תודה על העדכון דנה!
נשמע שהתערובת היתה רטובה מדי. יכול להיות שזה גם בגלל הבטטה (יש בה נוזלים) וגם בגלל שלא שמת את גרעיני הדלעת.
האם השתמשת בעדשים מונבטות או מבושלות?
בכל מקרה, בפעם הבאה, אם את רואה שהתערובת רטובה מדי, את יכולה להוסיף בהדרגה עוד חומרים "יבשים" (אורז/עדשים/גרעינים/שקדים) כדי לייצב אותה.
חוזרת לעדכן אחרי שהכנתי
אז הוספתי בטטה אחת מגורדת והשמטתי (בטעות) את הגרעיני דלעת
יצא טעים מאוד, 2 דברים שנתקלתי בהם:
1. על המגש שמתי קציצות והן ממש נמרחו בתנור ויצאו לביבות דקות
2. לקח ללביבות בערך 40 דק בתנור על חום של 200 עד שהן התגבשו
באופן כללי הרגיש כאילו חסר איזה חומר מגבש (משהו שיחליף את הביצה, ואולי להוסיף גם קמח)
חוץ מזה, הטעם מעולה!
תודה על העדכון דנה!
נשמע שהתערובת היתה רטובה מדי. יכול להיות שזה גם בגלל הבטטה (יש בה נוזלים) וגם בגלל שלא שמת את גרעיני הדלעת.
האם השתמשת בעדשים מונבטות או מבושלות?
בכל מקרה, בפעם הבאה, אם את רואה שהתערובת רטובה מדי, את יכולה להוסיף בהדרגה עוד חומרים "יבשים" (אורז/עדשים/גרעינים/שקדים) כדי לייצב אותה.
[Reply]
חוזרת לעדכן אחרי שהכנתי
אז הוספתי בטטה אחת מגורדת והשמטתי (בטעות) את הגרעיני דלעת
יצא טעים מאוד, 2 דברים שנתקלתי בהם:
1. על המגש שמתי קציצות והן ממש נמרחו בתנור ויצאו לביבות דקות
2. לקח ללביבות בערך 40 דק בתנור על חום של 200 עד שהן התגבשו
באופן כללי הרגיש כאילו חסר איזה חומר מגבש (משהו שיחליף את הביצה, ואולי להוסיף גם קמח)
חוץ מזה, הטעם מעולה!
[Reply]
נשמע טוב:)
יתאים להוסיף בטטה מגורדת לבלילה?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 3rd, 2019 at 14:56
תודה דנה 🙂 מבחינת טעם, לא רואה בעיה. אבל קחי בחשבון שהבטטה תשפיע על המרקם של הקציצות.. בכל מקרה, שווה לנסות 🙂
[Reply]
אפשר לבשל את העדשים במקום להנביט? ואם להנביט אז כמה זמן?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 11th, 2017 at 16:20
עדיף להנביט, עדשים מבושלות מכילות יותר נוזלים.
לגבי ההנבטה – להשרות 8 שעות (לילה) ולהנביט עוד 8 שעות
[Reply]
אפשר לשים עדשים כתומות/ שחורות במקום?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 18th, 2015 at 13:14
הי לימור. שחורות יתאימו יותר מכתומות
[Reply]
טעימות ביותר!
הוספתי שן שום אחת.
תודה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 16th, 2012 at 13:59
מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
[Reply]