מצרכים:
בצל קצוץ
כף שמן
חציל חתוך לקוביות
3-4 שיני שום קצוצות
1/2 כוס אורז בסמטי מלא
כוס גרגירי חומוס מבושלים
כוס וחצי מים
כפית רסק עגבניות
מלח, פלפל, פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-200 מעלות
לטגן בצל בכף שמן להזהבה
להוסיף קוביות חציל ולהמשיך לטגן עד התרככות החציל
להוסיף שום, אורז וחומוס
להוסיף כוס וחצי מים ולהרתיח
להוסיף כפית רסק עגבניות
לאחר הרתיחה להוסיף תבלינים ולערבב
להעביר את הכל לתבנית אפיה עמוקה
לכסות ולהכניס לתנור לשעה
להוריד את המכסה ולאפות עוד כ-20 דקות
צפיות 3,812
לפוסט הזה יש 14 תגובות
שלום עינת,
נראה מתכון טעים מאוד, ובכל זאת כמה שאלות:
1. צפויה לי אורחת שלא אוכלת שום, אני חושבת לשים כוסברה. אם זו טעות, אשמח לדעת…
2. האם זה חשוב שיהיה אורז בסמטי מלא, או אפשר מלא אחר?
3. לאיזו טמפרטורה לכוון את התנור?
תודה רבה רבה,
חג שמח!
הי יעל
אפשר בהחלט להוסיף כוסברה
אפשר להשתמש בכל אורז מלא אחר
את התנור לכוון ל-200 מעלות
בהצלחה 🙂
עינת שלום אני לא יודע מה זה אם אני משבח אותך צריך אישור יום טובשל המערכת אבל אני לא מחכה לה ואם מגיעות לך מחמאות על כל המצגות והמתכונים והפרזנטציה שלהם אז אף אחד לא יקח אותם ממך ורק לתת לך שבחים אז יום טוב
תודה רבה מרדכי
קדירת אורז חצילים וחומוס אין מילים הכנתי אותה כתוספת לשאר המאכלים בערב שבת כל הכבוד על ההנאה שנתת לנו
איזה כיף! תודה רבה 🙂
הי, עינת!
מתחילים באפיה אחרי שהחציל כבר מרוכך מהאידוי+הרתחת המים.
האם אחרי האפיה עוד נשאר ממנו משהו, או שהוא הופך לעיסה?
הי ורדה. החציל אמנם מתרכך, אבל לא נעלם לגמרי והופך לעיסה
אפשר עדיין להרגיש בו
מתכון מעולה!!!! יצא ממש טעים
איזה כיף 🙂
תודה על השיתוף!
הי,
הכנתי ויצא מעולה,תודה ואגב,הכנתי גם את עוגת השוקולד וחמאת בוטנים וגם יצא יופי ומאוד משביע 🙂
כמה מנות מכיל המתכון?
למה נחשבת מנה?
קשה לענות על זה
אם אוכלים את זה בתור ארוחה בפני עצמה, אז 2-3 מנות
אם אוכלים בתור תוספת ביחד עם דברים אחרים אז אפשר לחלק ליותר מנות
מעבר לזה, לכל אחד/אחת יש את הכמויות שמתאימות לו/לה
יצא ממש טעים!!