פשטידת כרישה ופטריות ללא גלוטן

פשטידת כרישה ופטריות ללא גלוטן

2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ-300 גרם)
סלסילת פטריות שמפיניון
6 כפות קמח חומוס או קמח עדשים
חצי קוביית טופו (150 גרם)
2 כפות טחינה גולמית מלאה
מלח, פלפל
שמן זית

בלנדר מוט
תבנית מלבנית קטנה

מטגנים את הכרישה בשמן עד ריכוך (אש בינונית, סיר מכוסה).
כשהכרישה מתרככת, מוסיפים את הפטריות, מגבירים את האש וממשיכים לטגן עד שהפטריות מתרככות.

מחממים תנור ל-180 מעלות

חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם גבינתי.
מוסיפים לטופו את הכרישה והפטריות, קמח חומוס, טחינה ותבלינים ומערבבים היטב.
משמנים תבנית וממלאים בתערובת הפשטידה.
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.

25 תגובות על “פשטידת כרישה ופטריות ללא גלוטן”

  1. הי עינת
    הכנתי את הפשטידה תוך הקפדה על כמות מדויקת של כל המרכיבים ועם זאת יצאה כמות מאד קטנה שבקושי הספיקה לתבנית מלבנית קטנה. לאיזה גודל כלי ייעדר את המתכון במקור..?
    ראיתי בתגובות שכתבת שיכול להספיק לשתי תבניות אנגלית?
    בכל מקרה בטוחה שייצא טעים…. זה בתנור….
    המון תודה5

  2. היי
    אני רוצה להכין בשתי תבניות אינגליש (אחת להקפיא), אני צריכה בשביל זה להכפיל כמויות?
    תודה

  3. אני רוצה להדגיש שעדיף להוסיף קודם כל את הטחינה וקמח החומוס לטופו, לערבב ואז להוסיף את הפטריות והכרישה.

  4. הי עינת
    מאוד התרשמתי מהאתר שלך אבל אני רואה שקמח חומוס הוא מרכיב שחוזר בהמון מתכונים, אני גרה בארהב ולא מוצאת פה קמח כזה בשום מקום, במה ניתן להחליף את זה?
    תודה

    • הי עלמה
      נסי לחפש בחנויות תבלינים הודיות או אסייתיות
      אם אין קמח חומוס, נסי למצוא קמח עדשים
      ואם אין ברירה אחרת, את יכולה להשתמש בקמח תירס
      אין לו את האיכותיות של קמח החומוס, אבל הוא יעשה את העבודה
      בהצלחה!
      עדכני אותי אם מצאת

  5. הי עינת
    נראה מצוין, אפשר לוותר או להחליף את הטופו במשהו אחר?

    תודה אורנה

  6. נראה לי שפשוט חייב להוסיף מים בערך חצי כוס אחרת יוצא יבש ולא אכיל

  7. נוסיף גם נוסיף!

    איך השימוש בקמח חומוס משפיע על המרקם והטעם? לעומת הקוואקר, כמובן..

  8. הי עינת,

    בפשטידה ה"מקורית" החלפתי תרד במנגולד ויצא מעולה!

    יש דרישה בבית לעוד סיבוב – אבל אין פטריות וגם לא מנגולד.

    הכרישה תסתדר לבד?

    • הי עינת,
      הבנתי שהטופו/סויה מאוד מאוד לא בריא לנו הנשים בגלל האסטרוגן שבו, הוא גורם לבילבול הורמונלי, ומסוכן לנו.
      אשמח לתגובתך שרון.

      • הי שרון
        אין אסטרוגן בסויה אלא פיטואסטרוגן
        שהוא חומר צמחי דמוי אסטרוגן
        הפיטואסטרוגן דווקא מאזן את פעולה האסטרוגן בגוף
        ובכך מקלים על תופעות גיל המעבר ומונעים התפתחות סרטן הורמונאלי
        (כמו לדוגמא: סרטן השד, סרטן הערמונית).
        הבעיה עם סויה היא שהיא נמצאת כמעט בכל המזונות המעובדים
        מי שאוכל מזונות מעובדים מקבל סויה מכל הכיוונים
        ואז נוצר עודף
        ועודף בכל מזון שהוא לא טוב
        אם לא אוכלים מזונות מעובדים, ואוכלים מדי פעם סויה או טופו
        אין שום בעיה

    • אבל זו פשטידת כרישה 🙂
      סתם
      אפשר להחליף אותה בבצל, שומר (אם יש עדיין…), או כל ירק אחר
      אבל קחי בחשבון שאוכל תצטרכי להתאים מחדש את הכמויות של הקמח והטופו
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים