עוגת שוקו-תות טבעונית – ללא שמן, ללא סוכר מעובד וללא ביצים

שותפות למטבח

אני שמחה וגאה להשתתף בפרויקט "שותפות למטבח"

שהוא שיתוף פעולה בין בלוגריות אוכל טבעוניות

בכל פעם ייבחר חומר גלם מסוים וכל אחת תכין מתכון עם חומר הגלם הזה

המתכונים יעלו בו זמנית בכל הבלוגים, עם קישורים לשאר המתכונים

חומר הגלם הפעם הוא : תותים

אלה השותפות

(המתכונים של כולן בהמשך למטה)

הגברת הורודה – הדס

נטלי מ- The Vlog

נופר – לא על החסה לבדה

נעה vegansky

שרה – שמשחקת באוכל

סיון – מהבלוג סיו-פוד

זה המתכון שלי – עוגת שוקולד תות

ללא שמן, ללא סוכר מעובד וללא ביצים

מכיוון שקשה לי קצת בגזרת המתוקים (שיהיו גם טבעונים וגם בריאים)

ומכיוון שכבר רציתי מזמן לחזור למתכון הזה (כי נדיר שאני חוזרת למתכונים ישנים…)

החלטתי להכין אותו עם טוויסט תותי

חומרים לעוגה:

1 כוס קמח כוסמין מלא

5 כפות קקאו

קורט מלח (לא חובה)

כפית סודה לשתיה

1/4 כוס סילאן

100 גרם רסק תפוחים ללא תוספים וללא תוספת סוכר

10-12 תותים מרוסקים עם חצי כוס מים בבלנדר

חומרים לציפוי:

כף טחינה גולמית מלאה

3 כפות מייפל

כפית קקאו

לקישוט:

כ-20 תותים פרוסים

לרוטב:

כ-10 תותים (תלוי בכמות שרוצים) מרוסקים בבלנדר (בלי מים)

מתחילים

לשמן תבנית עגולה ונמוכה

לחמם תנור ל-180 מעלות

מכינים את העוגה:

לערבב בקערה קמח, סודה לשתיה מלח וקקאו

בקערה נפרדת לערבב את הרטובים : רסק תפוחים, סילאן ומיץ תותים

להוסיף את הרטובים ליבשים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבנית משומנת

מכניסים לתנור למשך 40 דקות (הזמנים עלולים להשתנות מתנור לתנור ומתבנית לתבנית)

מצננים את העוגה

מערבבים את חומרי הציפוי ומורחים על העוגה

מקשטים את העוגה עם פרוסות התותים

ומגישים עם רוטב תותים בצד

ואלה מתכוני השותפות

(לחיצה על כל תמונה תפתח את המתכון בדף חדש)

טראפלס תות טבעוני של הדס

 

טארט תותים עם קרם וניל צרפתי ויין אדום של נטלי

עוגת וניל עם קרם תותים בשלוש וריאציות של נופר

עוגת גבינתותים ומקפא פירות חורפי של נעה

קרפים טבעוניים עם קצפת קוקוס ותותים של שרה

 סלט תרד עם תותים, אשכולית אדומה, אבוקדו, בצל וויניגרט בלסמי של סיון

לפוסט הזה יש 34 תגובות

  1. תמר

    עינתוש
    לאיזה גודל תבנית מיועד? תודה

    1. עינת שגיא

      אני הכנתי בתבנית זכוכית עגולה אבל גדולה, לכן יצאה לי קצת נמוכה
      לדעתי אפשר להכין בכל תבנית שמתאימה לעוגות
      בהצלחה 🙂

    2. מור

      מכינה היום ליום הולדת למחר לשים בחוץ או במקרר?

      1. עינת שגיא

        היי מור. מקווה שהסתדרת. לשמור במקרר כמובן.

  2. היי

    מנסה לאפות יותר בריא והמתכון נראה מאד אטרקטיבי 🙂
    סליחה אם השאלה לא לעניין , אבל תוכלי לכתוב מאיזו תוצרת המוצרים בהם השתמשת . . . יהיה לי קל יותר לאתר אותם כך ( כמו רסק התפוחים , קמח הכוסמין המלא , המייפל . . . ) .
    תודה רבה .

  3. צילי

    באיזה פרי אחר נחתן להשתמש המקום תותים?

  4. אתי

    היי עינת, אני רוצה להכין את העוגה ללא התותים .זה יצא בסדר ? לא יבש מדי ? זה עבור יומולדת למישו שלא יכול לאכול סוכר ושמן ואולי גם תותים….תודה ? אפשר לעשות מהתערובת של העוגה כדורי שוקולד לפי דעתך, כלומר , רק להוסיף בישקוטים?

    1. עינת שגיא

      הי אתי. היא לא יוצאת יבשה, אבל אם את רוצה להיות בטוחה
      את יכולה להוסיף קצת רסק תפוחים (לא יותר מדי, שלא תהיה רטובה מדי)
      לא יודעת לגבי כדורי שוקולד, לא ניסיתי
      אבל בהחלט שווה לנסות
      בהצלחה

  5. איתן אורנשטיין שוקו

    אהבתי מאוד, עוגת שוקו תות טבעונית – המצאה מעניינת ובריאה!

  6. נולי

    אולי קמח טפויקה יתן לזה יציבות חצי טפיוקה חצי שקדים

    1. עינת שגיא

      יכול להיות. לא עבדתי עם קמח טפיוקה

      בינתיים, לצערי, גם הנסיון השני לא נגמר בטוב 🙁
      העוגה טעימה בטירוף (אפילו יותר מהרגילה) אבל מתפוררת …
      ממש מבאס

      1. רחל

        הולכת לנסות עם קמח כוסמת. מקווה שייצא טוב!

        1. רחל

          אוקיי, ניסיתי עם קמח כוסמת, יצא בסדר אבל די דחוס ובטח תוך יום היא תהיה מאד יבשה,ואז ניסיתי גם עם קמח אורז, יצא טוב יותר אבל עדיין יבש ואז הבנתי שחסר שמן. הוספתי קצת שמן זית, טחינה ושבבי קוקוס, בהחלט שיפר, מחר נבדוק שוב את התוצאה אחרי יום.

          תודה לך על כל המתכונים המצויינים, תמיד אני מוצאת אצלך את הפיתרון הטוב ביותר למה שאני מחפשת (ואני נוברת בספרי המתכונים/ בלוגים)

  7. נולי

    שלום עינת במה ניתן להחליף את הכוסמין? אני מחפשת קמח ללא גלוטן שאפשר לשים.
    או שילוב של 2 קמחים ללא גלוטן. חשבתי אולי על קמח קוקוס או אולי לשלבו עם קמח שקדים. אשמח להצעה.

    1. עינת שגיא

      הי נולי
      איזה מצחיק! בדיוק אתמול עשיתי את העוגה הזו עם שקדים טחונים 🙂
      יצאה טעימה מאוד! אבל לא יציבה (התפרקה) ולכן אעשה השבוע עוד נסיונות
      כדי להגיע לכמות המדויקת של קמח שקדים
      אז אעדכן ממש בקרוב 🙂

  8. עמית

    עשינו את המתכון ויצא מ-ע-ו-ל-ה!
    לדעתי צריך קצת יותר סילאן בבלילה כי זה לא היה מתוק מספיק.
    עוגה מעולה, מתכון קל וכיף להכנה.
    הגשנו את זה לאוכלי בשר והם התלהבו.
    מומלץ.
    נ.ב
    אני ממליץ להרבה אנשים על האתר שלך. לדעתי המתכונים פה הם באמת בריאים 🙂 וכמובן טעימים.

  9. יעל

    מצטערת לומר, אך לטעמי העוגה פשוט תפלה.
    הציפוי מצוין והציל מעט את העוגה, גם הבלילה עצמה יצאה במרקם טוב-
    אך הטעם (לפחות למי שרגיל לעוגות שוקולד "רגילות") פשוט לא.
    אין מספיק מתיקות ואין מספיק הרגשה של הטעמים.
    חבל על כל החומרים שהלכו לפח..

    1. עינת שגיא

      חבל יעל
      אבל לצערי, אני לא יכולה לקלוע לטעם של כוווולם 🙂
      כמעט בכל מתכון יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שלא
      מצטערת שנפלת על אחד שלא טעים לך

  10. כוכי

    הי לעינת וכולם,

    עכשיו הכנתי את העוגה, מכיוון שאין לי תותים הכנסתי 3 בננות, גרידת תפוז ואת הבפנים שלו, היה לי רק קמח כוסמת ולא כוסמין, ושמתי רסק תפוחים ממחית המכילה סוכר (החטא היחידי) אבל לפי מה שאני רואה, היא אכן תופחת ויפה ומטעימת הבלילה עצמה היא בטוח גם טעימה.

    תודה רבה על המתכון הפשוט והטעים!

  11. אילנה

    אנחנו ממש נהנינו מהעוגה, עשיתי כמה שינויים קטנים שיצאו נחמד, אנחנו אוהבים בבית אבקת חרובים אז עשיתי חצי חצי עם הקקאו, ובמקום הטחינה השתמשתי בשקדיה, זה יצא נפלא.
    תודה רבה, אני ממש נהנית מהאתר בכלליות

  12. אסתר

    שלום, אני מבינה שאם אין קמח כוסמין אז אפשר להחליף לקמח מלא רגיל, נכון?
    ובעיקר – אם אין לי מחית תפוחים בבית, מה אפשר לשים במקום?
    תודה

    1. עינת שגיא

      הי אסתר
      כן, אפשר להשתמש בכל קמח שמתאים לאפייה
      במקום מחית תפוחים, אפשר לטחון בבלנדר תפוח עם מעט מים

  13. גלי

    אשמח לדעת מה אפשר לשים במקום התות שדה משום שיש רגישות לתות. גם בעוגה וגם ברוטב מופיע התות שדה ולכן מעניין אם את יכולה להמליץ על תחליף תודה

    1. עינת שגיא

      הי גלי, את יכולה אולי להשתמש בדובדבנים או פטל
      או אפילו בננות…
      תנסי 🙂
      אשמח לדיווחים

  14. גלי

    עינת,
    לגבי העוגת שוקולד תות , שאלה בבקשה ,
    כשמכינים את העוגה – רשום במתכון: בקערה אחת – קמח, סודה לשתיה, מלח וקקאו .
    בקערה נפרדת את הרטובים .
    האם אח"כ מערבבים את החומרים שב-2 הקערות לפני שמכניסים לתנור?
    תודה ,
    המתכונים שניסיתי עד כה מהאתר ממש משובחים ,
    גלי

כתיבת תגובה