא

      היי. לא ניסיתי עם עגבניות מרוסקות, אבל נראה לי שרסק יותר מתאים למרקם ולטעם. לגבי חומץ תפוחים – לא מכירה את ההבדלים ביניהם.

  2. עודד גרניט

    היי,
    לסובל מסכרת.
    האם אפשר להחליף את הסילאן או המייפל בממתיק מלאכותי ובאיזו כמות?

    1. עינת שגיא

      הי עודד. לא ניסיתי, אבל מניחה שכן. הכמות אותה כמות.

  3. גלית

    הי עינת, יצא מעולה 🙂 ועם טוויסט חריף בדיוק במידה.
    אני מכינה תערובת קארי לבד בבית שמכילה:
    כף כמון
    כף כוסברה טחונה
    כף כורכום
    כפית וחצי פלפל אנגלי טחון
    חצי כפית פפריקה חריפה
    חצי כפית צ'ילי טחון.
    תודה רבה!

  4. מירב

    את יודעת כמה זה 100 גר' רסק עגבניות בכפות/כוס ? תודה 🙂

  5. רייצ׳ל

    הי עינת! האם ניתן לבשל עגבניות ולצמצם אותן במקום רסק מוכן?
    רייצ׳ל

    1. עינת שגיא

      הי רייצ'ל
      לדעתי כן. אבל לא ניסיתי בעצמי 🙂

  6. ורד

    בטח אנסה גם את זה בימים הקרובים. את יודעת כמה זמן אפשר לשמור במקרר?

    1. עינת שגיא

      לדעתי עד שבוע
      (אצלי נגמר הרבה לפני שנגמר השבוע 🙂 )

  7. רחלי

    חן חן ,ושוב תודה (גם על הצילום),אנסה עם החומץ תפוחים האורגני שלי.אני רואה שכאן ברכיבים יש גם סולפאט ….-מבחינתי זה כבר חשוד כאיזה חומר משמר או משהו בדומה לו.
    מחר יום המבחן !!!

  8. רחלי

    שלום עינת !
    עוקבת אחר המתכונים שלך בשקיקה…
    בדיוק נושא הקטשופ עמד אצלינו על הפרק,כי הבטחתי לילדים שהשבוע ננסה להכין קטשופ לבד (עברנו לפני כמה חודשים מקטשופ של אוסם לקטשופ של הרדוף או אדמה,אבל היגיע הזמן גם פה לשפר אחרי שבדקתי את רשימת הרכיבים שלהם)
    האם כוונתך ב'חומץ טבעי' לחומץ תפוחים ?
    כי עד היום לא מצאתי משהו אחר שהוא באמת טבעי ללא חומרים מעובדים,ואם אני לא טועה הוא גם הבריא ביותר מכל שאר סוגי החומץ.האומנם?
    אני משתמשת בחומץ תפוחים אורגני ושמה תמיד רק טיפה בשדרוג מתכונים רגילים כי הטעם שלו מאוד חזק ודומיננטי.
    אז לשים פה כף וחצי? זה לא המון?והאם הטעם יוצא דומה לקטשופ הרגיל?
    המון תודות
    רחלי

    1. עינת שגיא

      הי רחלי
      הכוונה היא לכל חומץ שאין לו ברכיבים "חומץ סינטטי"
      כמו זה למשל
      http://www.einatnutrition.co.il/wp-content/uploads/2012/08/vinegar.jpg

      גם חומץ תפוחים טבעי מתאים למתכון הזה

      ואכן, טעם של קטשופ 🙂
      היו לי 3 טועמים, וביניהם ילדה בת 3
      אז יש אישור 🙂

      כף וחצי זה לא הרבה לכמות הזו

כתיבת תגובה