3/4 כוס אורז אדום מבושל
1/4 כוס נבטוטי עדשים חומות
בצל
חופן גרעיני דלעת
מלח פלפל
טוחנים את כל הרכיבים בבלנדר או בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה
מחממים תנור ל-200 מעלות
מכינים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-20 דקות
אחרי 20 דקות הופכים את הקציצות ומכניסים ל-10 דקות נוספות
צפיות 1,987
לפוסט הזה יש 10 תגובות
תודה על העדכון דנה!
נשמע שהתערובת היתה רטובה מדי. יכול להיות שזה גם בגלל הבטטה (יש בה נוזלים) וגם בגלל שלא שמת את גרעיני הדלעת.
האם השתמשת בעדשים מונבטות או מבושלות?
בכל מקרה, בפעם הבאה, אם את רואה שהתערובת רטובה מדי, את יכולה להוסיף בהדרגה עוד חומרים "יבשים" (אורז/עדשים/גרעינים/שקדים) כדי לייצב אותה.
חוזרת לעדכן אחרי שהכנתי
אז הוספתי בטטה אחת מגורדת והשמטתי (בטעות) את הגרעיני דלעת
יצא טעים מאוד, 2 דברים שנתקלתי בהם:
1. על המגש שמתי קציצות והן ממש נמרחו בתנור ויצאו לביבות דקות
2. לקח ללביבות בערך 40 דק בתנור על חום של 200 עד שהן התגבשו
באופן כללי הרגיש כאילו חסר איזה חומר מגבש (משהו שיחליף את הביצה, ואולי להוסיף גם קמח)
חוץ מזה, הטעם מעולה!
נשמע טוב:)
יתאים להוסיף בטטה מגורדת לבלילה?
תודה דנה 🙂 מבחינת טעם, לא רואה בעיה. אבל קחי בחשבון שהבטטה תשפיע על המרקם של הקציצות.. בכל מקרה, שווה לנסות 🙂
אפשר לבשל את העדשים במקום להנביט? ואם להנביט אז כמה זמן?
עדיף להנביט, עדשים מבושלות מכילות יותר נוזלים.
לגבי ההנבטה – להשרות 8 שעות (לילה) ולהנביט עוד 8 שעות
אפשר לשים עדשים כתומות/ שחורות במקום?
הי לימור. שחורות יתאימו יותר מכתומות
טעימות ביותר!
הוספתי שן שום אחת.
תודה.
מעולה!
תודה על השיתוף 🙂