• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

קציצות עדשים ואגוזים

מיני קורס מתנה
קציצות עדשים ואגוזים

כוס וחצי עדשים מונבטות
3 חופנים אגוזי מלך שבורים
בצל קצוץ
גזר גדול קצוץ
כף שמן
מלח, פלפל שחור גרוס

מדריך חינם למתחלים לאכול בריא ובקלות
מדריך חינמי למתחילים

מחממים תנור ל-200 מעלות

מטגנים בצל בשמן עד הזהבה. מצננים.

מערבבים את כל החומרים יחד
טוחנים עם בלנדר מוט
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-30 דקות
הופכים את הקציצות ומכניסים ל-10 דקות נוספות

צפיות 944
שיתוף
Share this on WhatsApp

אולי יעניין אותך גם

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

33 תגובות

  1. גתית הגב פברואר 20, 2018 בשעה 09:00

    אני מכינה קציצות אילו פעמים רבות. אני מודדת 3-4 חופנים של העדשים המונבטות (הן כבר ממש שעירות), במקום אגוזים אני שמה 3 כפות גדושות של אבקת שקדים ואני מוסיפה כוסברה/פטרוזיליה טריה, כרכום וכמון. מומלץ! תודה, עינת!

  2. אילנה הגב נובמבר 18, 2016 בשעה 16:09

    יצא מעולה. איזה רוטב יש בתמונה ?משהו עם רסק עגבניות ?

    • עינת שגיא הגב נובמבר 19, 2016 בשעה 12:16

      תודה אילנה 🙂 אני לא רואה רוטב בתמונה…

  3. חן הגב דצמבר 19, 2015 בשעה 18:46

    אההה וואו טוב לדעת עינת 🙂 לרגע לא חשבתי שיש קשר…
    בפעם הבאה אנסה עם הטחינה או עם עדשים מונבטות..
    יש לך אחלה אתר, תודה על הידע שאת חולקת.
    שבוע מצויין
    חן

    • עינת שגיא הגב דצמבר 20, 2015 בשעה 08:45

      בכיף 🙂 ותודה !

  4. חן הגב דצמבר 18, 2015 בשעה 15:26

    שלום לכולם ולענת,
    ניסיתי לטגן את הקציצות ולצערי הן התפרקו ממש 🙁
    כעת יש לי עוד חצי מהעיסה והכנסתי לתנור לניסיון כפי שכתוב במתכון…
    אבל האם את יודעת אולי למה בטיגון הן מתפרקות ?
    ידוע לי שצריך ביצה על מנת לאחד את כל העיסה שלא תתפרק…אך ללא ביצה (טבעוני) מה מאחד הקציצות שלא יתפרקו בטיגון ?

    תודה רבה !
    חן

    • עינת שגיא הגב דצמבר 18, 2015 בשעה 15:35

      הי חן
      הן לא אמורות להתפרק בטיגון, הן די יציבות
      מה שמאחד במתכון הספציפי הזה זה גם העדשים המונבטות, וגם האגוזים
      האם טחנת היטב עם בלנדר מוט ? האם השתמשת בעדשים מונבטות ?
      האם התערובת היתה יציבה מספיק כשהכנת את הקציצות, לפני שהנחת במחבת/בתבנית ?

      • חן הגב דצמבר 18, 2015 בשעה 19:21

        היי עינת,
        תודה על תשובתך המהירה…
        גילוי נאות – השתמשתי בעדשים ירוקות שבישלתי (יש קשר לדעתך?)
        טחנתי את הכל במעבד מזון ולא בבלנדר מוט.
        התערובת נראתה ממש יציבה ודביקה, אולם ברגע ששמתי במחבת עם השמן הקציצות ממש התפרקו..אז בסופו של דבר החלטתי עם הקציצות המפורקות מהטיגון למלא עגבניות ופלפל,
        הכנסתי לתנור ויצא כ"כ טעים.
        בנוסף לכך עשיתי ניסיון לאפות בתנור קציצות משארית העיסה והן פחות התפרקו אך עדיין לטעמי צריכות להיות יציבות יותר.
        חברה טוענת שטחינה אמורה לחבר הכל. מה את חושבת ?
        שבת שלום ותודה רבה !
        חן

        • עינת שגיא הגב דצמבר 19, 2015 בשעה 09:26

          הי חן
          כן, הבעיה היא שהעדשים היו מבושלות. כשמשתמשים בעדשים מבושלות, הן מכילות יותר נוזלים ולכן כדאי להשתמש בעוד חומר "מדביק", כמו למשל הטחינה.
          אבל כשמשתמשים בעדשים מונבטות או מושרות (ללא בישול) אין צורך להוסיף חומר מדביק.

  5. מתלמדת הגב ספטמבר 15, 2015 בשעה 19:13

    שלום עינת,
    לראשונה בחיי מסבוטה ממש מקציצה טבעונית שהכנתי. תודה רבה לך על השפע שאת מעניקה בנדיבות!
    שנה מופלאה
    אמא שלומדת להיות טבעונית יחד עם בני ביתה 🙂

    • עינת שגיא הגב ספטמבר 16, 2015 בשעה 17:38

      נהדר 🙂 איזה כיף! שמחה לשמוע. תודה

  6. נועה הגב יולי 7, 2015 בשעה 09:54

    הי עינת, תודה רבה על המתכון!
    האם ניתן להקפיא את התערובת עצמה ולהכין בכל פעם קציצות חדשות?

    • עינת שגיא הגב יולי 7, 2015 בשעה 20:04

      הי נועה. לא ניסיתי. אני בדרך כלל אופה את כל הקציצות
      ואז כשבא לי לאכול, פשוט שולפת ומחממת

  7. maya הגב מרץ 8, 2014 בשעה 18:22

    היי ,

    ניתן להשתמש בעדשים כתומות רגילות?

    • עינת שגיא הגב מרץ 11, 2014 בשעה 15:18

      הי מיה
      לא ניסיתי, כך שלא יכולה להעיד
      את מוזמנת לנסות ולדווח

  8. גלית הגב דצמבר 31, 2013 בשעה 09:27

    שלום עינת,
    תוכלי להסביר איך מנביטים עדשם?
    תודה
    גלית

    • עינת שגיא הגב דצמבר 31, 2013 בשעה 15:10

      הי גלית
      את יכולה לראות בקישור הזה
      http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4354833,00.html

  9. אביבית הגב דצמבר 28, 2013 בשעה 01:07

    היי תוכלי להוסיף בכמה מעלות התנור צריך להיות מחומם? תודה

    • עינת שגיא הגב דצמבר 28, 2013 בשעה 09:12

      כתוב 🙂
      200 מעלות

  10. קובי הגב נובמבר 9, 2013 בשעה 08:26

    הי
    לכמה זמן יש להשרות את העדשים?

    • עינת שגיא הגב נובמבר 10, 2013 בשעה 13:17

      אני משרה 24 שעות
      אפשר גם להסתפק ב-12

  11. עדנה הגב נובמבר 8, 2013 בשעה 05:05

    קציצות טעימות ומהנות.
    הוספתי להן עוד כף שמן כי היו זקוקות לרטיבות.
    אפיתי עם חברה וזללנו "רק לטעום"……

    • עינת שגיא הגב נובמבר 8, 2013 בשעה 19:28

      מעולה 🙂 תודה על השיתוף!

  12. זהבה הגב אוקטובר 17, 2013 בשעה 06:28

    שלום רב.
    אנ מבשלת גם בישול טבעוני,לכן אני מבקשת לשאול,
    האם נתן להקפיא קציצות עדשים ?
    תודה מראש
    זהבה.

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 17, 2013 בשעה 15:00

      הי זהבה
      אפשר בהחלט להקפיא את הקציצות

  13. גלית הגב אוקטובר 10, 2013 בשעה 06:10

    צריך לבשל קודם את העדשים נכון?

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 11, 2013 בשעה 13:43

      לא. אין צורך לבשל את העדשים
      העדשים מונבטות ומוכנות לאכילה

  14. yael הגב אוקטובר 1, 2013 בשעה 16:37

    נראה לך ילך גם עם מש מונבט?

    • מירי הגב אפריל 28, 2014 בשעה 18:58

      אהלן יעל ניסיתי עם מאש ויצא אש!
      הוספתי גם כמה 2 שיני שום, כמון וזרעי כוסרה טחונים. טעים ממש!

  15. mmora הגב ספטמבר 18, 2013 בשעה 09:03

    עינת איזה עדשים? והאם אפשר להכין מעדשים כתומות מבושלות?

    • עינת שגיא הגב ספטמבר 30, 2013 בשעה 16:57

      אפשר להשתמש בעדשים ירוקות או חומות
      לא ניסיתי עם כתומות מבושלות

  16. dikla הגב ספטמבר 3, 2013 בשעה 07:55

    עינת האם לדעתך הקציצות ישמרו עסיסיות אם אכין יום לפני?

    • עינת שגיא הגב ספטמבר 3, 2013 בשעה 08:17

      בהחלט! לחמם קצת בתנור לפני ההגשה
      (להיזהר לא לייבש אותן)

השארת תגובה

ביטול

מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (58)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (26)
  • ארוחות בוקר (6)
  • חומוס (32)
  • טופו (37)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (87)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (167)
  • ללא טופו (85)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (98)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (41)
  • שעועית (13)
  • תוספות (6)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

מתכונים אחרונים שעלו לאתר

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים

להורדה
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס