[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
1/4 כוס טחינה גולמית מלאה (השתמשתי בטחינה כהה במיוחד, שכתוב עליה "טחינה אתיופית משומשום מלא טרום מונבט")
1/4 כוס מייפל אמיתי
100 גרם רסק תפוחים
כוס קמח כוסמין מלא
כפית שטוחה סודה לשתיה
מערבבים טחינה ומייפל, מוסיפים רסק ומערבבים שוב
בקערה נפרדת מערבבים קמח וסודה לשתיה
ומוסיפים לרטובים
מחממים תנור ל-180 מעלות
יוצרים עוגיות (אני משתמשת במכשיר פלאפל כדי שיצאו שוות בגודלן)
מניחים בתבנית על נייר אפיה
ומכניסים לתנור ל-10 דקות
שלום ענית.אין לי רסק תפוחים, אבל יש לי הרבה תפוחים בבית. איך אפשר להכין רסק תפוחים לבד?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 8th, 2017 at 13:21
פשוט לרסק תפוח בבלנדר עם מעט מים עד שמגיעה למרקם אחיד וסמיך
[Reply]
היי עינת, באיזה קמח אפשר להשתמש שאינו מכיל גלוטן?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 25th, 2016 at 10:05
הי לורה. לא ניסיתי בעצמי, אבל יש קמחים ייעודיים לאפייה שהם ללא גלוטן, כמו "קמח תמי" או קמח "כרגיל", אני מניחה שיתאימו
[Reply]
היי עינת
סליחה על הבורות
כמה זה בכוסות 100 גרם רסק תפוחים ?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 7th, 2016 at 15:29
חצי כוס 🙂
[Reply]
הי עינת,
1. הילד לא אוהב סילאן ולא מייפל, אני אנסה להחליף בדבש, האם לשים אותה כמות כמו שכתוב במתכון? (1/4 כוס…)
2. האם אפשר להחליף את רסק התפוחים בביצים? אני יודעת שזה לא טבעוני… אני משתמשת בביצי חופש…
אם כן, כמה ביצים?
תודה!
[Reply]
מצויין!
עשיתי בלי מייפל ובלי סוכר,רק הוספתי עוד 2 כפות שמן.
יצא טעם מצויין גם אם לא מתוק.יש טעם מיוחד של הקמח.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 9th, 2014 at 16:43
תודה ג'ני 🙂
[Reply]
הי עינת,
תודה רבה על המתכונים שאת מפרסמת!
הכנתי את עוגיות הטחינה לבת שלי בת 11 חודשים והיא מאוד אהבה (השתמשתי בסילאן במקום מייפל). הבעיה היא שהן מאוד מתפוררות – היא מנסה להחזיק אותן והן ממש מתפוררות לה ביד, ככה שיוצא שהיא מצליחה לאכול במקרה הטוב שליש מכל עוגייה…
יש לך רעיון איך אפשר לעשות אותן פחות מתפוררות?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 12th, 2013 at 21:05
איזה כיף 🙂 תודה
מאוד מוזר שהן מתפוררות, זכור לי שהן היו ממש נימוחות
נסי אולי להוסיף עוד קצת רסק תפוחים. נגיד 50 גרם
ותראי מה קורה
מקווה שיצליח 🙂
[Reply]
הי עינת
רציתי בבקשה לדעת האם אפשר להכין מאפינס מקמח כוסמת שטחנתי לבד ?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 14th, 2013 at 17:02
אני מניחה שכן. אבל לא ניסיתי, כך שאני לא יודעת איך זה ישפיע על הטעם
[Reply]
הי עינת
האם אפשר להכין מקמח כוסמת את המאפינס ? טחנתי כוסמת ירוקה
[Reply]
היי עינת! שמעתי שהטחינה האתיופית ממש טעימה, אפשר
לדעת איפה משיגים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 6th, 2013 at 08:16
הי אלינור. אפשר להשיג בכל חנות טבע
[Reply]
האם יש אפשרות להחליף את המייפל בדבש או סילאן? או ממתיק ממתיק מסוג אחר?
תודה 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 6th, 2013 at 08:16
כן, בהחלט 🙂
[Reply]
ממש קל להכנה עד לשלב הבצק, ממש דביק….
יצא ממש טעים.
כמה זמן אפייה למאפינס גבוהים בתבנית מיוחדת (כמו בצילום הימני)?
תודה!!!
בפעם הבאה אוסיף אגוזים ואולי אפילו חתיכות שוקולד מריר.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 8th, 2013 at 18:29
15-20 דקות
תלוי בתנור
לשים לב, ולבדוק מדי פעם עם קיסם באמצע
[Reply]
במה אפשר להחליף את המייפל?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 12th, 2013 at 21:22
בסילאן
[Reply]
שלום!
ראשית, הכנתי את העוגיות והן יצאו מעולות אז תודה לך!
שנית, בן זוגי מכור לפתי-בר לצד הקפה. הוא מאוד אוהב עוגיות שאפשר לטבול בקפה והן לא מתפרקות. ניסיתי כל מיני מתכונים בעבר ולא מצאתי משהו דומה. האם יש לך מתכון למשהו כמו פתי בר רק בריא?
תודה רבה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 3rd, 2013 at 16:40
הי יעל
כרגע אין. אבל יש על מה לחשוב 🙂
[Reply]
יעל Reply:
ינואר 5th, 2013 at 06:35
תודה!
מחכה בכיליון עיניים 🙂
[Reply]
קודם כל ישר כח על האתר!
רציתי לשאול איפה את קונה רסק תפוחים, של איזו חברה את משתמשת.
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 7th, 2012 at 18:59
תודה חנה
את יכולה למצוא את המוצר ברשימה הזו
http://www.einatnutrition.co.il/?page_id=993
[Reply]
שלום עינת.
במה אפשר להחליף את קמח הכוסמין? אני לא אוכלת גלוטן.
תודה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 31st, 2012 at 07:41
לדעתי כל קמח ללא גלוטן שמשמש לאפיה יכול להתאים כאן
הייתי מנסה קמח שקדים…
[Reply]
ש Reply:
פברואר 4th, 2014 at 20:57
הכנתי כבר כמה פעמים, גם עם קמח קונדיטור וגם עם קמח ׳תמי׳.
יצא מעולה עם שני הקמחים!!
(קמח קונדיטור בהחלט עושה עבודה טובה, אז ניתן לשמור את תמי לדברים מורכבים יותר).
לא יודעת איזה אמור לצאת עם קמח חיטה, אבל עם קמח נטול גלוטן המרקם יחסית ״עוגתי״ ולכן כדאי להכין כמאפינס ולא עוגיות.
[Reply]
ש Reply:
פברואר 4th, 2014 at 20:58
*איזה מרקם
עינת שגיא Reply:
פברואר 4th, 2014 at 21:24
תודה רבה על השיתוף 🙂
טעים, פשוט וקל להכנה. שווה עבודה של כמה דקות!!
[Reply]
נראה מעולה.
[Reply]
נראה ממש טעים
חבל שלא עשית וידיאו היה נראה עוד יותר פצצה איך שזה נראה פריך
מה זה קמח קוסמין זה קמח רגיל לבן או מה זה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 28th, 2012 at 19:14
תודה ברק
כוסמין זה סוג של דגן
די קרוב לחיטה
אני משתמשת בקמח כוסמין מלא, ולא לבן
הוא הרבה יותר עדין (וטעים) מהחיטה
והוא גם לא מהונדס גנטית, בניגוד לחיטה
[Reply]
וואו ממש רוצה כבר להכין
[Reply]