טיפ לקציצות מתפרקות:
את העדשים רצוי להשרות לפני ולא לבשל כלל, או לבשל בישול קצר מאוד (4-5 דקות).
הבישול המלא אמנם מרכך מאוד את העדשים, אבל הורס את העמילן שבעדשים, שהוא הרכיב ש'מדביק' את הקציצות.
תודה רבה על המתכון ועל שלל מתכונים אחרים (שאני לא יודעת איזה להכין קודם..)
פשוט טעים!!!
הכנתי רוטב עגבניות ליד והלך ממש טוב ביחד..:)
לא היה לי פלפל צהוב אז השתמשתי באדום והלך טוב..
העיסה יצאה לי קצת רטובה (אבל זה כנראה בגלל שבישלתי את הקינואה ביותר מדיי מים) אבל אחרי האפייה זה הסתדר (הקציצות קצת התפרקו אבל עדיין היו סופר טעימות!).
הקציצות לא משחימות לי. הן נשארות מוצקות ויפות אך עם אותו צבע כמו של העיסה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 20th, 2016 at 06:18
הי מאיה, יכול להיות שבתנור שלך את צריכה להעלות טיפה את הטמפ'.
או אולי לבדוק האם התבנית רחוקה מדי מגוף החימום.
[Reply]
האם ניתן להחליף את העדשים הכתומות בירוקות או חומות?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 18th, 2016 at 08:29
אפשר, אבל זה ישפיע על התוצאה. יש להן טעם אחר ומרקם אחר מכתומות.
[Reply]
למה צריך ירקות קצוצים אם טוחנים אותם?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 11th, 2015 at 06:58
כדי שיהיה ניתן לטחון אותם עם בלנדר מוט
אם את משתמשת במעבד מזון, אין צורך לקצוץ אותם
[Reply]
אם אין לי פלפל? אפשר לוותר עליו, או לשים במקומו קישוא?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 13th, 2015 at 12:49
כן. או גזר
[Reply]
לא צריך לשמן את התבנית? או את נייר האפייה?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 23rd, 2014 at 09:34
אם משתמשים בנייר אפייה אין צורך לשמן
[Reply]
טיפ לקציצות מתפרקות:
את העדשים רצוי להשרות לפני ולא לבשל כלל, או לבשל בישול קצר מאוד (4-5 דקות).
הבישול המלא אמנם מרכך מאוד את העדשים, אבל הורס את העמילן שבעדשים, שהוא הרכיב ש'מדביק' את הקציצות.
תודה על המתכונים הנפלאים!
[Reply]
תודה רבה על המתכון ועל שלל מתכונים אחרים (שאני לא יודעת איזה להכין קודם..)
פשוט טעים!!!
הכנתי רוטב עגבניות ליד והלך ממש טוב ביחד..:)
לא היה לי פלפל צהוב אז השתמשתי באדום והלך טוב..
העיסה יצאה לי קצת רטובה (אבל זה כנראה בגלל שבישלתי את הקינואה ביותר מדיי מים) אבל אחרי האפייה זה הסתדר (הקציצות קצת התפרקו אבל עדיין היו סופר טעימות!).
תודה!
[Reply]
אם אין לי קמח חומוס ? 🙁
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 26th, 2013 at 13:12
כל קמח אחר יעשה את העבודה
[Reply]
הכנתי אותן בתנור, גם אני לא הבנתי שכוס ורבע עדשים זה אחרי הבישול
חבל להתקמצן בהסברים
חוץ מזה הן מתפרקות בטירוף שום דבר ל מחזיק אותן בתור קציצה
[Reply]
ענבל Reply:
אפריל 17th, 2013 at 17:00
אוקיי חוזרת בי בסוף הן החזיקו איכשהו
[Reply]
מרגריטה- תודה על ההארה (לגבי כמות מבושלת ). אני גם תמיד חושב שזה הכמות הגולמית ואולי זו הסיבה שזה לא יצא לי משהו (כך אני מקווה). יוצא לדרך , אעדכן.
[Reply]
ממש טעימות. הכנתי מחצי כוס עדשים וקינואה לא מבושלות
[Reply]
אחרי שיצאה כמות ענקית הבנתי שכוס ורבע זה כמות מבושלת.מי יודע כמה לקחת לא מבושלת?
ומה אני עושה עם הדבר שיצא שלא לענין:-(
[Reply]
ממש, אבל ממש, אבל ממש טעימות …
ועם זאת, חלקן קצת מתפוררות כשניסיתי להוציא אותם מהמגש …
אבל הטעם שלהם שווה את זה 🙂
תודה
[Reply]