• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

עוגיות/מאפינס טחינה טבעוניות

מיני קורס מתנה

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

מדריך חינם למתחלים לאכול בריא ובקלות
מדריך חינמי למתחילים

 

עוגיות טחינה מאפינס טחינה

 

 

1/4 כוס טחינה גולמית מלאה (השתמשתי בטחינה כהה במיוחד, שכתוב עליה "טחינה אתיופית משומשום מלא טרום מונבט")

1/4 כוס מייפל אמיתי

100 גרם רסק תפוחים

כוס קמח כוסמין מלא

כפית שטוחה סודה לשתיה

 

מערבבים טחינה ומייפל, מוסיפים רסק ומערבבים שוב

 

בקערה נפרדת מערבבים קמח וסודה לשתיה

ומוסיפים לרטובים

 

מחממים תנור ל-180 מעלות

 

יוצרים עוגיות (אני משתמשת במכשיר פלאפל כדי שיצאו שוות בגודלן)

מניחים בתבנית על נייר אפיה

ומכניסים לתנור ל-10 דקות

 

 

צפיות 980
שיתוף
Share this on WhatsApp

אולי יעניין אותך גם

שוקולד ביתי

מתכון ללבבות שוקולד טבעוניים

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד אלטרנטיבית (ללא קמח וללא תוספת סוכר)

עוגיות בוטנים טבעוניות לפסח

עוגיות בוטנים טבעוניות וטעימות לפסח

פאדג'יות

פאדג'יות

סופגניות טבעוניות ובריאות

סופגניות טבעוניות אפויות וקצת יותר בריאות

כדורי תמרים ואגוזים

כדורי תמרים, שקדים וקקאו טבעוניים

37 תגובות

  1. אולה הגב יוני 6, 2017 בשעה 07:28

    שלום ענית.אין לי רסק תפוחים, אבל יש לי הרבה תפוחים בבית. איך אפשר להכין רסק תפוחים לבד?

    • עינת שגיא הגב יוני 8, 2017 בשעה 13:21

      פשוט לרסק תפוח בבלנדר עם מעט מים עד שמגיעה למרקם אחיד וסמיך

  2. לורה הגב אוקטובר 20, 2016 בשעה 15:47

    היי עינת, באיזה קמח אפשר להשתמש שאינו מכיל גלוטן?

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 25, 2016 בשעה 10:05

      הי לורה. לא ניסיתי בעצמי, אבל יש קמחים ייעודיים לאפייה שהם ללא גלוטן, כמו "קמח תמי" או קמח "כרגיל", אני מניחה שיתאימו

  3. אלנית הגב יולי 7, 2016 בשעה 13:49

    היי עינת
    סליחה על הבורות
    כמה זה בכוסות 100 גרם רסק תפוחים ?

    • עינת שגיא הגב יולי 7, 2016 בשעה 15:29

      חצי כוס 🙂

  4. דינה הגב אוקטובר 21, 2014 בשעה 10:59

    הי עינת,
    1. הילד לא אוהב סילאן ולא מייפל, אני אנסה להחליף בדבש, האם לשים אותה כמות כמו שכתוב במתכון? (1/4 כוס…)
    2. האם אפשר להחליף את רסק התפוחים בביצים? אני יודעת שזה לא טבעוני… אני משתמשת בביצי חופש…
    אם כן, כמה ביצים?

    תודה!

  5. ג'ני הגב פברואר 8, 2014 בשעה 17:42

    מצויין!
    עשיתי בלי מייפל ובלי סוכר,רק הוספתי עוד 2 כפות שמן.
    יצא טעם מצויין גם אם לא מתוק.יש טעם מיוחד של הקמח.

    • עינת שגיא הגב פברואר 9, 2014 בשעה 16:43

      תודה ג'ני 🙂

  6. גל הגב נובמבר 12, 2013 בשעה 20:12

    הי עינת,

    תודה רבה על המתכונים שאת מפרסמת!
    הכנתי את עוגיות הטחינה לבת שלי בת 11 חודשים והיא מאוד אהבה (השתמשתי בסילאן במקום מייפל). הבעיה היא שהן מאוד מתפוררות – היא מנסה להחזיק אותן והן ממש מתפוררות לה ביד, ככה שיוצא שהיא מצליחה לאכול במקרה הטוב שליש מכל עוגייה…
    יש לך רעיון איך אפשר לעשות אותן פחות מתפוררות?

    • עינת שגיא הגב נובמבר 12, 2013 בשעה 21:05

      איזה כיף 🙂 תודה
      מאוד מוזר שהן מתפוררות, זכור לי שהן היו ממש נימוחות
      נסי אולי להוסיף עוד קצת רסק תפוחים. נגיד 50 גרם
      ותראי מה קורה
      מקווה שיצליח 🙂

  7. אילנה הגב יולי 14, 2013 בשעה 17:00

    הי עינת

    רציתי בבקשה לדעת האם אפשר להכין מאפינס מקמח כוסמת שטחנתי לבד ?

    • עינת שגיא הגב יולי 14, 2013 בשעה 17:02

      אני מניחה שכן. אבל לא ניסיתי, כך שאני לא יודעת איך זה ישפיע על הטעם

  8. אילנה הגב יולי 14, 2013 בשעה 16:58

    הי עינת
    האם אפשר להכין מקמח כוסמת את המאפינס ? טחנתי כוסמת ירוקה

  9. אלינור הגב מרץ 6, 2013 בשעה 08:11

    היי עינת! שמעתי שהטחינה האתיופית ממש טעימה, אפשר
    לדעת איפה משיגים?

    • עינת שגיא הגב מרץ 6, 2013 בשעה 08:16

      הי אלינור. אפשר להשיג בכל חנות טבע

  10. עופר הגב מרץ 5, 2013 בשעה 20:54

    האם יש אפשרות להחליף את המייפל בדבש או סילאן? או ממתיק ממתיק מסוג אחר?
    תודה 🙂

    • עינת שגיא הגב מרץ 6, 2013 בשעה 08:16

      כן, בהחלט 🙂

  11. ריה הגב פברואר 8, 2013 בשעה 18:05

    ממש קל להכנה עד לשלב הבצק, ממש דביק….
    יצא ממש טעים.
    כמה זמן אפייה למאפינס גבוהים בתבנית מיוחדת (כמו בצילום הימני)?
    תודה!!!
    בפעם הבאה אוסיף אגוזים ואולי אפילו חתיכות שוקולד מריר.

    • עינת שגיא הגב פברואר 8, 2013 בשעה 18:29

      15-20 דקות
      תלוי בתנור
      לשים לב, ולבדוק מדי פעם עם קיסם באמצע

  12. שיר הגב ינואר 12, 2013 בשעה 20:53

    במה אפשר להחליף את המייפל?

    • עינת שגיא הגב ינואר 12, 2013 בשעה 21:22

      בסילאן

  13. יעל הגב ינואר 2, 2013 בשעה 16:02

    שלום!
    ראשית, הכנתי את העוגיות והן יצאו מעולות אז תודה לך!
    שנית, בן זוגי מכור לפתי-בר לצד הקפה. הוא מאוד אוהב עוגיות שאפשר לטבול בקפה והן לא מתפרקות. ניסיתי כל מיני מתכונים בעבר ולא מצאתי משהו דומה. האם יש לך מתכון למשהו כמו פתי בר רק בריא?
    תודה רבה!

    • עינת שגיא הגב ינואר 3, 2013 בשעה 16:40

      הי יעל
      כרגע אין. אבל יש על מה לחשוב 🙂

      • יעל הגב ינואר 5, 2013 בשעה 06:35

        תודה!
        מחכה בכיליון עיניים 🙂

  14. חנה הגב נובמבר 7, 2012 בשעה 10:37

    קודם כל ישר כח על האתר!
    רציתי לשאול איפה את קונה רסק תפוחים, של איזו חברה את משתמשת.
    תודה

    • עינת שגיא הגב נובמבר 7, 2012 בשעה 18:59

      תודה חנה

      את יכולה למצוא את המוצר ברשימה הזו
      http://www.einatnutrition.co.il/?page_id=993

  15. מיכל הגב אוקטובר 31, 2012 בשעה 05:04

    שלום עינת.
    במה אפשר להחליף את קמח הכוסמין? אני לא אוכלת גלוטן.
    תודה.

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 31, 2012 בשעה 07:41

      לדעתי כל קמח ללא גלוטן שמשמש לאפיה יכול להתאים כאן
      הייתי מנסה קמח שקדים…

      • ש הגב פברואר 4, 2014 בשעה 20:57

        הכנתי כבר כמה פעמים, גם עם קמח קונדיטור וגם עם קמח ׳תמי׳.
        יצא מעולה עם שני הקמחים!!
        (קמח קונדיטור בהחלט עושה עבודה טובה, אז ניתן לשמור את תמי לדברים מורכבים יותר).

        לא יודעת איזה אמור לצאת עם קמח חיטה, אבל עם קמח נטול גלוטן המרקם יחסית ״עוגתי״ ולכן כדאי להכין כמאפינס ולא עוגיות.

        • ש הגב פברואר 4, 2014 בשעה 20:58

          *איזה מרקם

        • עינת שגיא הגב פברואר 4, 2014 בשעה 21:24

          תודה רבה על השיתוף 🙂

  16. עדנה הגב אוקטובר 30, 2012 בשעה 05:31

    טעים, פשוט וקל להכנה. שווה עבודה של כמה דקות!!

  17. ענבל הגב אוקטובר 28, 2012 בשעה 18:28

    נראה מעולה.

  18. ברק הגב אוקטובר 28, 2012 בשעה 13:38

    נראה ממש טעים
    חבל שלא עשית וידיאו היה נראה עוד יותר פצצה איך שזה נראה פריך
    מה זה קמח קוסמין זה קמח רגיל לבן או מה זה

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 28, 2012 בשעה 19:14

      תודה ברק
      כוסמין זה סוג של דגן
      די קרוב לחיטה
      אני משתמשת בקמח כוסמין מלא, ולא לבן
      הוא הרבה יותר עדין (וטעים) מהחיטה
      והוא גם לא מהונדס גנטית, בניגוד לחיטה

  19. סיגל הגב אוקטובר 28, 2012 בשעה 12:34

    וואו ממש רוצה כבר להכין

השארת תגובה

ביטול

מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (58)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (26)
  • ארוחות בוקר (6)
  • חומוס (32)
  • טופו (37)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (87)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (167)
  • ללא טופו (85)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (98)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (41)
  • שעועית (13)
  • תוספות (6)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

מתכונים אחרונים שעלו לאתר

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים

להורדה
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס