• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

קציצות כוסמת וחומוס עם טוויסט

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp
קציצות כוסמת וחומוס עם טוויסט
מדריך חינמי למתחילים
המזווה חנות טבע און ליין

כ-8 קציצות

כוס כוסמת מבושלת
1/4 כוס גרגירי חומוס לאחר 24 שעות השריה
(אצלי תמיד יש קטניות בהשריה או בהנבטה. היו לי גרגירי חומוס בהשריה, מתוכם הוצאתי 1/4 כוס אחרי 24 שעות)
2 בצלים ורדרדים בגודל בינוני מקולפים וחתוכים לרבעים
כף שמן זית
כף סילאן

מכינים את הבצלים –
בכלי קטן מכסים את הבצלים במים,
מוסיפים כף שמן זית, כף סילאן ומלח ומביאים לרתיחה
אחרי הרתיחה מבשלים עד שכל (או לפחות רוב) הנוזלים יצטמצמו (כ-40 דקות)

מסננים את הבצלים מהנוזלים שנשארו וסוחטים מעט

מחממים תנור ל-180 מעלות

מערבבים בקערה כוסמת גרגירי חומוס בצלים מקורמלים מלח ופלפל
וטוחנים הכל עם בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה
יוצרים קציצות שטוחות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-20 דקות
הופכים את הקציצות ומכניסים ל-15 דקות נוספות

בצלים מקורמלים
שיתוף
Share this on WhatsApp

יש לך שאלה על המתכון?
הצליח לך ובא לך לפרגן?
מזמינה אותך לכתוב בקבוצת המתכונים בפייסבוק

 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
בואו נדבר על זה... שאלות ותגובות על מתכונים באתר
 

14 תגובות

  1. הדסה הגב אוגוסט 25, 2013 בשעה 18:46

    שלום עינת,
    תודה על אתר עשיר וגדוש בתוכן, אני מקווה להתחיל ליישם.

    רציתי לשאול בנוגע להשריה של קטניות או הנבטה, ניסיתי שיהיו לי קטניות בהשריה, וההתעסקות עם החלפת המים, סינון וכו׳ וגם הכמות הגדולה של הקטניות שלא כל כך צריך ,פשוט מוסיף ריח של ריקבון קצת. מותר לאכול אותם כך? מה אפשר לעשות איתם?
    תודה
    הדסה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 26th, 2013 at 17:58

    הי הדסה
    ריח של ריקבון אומר שהקטניות נרקבו
    לא כדאי לאכול אותן כך
    בקישור הזה תוכלי למצוא הסבר מפורט על הנבטה
    http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4354833,00.html

    [Reply]

  2. מיכל הגב מאי 18, 2013 בשעה 20:49

    שלום עינת.
    נכון התבלבלתי, התכוונתי לכוסמת.
    שאלה נוספת:
    המים תוך כדי הרתחה בצבע מעט חום / כתמתם.
    האם זה המצב הרגיל בבישול כוסמת אורגנית,או אולי לא מספיק שטפתי אותה?
    אגב הייתי צריכה לשטוף אותה טרם שימוש?
    תודה.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מאי 19th, 2013 at 12:30

    כן 🙂 מי הבישול יוצאים חומים. זה בסדר גמור.
    אני שוטפת אותה אחרי הבישול, לא לפני.
    ברגע שהיא מוכנה אין שום זכר למים החומים 🙂

    [Reply]

  3. מיכל הגב מאי 18, 2013 בשעה 12:15

    שלום עינת,
    קניתי עד עתה את הקינואה החומה, שהסתבר לי שהיא למעשה קלוייה.
    לכן קניתי את זו הבהירה, מעין ירוק לבן, אורגנית.
    את יכולה לכתוב לי כיצד מבשלים אותה? (כי בטעות רוקנו וזרקתי את ההוראות).
    שנית,
    כתבת 1 כוס קינואה מבושלת.
    האם לפני בישול הכמות זהה במקרה שלה לאחרי הבישול?
    כי אינני יודעת כמה מתוך השקית לבשל למתכון ספציפי זה.
    תודה לך ושבת שלום.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מאי 18th, 2013 at 17:21

    הי מיכל
    אני מניחה שאת מתכוונת לכוסמת ולא לקינואה 🙂
    הנה וידיאו שבו אני מראה איך אני מבשלת את הכוסמת הירוקה
    http://youtu.be/tC7m7ejCYBA
    לגבי הכמות – הכוונה היא לכוס כוסמת אחרי בישול (לפני בישול זה בערך חצי כוס, כי היא מכפילה את גודלה בבישול)
    בהצלחה 🙂

    [Reply]

  4. מירה הגב מאי 10, 2013 בשעה 14:37

    שלום עינת,
    הכנתי את הקציצות כוסמת לפי המתכון שפרסמת והקציצות התפרקו קצת. מה יכולה להיות הסיבה? תודה, מירה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מאי 10th, 2013 at 15:08

    הי מירה
    האם הפכת אותן באמצע ?
    כמה זמן היו בתנור?
    לקציצות טבעוניות צריך לתת קצת זמן אחרי שמוציאים מהתנור כדי שיתגבשו קצת
    וגם חשוב לערבב את התערובת עם הידיים כדי שתהיה דביקה יותר

    [Reply]

  5. רחל הגב מאי 9, 2013 בשעה 06:30

    הי עינת,
    מה הכוונה בבצלים ורדרדים?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מאי 9th, 2013 at 13:40

    זה מן בצל סגול כזה, אבל הצבע שלו היה דהוי
    אז לא ידעתי אם הוא סגול או לבן 🙂

    [Reply]

  6. דנה הגב מאי 6, 2013 בשעה 10:12

    ואם אשתמש בחומוס מבושל זה גם יהיה בסדר? יש לי חומוס מבושל של סנפרוסט ולא בא לי להתעסק עם השריות בימים אלה…
    מצטרפת למחמאות על האתר, תענוג לחיך ולעיניים!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מאי 6th, 2013 at 12:23

    תודה 🙂
    כן, אין בעיה להשתמש בחומוס מבושל
    אבל אולי המרקם יהיה קצת שונה

    [Reply]

  7. סילביה הגב מאי 5, 2013 בשעה 05:54

    שלום עינת
    האם הבנתי נכון?החומוס ללא בישול בכלל?
    ושוב תודה על המתכונים הנפלאים המסייעים כל כך לאכול בריא וטעים

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מאי 5th, 2013 at 11:48

    תודה סילביה 🙂
    אכן, החומוס ללא בישול. ממש כמו שמכינים פלאפל 🙂

    [Reply]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
פירות קפואים עד הבית
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
ריכוז של מתכונים בריאים, קלים וטעימים - בלי מוצרים מהחי
 
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
שייק בוקר טוב
אפרסמון בננה תמרים תותים 
😋😋🍌🍓🍌🍓

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
ארוחה מאוזנת ומשביעה
גרגירי חומוס עם בצל ופטריות יער
ירקות טריים
ומלא מלא טחינה 😃

המתכון לחומוס - זו בעצם שווארמה פטריות יער שעשויה לפי המתכון לשווארמה טופו שנמצא באתר (רק עם פטריות יער במקום טופו) שהוספתי לה גרגירי חומוס מבושלים

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שווארמה פטריות יער ובצל 🤩😋
כל מה שחסר זה פיתה וטחינה וזה מוש-לם!
מתכון כמו המתכון שיש באתר בישול בריא עם עינת לשווארמה טופו, רק בלי הטופו 😄
קישור לאתר בפרופיל 👆🏽 או באודות 👈🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עד שיגיע זמן צהריים סלט חסה עד שיגיע זמן צהריים
סלט חסה ברוטב אבוקדו משגע
המתכון לרוטב נמצא באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
בדרכ אני לא אוכלת תפוחי אדמה, אבל השבוע התחשק לי.. 
הכי פשוט - תפוחי אדמה עם בצל ותבלינים בתנור
וגם פרוסות טופו בשמן זית ותבלינים
וירקות לאיזון וריענון 😁
מתכונים דומים יש באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כשאין אוכל מוכן בבית מאלתרי כשאין אוכל מוכן בבית
מאלתרים ממה שיש 🤷🏻‍♀️😋
לא שאני מתלוננת 😁

מתכונים לטופו ולשעועית נמצאים באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מה עושים כשקר ורעבים אבל אין חשק/זמן/פרודוקטים לבשל?
🥶🍜
מכינים מרק סמיך ומהביל מ-2 רכיבים שתמיד יש לי בבית....
מרק עדשים כתומות פשוט-פשוט מ-2 רכיבים

המתכון באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כבר שבוע אני בדודא על הסלט ה כבר שבוע אני בדודא על הסלט הזה 🤩
שרי, אבוקדו ותירס, בשמנזית, מיצלימון, חומצתפוחים, מלחפלפל
פתיחה מעולה ליום מעולה 💪🏾

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
צלחת ויטמין C 🍓🥝🤩

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (57)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (25)
  • חומוס (32)
  • טופו (38)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (89)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (159)
  • ללא טופו (76)
  • מאש (17)
  • מרק (27)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (23)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (96)
  • ראשונות (64)
  • שונות (42)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

ניווט מהיר באתר
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

היי, לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך 4 צעדים ראשונים למתחילים

להורדה מיידית
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס