כרובית קטנה
כרישה בינונית קצוצה
שומר בינוני קצוץ
3 כפות קמח כוסמין מלא (אפשר להוסיף יותר)
מלח, פלפל
מבשלים את הכרובית במים כ- 30-45 דקות
מסננים מהמים ומועכים לפירה
(אם יש עוד נוזלים, מסננים)
מטגנים כרישה ושומר עד ריכוך
מוסיפים לכרובית ומערבבים
מוסיפים קמח ותבלינים ומערבבים
יוצרים קציצות שטוחות ומכניסים לתנור ל-30 דקות או עד שהן משחימות
אפשר להקפיא את כל הלביבות לאחר אפיה
[Reply]
האם אפשר להקפיא את הלביבות האלו? ובכלל – איזה לביבות אפשר להקפיא בלי שייהרסו? תודה.
[Reply]
הי עינת,
נראה מצוין! על איזה חום לאפות בתנור?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 15th, 2015 at 12:21
תודה 🙂
אני אופה על 200 מעלות
[Reply]
היי עינת
הכנתי את הלביבות האלו כבר 3 פעמים והן טעימות, קלות להכנה וכיף לנשנש אותן. אחרי שהכנתי עם קמח כוסמין מלא הן יצאו מרירות טיפה, פעם אחרונה הכנתי עם קמח חומוס וזה יצא מצויין!
חוץ מזה, טיפ לעצלנים כמוני, אפשר לשים את הכרישה והשומר/בצל לא חיים והם כבר יתבשלו בתנור.
אז תודה רבה על המתכון!!!
טל
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 22nd, 2014 at 12:56
איזה כיף טל! תודה על העדכון ועל הטיפ 🙂
[Reply]
שלום עינת.
הכנתי.
התערובת- נראתה בסדר גמור, המרתי לקמח חומוס ובצל אחד.
הריח מהתנור- נהדר.
תכל'ס – יצא ישר לפח.בסיום האפיה בעייתי.
לא ממש ברורה לי הסיבה או הטעות.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 29th, 2013 at 13:30
חבל 🙁
מה היתה הבעיה בסיום האפיה?
[Reply]
שלום עינת.
באיזה קמח ניתן להמיר את קמח הכוסמין למתכון זה?
והאם המרה זו שתציעי מתאימי לכל מתכון בו מופיע אצלך קמח כוסמין?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 28th, 2013 at 12:08
הי מיכל
כל קמח כוסמין במתכונים שלי אפשר להמיר בקמח חיטה מלא
[Reply]
הי עינת,
קודם כל כמה כייף למצוא כל כך הרבה אפשרויות מגוונות לקציצות צמחוניות. תענוג!
במתכוני קציצות כמו זה, שכוללים שומר – האם טעמו מורגש? (למי שלא חובב שומר)
במידה והטעם מורגש, על איזה חלופה היית ממליצה?
תודה רבה 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 3rd, 2013 at 15:26
תודה רוני 🙂
גם אני לא אהבתי שומר ולמדתי לאהוב אותו
בבישול הוא מאבד לגמרי את טעם האניס
נסי ותבדקי, אולי תתאהבי 🙂
במידה ולא, את יכולה פשוט להוסיף עוד כרישה
או אפילו בצל גדול
בהצלחה 🙂
[Reply]
שאלה אחת ויחידה לי אליךך אנא כיתבי פשוט כמה אפשר לאכול בארוחה כלאמר אם בן אדם רוצה לרזות מעט כמה ומה אפשר לאכול בכל ארוחה אודה לך מאוד אם תיתיחסי ותעני לשאלתי תודה רבה רחלי ושוב תבורכי על היוזמה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 26th, 2012 at 17:17
הי רחלי
מצטערת, בלתי אפשרי לתת כמויות שיתאימו לכולם
כל אחד / אחת והכמויות שמתאימות לו / לה
מעבר לזה, הכמויות בכל ארוחה תלויות בשאר הארוחות במשך היום
לכן אני לא כותבת כמויות
[Reply]
במה ניתן להחליף את השומר אם לא אוהבים? תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 20th, 2012 at 12:55
אפשר פשוט להוסיף עוד בצל
או אפילו כרישה
[Reply]
לי נראה שאפשר גם בקמח אורז מלא, קמח כוסמת, מה שבא לך, הכל יתפוס
[Reply]
שלום עינת,
באיזה קמח נטול גלוטן אפשר להשתמש בקציצות במקום הכוסמין? אם אפשר…
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 27th, 2012 at 16:07
אפשר להשתמש בקמח חומוס
[Reply]