[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
רבע כוס עדשים צהובות יבשות
בצל קצוץ
שומר קטן קצוץ
½ כוס אורז בסמטי מלא מבושל
מלח, פלפל
מעט כורכום
ממש מעט אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה
2 כפות קמח חומוס או קמח מלא
בלנדר מוט
מבשלים במים את העדשים הבצל והשומר כ-20 דקות לאחר רתיחה
מסננים מהנוזלים (את הנוזלים אפשר לשמור במקפיא כציר לתבשילים ומרקים)
מערבבים עדשים, בצל, שומר, אורז ותבלינים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת פירה
מוסיפים קמח ומערבבים שוב
מחממים תנור ל-180 מעלות
מכינים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-20 דקות
הופכים את הקציצות, מעלים את הטמפ' ל-200 מעלות ומכניסים לעוד 10-15 דקות
צפיות 2,840
לפוסט הזה יש 6 תגובות
נראה טוב.
אני לא אוהבת שומר.. במה אוכל להחליף אותו?
בצל או כרישה
הולכת לנסות!
ערבבתי כמה סוגים של עדשים (כתומות,שחורות וירוקות) זה משנה?
נעמה
קחי בחשבון שלכל סוג עדשים טעם ומרקם שונים
עדיין יצא טעים, אבל צריך לשים לב למרקם התערובת לפני שמכינים ממנה קציצות
(כלומר, אם יבשה מדי להוסיף נוזל ואם רטובה מדי להוסיף משהו יבש)
בהצלחה 🙂
סוף סוף הצליחו לי קציצות טבעוניות. יצא מושלם לקלולס כמוני. טעיםםם
תודה
איזה כיף 🙂 תודה על השיתוף מאיה 🙂