(עוד) מאפינס חמאת בוטנים ובננה
17 תגובות
השארת תגובה
מערבבים חמאת בוטנים, סילאן, מייפל, רסק תפוחים וחומץ
טוחנים בבלנדר בננה + מים + תמרים, ומוסיפים לקערה
בקערה קטנה מערבבים קמח וסודה לשתיה לפיזור אחיד
ומוסיפים לקערה
מחממים תנור ל-180 מעלות
יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס ומכניסים לתנור ל-20 דקות
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
תודה על המתכון 🙂 האם אפשר להשתמש רק בסילאן ולוותר לגמרי על חומץ התפוחים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 17th, 2015 at 20:13
החומץ עוזר לסודה לשתיה להתפיח, לא ניסיתי בלי. מוזמנת לנסות
לגבי המייפל, אני מוצאת שהוא יותר קליל מהסילאן, ולכן אני שמה גם וגם
מוזמנת לנסות בלי
וכמובן לדווח לנו על התוצאות
🙂
[Reply]
מממ.. לא הספקתי לראות את התשובה שלך.. הוספתי חצי חבילה טופו וזה בתנור, מקווה שזה יצליח (:
[Reply]
היי
מכינה עכשיו וגיליתי שאין בננה.. מה יכול להחליף?
תודה!!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 26th, 2014 at 16:17
עוד רסק תפוחים
[Reply]
היי,
באיזה קמח נטול גלוטן ניתן וכדאי להשתמש למתכון זה?
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 11th, 2014 at 19:38
הי מילי
כל קמח נטול גלוטן שמתאים לאפיה
כמו לדוגמא קמח תמי
[Reply]
פנינית Reply:
ינואר 10th, 2015 at 18:47
עשיתי עם חצי כמות קמח שיפון וחצי קמח אורז מלא ויצא מצוין! האמת שאם זה היה רק עם האורז היה יוצא אפילו יותר טוב (יצא מעט דחוס).
באופן כללי, יוצא לי הרבה לאפות עם קמח אורז מלא והעוגות יוצאות מאד מוצלחות. רק חשוב לשים לב שלפעמים הוא טחון גס עד כדי מרקם דומה לסולת. במקרים כאלה אפשר להשהות את הבלילה עם כל המרכיבים חוץ מהחומץ והסודה לשתיה למשך חצי שעה עד שעה כדי שיתרכך יותר, ואח"כ להוסיף אותם ולאפות. (אני מנפה את הקמח ואז משתמשת לאפיה במה שדק ולבישול דייסות בחלק היותר 'סולת')
עינת יקרה! איזה מתכונים כיפיים!! ברוך ה' שזכינו בך!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 13th, 2015 at 05:59
תודה פנינית 🙂
הי.
אפשר לדעתך לעשות את זה כעוגה בתבנית אינגליש קייק במקום מאפינס?
ואם כן האם לדעתך הכמויות האלו יספיקו?
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 11th, 2013 at 13:41
בהחלט יכול להתאים כעוגה
יכול להיות שתצא עוגה נמוכה – תלוי בתבנית שלך
אם התבנית גבוהה יחסית, אפשר להכפיל את הכמות של המתכון
[Reply]
הכנתי עם קמח כוסמין והוספתי חתיכות שוקולד מריר ויצא מעולה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 5th, 2013 at 10:48
איזה יופי 🙂
תודה על השיתוף!
[Reply]
עשיתי חצי קמח מלא חצי רגיל יצא מהמם. אנסה פעם הבאה רק מלא.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 9th, 2013 at 18:01
מעולה 🙂 תודה!
[Reply]
איפה אפשר להשיג את התבניות המקסימות האלה?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 29th, 2013 at 13:31
בכל חנות כלי מטבח 🙂
[Reply]