[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
(2 מנות)
(כ-8-10 קציצות – תלוי בגודל)
כוס קינואה מבושלת
1/2 כוס עדשים שחורות מונבטות
2 כפות קמח חומוס
2 כפות טחינה גולמית
בצל קצוץ דק
כף שמן
1-2 שיני שום קטנות וקצוצות
מלח פלפל כמון
בלנדר מוט
מטגנים את הבצל בכף שמן עד לריכוך והזהבה (אש נמוכה, סיר מכוסה)
מוסיפים שום ותבלינים, וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 1-2 דקות
מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים
טוחנים עם בלנדר מוט חצי מהתערובת ומערבבים שוב
מחממים תנור ל-180 מעלות
יוצרים קציצות, מניחים בתבנית על נייר אפיה
ומכניסים לתנור ל- 20-30 דקות
לרוטב טחינה ורוד –
מכינים טחינה רגילה – עם מים, לימון, מלח, שום
מגרדים פנימה סלק טרי ומערבבים
קצת התפרקו לי אבל הן מאוד מאוד מאוד טעימות ומשביעות.
האם צריך להכין את הקינואה עם יותר נוזלים בשביל קציצות?
תודה רבה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 16th, 2013 at 13:32
התפרקו לפני או אחרי אפיה ?
רצוי לבדוק אם התערובת מספיק דביקה לפני שמכניסים לתנור
אם היא מתפוררת לפני, סביר להניח שתתפורר גם אחרי אפיה
אפשר לטחון את כל הכמות ולא רק חצי
[Reply]
הי עינת, את יכולה אולי להעלות הסבר כללי על איך מנביטים עדשים או כל דבר לצורך העניין? תודה מראש!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 8th, 2012 at 16:37
הי הדר
את יכולה לראות בקישור הזה תמונה עם כל השלבים
http://on.fb.me/UbAqBU
[Reply]
עינת, התחלתי להכין את המתכונים שלך ולהמליץ לאנשים.
בימים האחרונים אני מכינה הרבה קציצות מסוגים שונים ואופה בתנור כהמלצתך.
הבעיה היא שהן יוצאות לי יבשות נורא עם טעם דומיננטי של חומוס (מן הסתם מקמח החומוס שמתווסף לקציצות). האם קמח מלא אחר יכול לעשות את העבודה? ומה אפשר לעשות להוסיף שלא יהיו כל כך יבשות?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 15th, 2012 at 16:03
הי ורד
את בהחלט יכולה להחליף את קמח החומוס בקמח אחר, או בקוואקר
אם הן יוצאות לך יבשות, אולי חום התנור גבוה מדי
את יכולה אולי להוסיף כף שמן לתערובת או למרוח את הקציצות לפני הכניסה לתנור
[Reply]
היי,
האם את העדשים המונבטות לא לבשל בכלל?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 29th, 2012 at 10:44
לא, אין צורך לבשל קטניות מונבטות
[Reply]
איך את מבשלת את הסלק וכמה זמן?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 28th, 2012 at 09:05
הסלק לא מבושל. טרי.
[Reply]
עדשים כתומות במקום שחורות- ויצא מצוין- תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 27th, 2012 at 16:35
מעולה יואב! תודה על העדכון 🙂
[Reply]
ואיך מכינים את רוטב הטחינה הוורודה ?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 24th, 2012 at 08:31
כתוב במתכון, אביב 🙂
[Reply]