היי, העוגיות נראות מצויין! אני ממש רוצה להכין אבל אין לי מייפל בבית ואני גם מייעדת אותן לילדים קטנטנים. איזה תחליף יכול להיות כאן למייפל ועד כמה קריטי למתכון השקדים שקצוצים גס?
תודה טל! השקדים שקצוצים גס ממש לא קריטיים למתכון. אפשר לוותר. לגבי המייפל – לא ניסיתי אותם עם ממתיק אחר, אבל לדעתי אפשר להשתמש בכל ממתיק נוזלי אחר. אני מניחה שזה טיפה ישפיע על הטעם והמרקם. אז קחי בחשבון.
היי עינת! נעים להכיר!!:) שמי אור ואני סובלת מרגישות כלשהי בדרכי העיכול וההצעות שלך באתר זה ממש….חסד מתוק משמיים! תודה תבורכי וישר כח!:)
שאלה אם אפשר: במתכון עוגיות קלות שמופיע במדור הווידאו שלך
יש מתכון לעוגיות קלות: ממרח בוטנים,דבש וקוואקר.
מאחר ואסור לי לאכול בוטנים אז החלפתי זאת בטחינה. ערבבתי את הטחינה הגולמית עם מעט מים לדלל(אני לא יודעת אם זה היה רעיון טוב…) 180 מעלות בתנור למשך 9 דקות.
העוגיות יצאו קצת שרופות מלמטה אך מלמעלה ובפנים מרקם טיפה רך.
מה את אומרת זה צריך לצאת כך? אולי יש לך הצעת יעול עבורי?
תודה,אשמח לקבל תגובה,חג שמח!!! 🙂
הי אור. לגבי עוגיות הבריאות – קודם כל, יש בהן סילאן, ולא דבש 🙂
דבר שני, לא צריך לדלל את הטחינה הגולמית. משתמשים בה כמו שהיא.
דבר שלישי, יכול להיות שהתנור שלך חזק, ולכן נשרפו. אז בפעם הבאה תאפי אותן על 160 מעלות.
וספרי לי איך יצא 🙂
האם מספיק במקום קמח שקדים לטחון במעבד מזון שקדים? כי זה יוצא פירורי שקדים אבל לא מרקם של קמח…ובכמה שקדים להשתמש כשטוחנים אותם? האם קמח שקדים יקר בחנויות טבע?
אהלן, הפשטות של העוגיות האלה משמחת!
10 דקות מנסיוני לא מספיקות כי העוגיות עדיין מתפרקות.
אני שמה לעוד בערך 7 דקות על 200 מעלות כדי שיקבלו קצת צבע.
לבריאות ושבת שלום
i used dates paste instead of mapel
(ממרח תמרים)
what can i say? one round went to school with my son. history teacher wrote back in his diary to ask for the recipe… second round went with me to a sewing cycle meeting. those girls now think i'm a kitchen godess…
thank you for those amazing coockies 🙂
אני גם רוצה להשתמש בקמח אורז במקום שקדים, אבל לא הבנתי מה זה קמח אורז דביק, זה השם של המוצר, או שעשית אותו דביק עם ה-2 כפות חמאת שקדים?
וחמאת השקדים היא בנוסף או במקום הטחינה?
תודה.
הי עינת
תקשיבי- התאהבנו!!!
כבר שלושה חודשים שאני מכינה כל שבוע את העוגיות האלה… תענוג!!!
שאלה לי עבור בן משפחה חולה סוכרת שמתענג עליהן-
סירופ מייפל טבעי- איך הוא לסוכרתיים? מתפרק לסוכר?
איך להתייחס אליו?
תודה יקרה!!
לכל מי ששאלה או שאל לגבי קמח שקדים אני הכנתי את העוגיות עם כוס אחת של קמח אורז דביק ו-2 כפות של חמאת שקדים ובמקום המייפל השתמשתי בסילאן טבעי (ללא סוכר או ממתיק כלשהו) ויצא מעולה, ממש ללקק את האצבעות 🙂
היי עינת.
האם אפשר להשתמש בשקדים טחונים הנקנים בשקיות של 100 גרם בסופרים? אם כן – באיזו כמות? האם שקית וחצי היא שוות ערך לכוס וחצי? (נדמה לי ש-100 גרם הם בדרך כלל כמות של כוס).
אתמול הכנתי את העוגיות האלו והשתמשתי בשקדים טחונים וכן, 100 גרם הם בערך כוס.
יצא מעולה.
מתכוונת להגיש אותם בחג, האם מספיק לשמור אותם בקופסא אטומה על השיש?
כמה זמן הם מחזיקים מעמד (אם לא טורפים אותם קודם כמובן)?
יאאאיי!
איזה יופי לראות את הבלוג, בעבר הייתי חבר שלך בפייסבוק ושם ראיתי את מגוון המתכונים הפשוטים והמאלפים שלך, היום אין לי פייסבוק, אבל כיף לגלוש בבלוג.
לגלידות טבעוניות אין מתכונים 🙂
זה עניין של טעם
פשוט לטחון בבלנדר פירות קפואים
אני אוהבת את השילוב בננה מנגו ותמרים
אבל אפשר לעשות גלידות מכל שילוב שהוא
בהצלחה
רחלי Reply: ספטמבר 3rd, 2013 at 15:18
ניסיתי נחמד מאוד אפשר לכדרר כדורים קטנים וליפחוס אותם מעט כדיי שיצא כריסטי,ואים להוסיף טיפה סודה לשתייה זה יהיה יותר אוורירי בקיצור מצויין.
היי, העוגיות נראות מצויין! אני ממש רוצה להכין אבל אין לי מייפל בבית ואני גם מייעדת אותן לילדים קטנטנים. איזה תחליף יכול להיות כאן למייפל ועד כמה קריטי למתכון השקדים שקצוצים גס?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 7th, 2019 at 14:41
תודה טל! השקדים שקצוצים גס ממש לא קריטיים למתכון. אפשר לוותר. לגבי המייפל – לא ניסיתי אותם עם ממתיק אחר, אבל לדעתי אפשר להשתמש בכל ממתיק נוזלי אחר. אני מניחה שזה טיפה ישפיע על הטעם והמרקם. אז קחי בחשבון.
[Reply]
מתכון משגע ופשוט.
הוספתי לתערובת מיץ מחצי תפוז, פלפל שחור, מעט מלח ואגוז מוסקט מגורר…להתעלףףףף.
תודה
[Reply]
היי עינת! נעים להכיר!!:) שמי אור ואני סובלת מרגישות כלשהי בדרכי העיכול וההצעות שלך באתר זה ממש….חסד מתוק משמיים! תודה תבורכי וישר כח!:)
שאלה אם אפשר: במתכון עוגיות קלות שמופיע במדור הווידאו שלך
יש מתכון לעוגיות קלות: ממרח בוטנים,דבש וקוואקר.
מאחר ואסור לי לאכול בוטנים אז החלפתי זאת בטחינה. ערבבתי את הטחינה הגולמית עם מעט מים לדלל(אני לא יודעת אם זה היה רעיון טוב…) 180 מעלות בתנור למשך 9 דקות.
העוגיות יצאו קצת שרופות מלמטה אך מלמעלה ובפנים מרקם טיפה רך.
מה את אומרת זה צריך לצאת כך? אולי יש לך הצעת יעול עבורי?
תודה,אשמח לקבל תגובה,חג שמח!!! 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 19th, 2016 at 18:13
הי אור. לגבי עוגיות הבריאות – קודם כל, יש בהן סילאן, ולא דבש 🙂
דבר שני, לא צריך לדלל את הטחינה הגולמית. משתמשים בה כמו שהיא.
דבר שלישי, יכול להיות שהתנור שלך חזק, ולכן נשרפו. אז בפעם הבאה תאפי אותן על 160 מעלות.
וספרי לי איך יצא 🙂
[Reply]
האם מספיק במקום קמח שקדים לטחון במעבד מזון שקדים? כי זה יוצא פירורי שקדים אבל לא מרקם של קמח…ובכמה שקדים להשתמש כשטוחנים אותם? האם קמח שקדים יקר בחנויות טבע?
[Reply]
הי עינת, כרגע הכנתי את העוגיות, בחרתי להחליף 1/2 כוס בקמח קוקוס, יצא נ ה ד ר !! הרבה זמן חיפשתי מתכון ללא תוספת שמן, ללא סוכר.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 23rd, 2015 at 17:17
איזה כיף 🙂 תודה !
[Reply]
היי
האם אפשר להשתמש בדבש במקום במייפל?
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 26th, 2015 at 16:43
הי עמית
אני לא אוכלת דבש ולא ניסיתי, כך שלא אוכל לעזור
[Reply]
האם כוס קמח שקדים מדובר בכוס מדידה או כוס זכוכית רגילה?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 28th, 2015 at 14:58
כוס מדידה
[Reply]
היי עינת,
הכנתי את העוגיות אתמול, נתקבלה כמות של 16 עוגיות.
כדררתי לעגולים ומעט מעכתי כנדרש.. בהתאם למצויין במתכון.
טעימות מאד !
חשוב לי לציין כי הן יצאו מעט דחוסות ורציתי לדעת אם זה באמת המרקם שיוצא ?
תודה לך ושנה טובה,
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 10th, 2014 at 17:53
הי שרית
אכן כן. המרקם של העוגיות מאוד דחוס
כמו מרקם של עוגיות בריאות
[Reply]
איפה משיגים מכשיר פאלאפל? אני כבר הרבה זמן מחפשת ובחניות מתמחות כמו "cook store" אין להם.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 8th, 2014 at 05:44
הי עדינה
אני קונה בשוק לוינסקי בתל אביב
יש שם חנויות קטנות לכלי מטבח
[Reply]
הי, יצא ממש מוצלח. הבצק במרקם נוח שמאפשר לילדות ליצור צורות בקורצן – בכלל שיחוק. ובכלל אחלה אתר. תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 30th, 2014 at 17:29
איזה כיף! תודה תמר 🙂
[Reply]
לסוכרתיים ניתן לשתמש בסטיויה בטיפות או באבקה או לערבב סטיויה וסירופ אגבה שמתאים גם לסוכרתיים
[Reply]
אהלן, הפשטות של העוגיות האלה משמחת!
10 דקות מנסיוני לא מספיקות כי העוגיות עדיין מתפרקות.
אני שמה לעוד בערך 7 דקות על 200 מעלות כדי שיקבלו קצת צבע.
לבריאות ושבת שלום
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 21st, 2014 at 11:47
מעולה מירי! תודה רבה
הזמנים והטמפ' משתנים מתנור לתנור
[Reply]
שלום עינת
האם שמעת עח סוכר דקלים (מופק מעצי קוקוס ) והאם מתאים לסוכרתיים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 16th, 2014 at 15:54
הי מישל
לא שמעתי
אבל סוכר הוא סוכר הוא סוכר
לא משנה ממה מפיקים אותו
לכן הוא לא מתאים לסוכרתיים
[Reply]
היי,, האם במקום מייפל אפשר רסק תפוחים? אותה כמות או יותר?
תודה 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 9th, 2014 at 16:42
הי אורית
לא ניסיתי, אבל לדעתי אפשר
רק קחי בחשבון שרמת המתיקות תרד משמעותית
בהצלחה 🙂
[Reply]
הכנתי עם קמח קשיו ויצא מצויין
תודה על המתכונים הטעימים והבריאים
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 13th, 2014 at 19:39
תודה רבה 🙂
[Reply]
i used dates paste instead of mapel
(ממרח תמרים)
what can i say? one round went to school with my son. history teacher wrote back in his diary to ask for the recipe… second round went with me to a sewing cycle meeting. those girls now think i'm a kitchen godess…
thank you for those amazing coockies 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 12th, 2013 at 13:43
LoL ! 🙂
thanks for sharing!
[Reply]
החלפתי את קמח שקדים בכוס וחצי של שיבולת שועל שריסקתי ויצא ממש טעים.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 25th, 2013 at 14:56
נשמע מצוין!
תודה על השיתוף
[Reply]
אני גם רוצה להשתמש בקמח אורז במקום שקדים, אבל לא הבנתי מה זה קמח אורז דביק, זה השם של המוצר, או שעשית אותו דביק עם ה-2 כפות חמאת שקדים?
וחמאת השקדים היא בנוסף או במקום הטחינה?
תודה.
[Reply]
הי עינת
תקשיבי- התאהבנו!!!
כבר שלושה חודשים שאני מכינה כל שבוע את העוגיות האלה… תענוג!!!
שאלה לי עבור בן משפחה חולה סוכרת שמתענג עליהן-
סירופ מייפל טבעי- איך הוא לסוכרתיים? מתפרק לסוכר?
איך להתייחס אליו?
תודה יקרה!!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 15th, 2013 at 14:09
וואו אסנת 🙂 איזה כיף!
אני שמחה לשמוע
מייפל לא מתאים לסוכרתיים. הוא סוכר לכל דבר
לצערי אני לא מכירה תחליף מתאים
[Reply]
לכל מי ששאלה או שאל לגבי קמח שקדים אני הכנתי את העוגיות עם כוס אחת של קמח אורז דביק ו-2 כפות של חמאת שקדים ובמקום המייפל השתמשתי בסילאן טבעי (ללא סוכר או ממתיק כלשהו) ויצא מעולה, ממש ללקק את האצבעות 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 28th, 2013 at 15:57
מעולה 🙂 תודה על השיתוף
[Reply]
העוגיות יצאו טעימות בטרוף!!!! חבל שיש בהן הרבה שומן 🙁 האם ניסית בעבר עם קמח אורז מלא?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 11th, 2013 at 16:13
מה רע בשומן ? 🙂
לדעתי לא יעבוד עם קמח אחר דווקא בגלל השומן שיש בקמח השקדים
[Reply]
האם עושים כדורים או שמשטחים את העוגיה? תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 26th, 2013 at 11:29
אני משתמשת במכשיר פלאפל אז הן יוצאות בגובה 1סמ
אפשר לעשות עיגול ולהשטיח , אבל לא יותר מדי
כדי שלא ישרפו
[Reply]
היי עינת.
האם אפשר להשתמש בשקדים טחונים הנקנים בשקיות של 100 גרם בסופרים? אם כן – באיזו כמות? האם שקית וחצי היא שוות ערך לכוס וחצי? (נדמה לי ש-100 גרם הם בדרך כלל כמות של כוס).
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 18th, 2013 at 11:43
אם השקדים טחונים דק דק ממש כמו קמח, אז אפשר
אני קונה קמח שקדים בחנות טבע. אפשר למצוא אותו במדפים של מוצרים ללא גלוטן
לשאלת המשקל – לא שקלתי.. אז לא יודעת להגיד לך
[Reply]
איריס חיים Reply:
אוגוסט 30th, 2013 at 15:35
היי,
אתמול הכנתי את העוגיות האלו והשתמשתי בשקדים טחונים וכן, 100 גרם הם בערך כוס.
יצא מעולה.
מתכוונת להגיש אותם בחג, האם מספיק לשמור אותם בקופסא אטומה על השיש?
כמה זמן הם מחזיקים מעמד (אם לא טורפים אותם קודם כמובן)?
שנה טובה,
איריס חיים
[Reply]
היי ענת,
אכן כיף שיש אותך !!
יש לי בעיה לשלוח אליך את פרטי , משום מה האימייל שלי , יוצא לא תקין וזה האימייל היחיד שאני משתמשת משנת 2003 :
rpeled2003
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 26th, 2013 at 20:58
תודה רחל 🙂
[Reply]
הי עינת!
זה יהיה מוזר לעשות את זה עם קמח חומוס במקום שקדים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 5th, 2013 at 15:22
כן :-/
ניסיתי. לא טעים ככ
[Reply]
עוגיות מדהימות, איזה כיף שיש לנו אותך שדואגת שיהיה לנו טעים כל פעם מחדש
🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 29th, 2013 at 12:39
איזה כיף נועה 🙂
תודה רבה!
🙂 🙂
[Reply]
יאאאיי!
איזה יופי לראות את הבלוג, בעבר הייתי חבר שלך בפייסבוק ושם ראיתי את מגוון המתכונים הפשוטים והמאלפים שלך, היום אין לי פייסבוק, אבל כיף לגלוש בבלוג.
פתחתי בלוג בישול ביקורתי חדש,
http://easyfoodisrael.blogspot.co.il/
אני אוסיף את הבלוג שלך לרשימת הקישורים שלו.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 27th, 2013 at 16:18
תודה בן 🙂
בהצלחה עם הבלוג החדש!
[Reply]
אורלית Reply:
אוגוסט 24th, 2013 at 05:07
היי, נכנסתי לבלוג שלך ואשמח לקבל עוד מתכונים לגלידות טבעוניות, כי יש לי רגישות ללקטוז
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 26th, 2013 at 18:04
לגלידות טבעוניות אין מתכונים 🙂
זה עניין של טעם
פשוט לטחון בבלנדר פירות קפואים
אני אוהבת את השילוב בננה מנגו ותמרים
אבל אפשר לעשות גלידות מכל שילוב שהוא
בהצלחה
רחלי Reply:
ספטמבר 3rd, 2013 at 15:18
ניסיתי נחמד מאוד אפשר לכדרר כדורים קטנים וליפחוס אותם מעט כדיי שיצא כריסטי,ואים להוסיף טיפה סודה לשתייה זה יהיה יותר אוורירי בקיצור מצויין.
היי
האם ניתן להחליף את המייפל בסילאן? ואם כן מה המינון?
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 27th, 2013 at 12:29
בהחלט
רק צריך לקחת בחשבון שהצבע יהיה כהה יותר
הכמות היא אותה כמות
[Reply]
אריאל Reply:
מאי 27th, 2013 at 13:49
המון תודה. ובעניין אחר- חיפשתי באתר את הדרך להכנת קמח חומוס ולא מצאתי..תוכלילכוון אותי?? שוב תודה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 27th, 2013 at 14:45
קמח חומוס? אני קונה מוכן, לא מכינה בעצמי
הי,
אפשר גם בלי השקדים הקצוצים נכון? (אני רוצה שגם הבת שלי תהנה וזה סכנת חנק עדיין),
הן יוצאות רכות או פריכות?
תודה,
אורלי
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 19th, 2013 at 12:21
הי אורלי
כן, בהחלט אפשר לוותר על השקדים הקצוצים
הן לא קשות. הנסיינית בת ה-3 שלי אכלה אותן בהנאה 🙂
[Reply]
Orly Reply:
מאי 20th, 2013 at 10:54
תודה!
[Reply]
הי עינת,
קמח שקדים, האם פשוט מרסקים את השקדים, או קונים בחנות?
תמי
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 18th, 2013 at 20:31
אפשר לקנות, ואפשר לטחון. זה אותו הדבר
[Reply]
שלום
איך מכינים קמח שקדים ???
ובאותה הזדמנות שמעתי שיש גם קמח סלק…איך מכינים?
תודה רבה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 18th, 2013 at 20:32
על קמח סלק לא שמעתי
קמח שקדים אפשר לקנות מוכן ואפשר לטחון שקדים דק-דק
[Reply]