לביבות חצילים ועדשים ללא גלוטן
13 תגובות
השארת תגובה
קוצצים את השומר ומטגנים בשמן עד ריכוך (עם מכסה, ולערבב מדי פעם)
חותכים את החציל לקוביות ומוסיפים לשומר
מטגנים על אש גבוהה במשך 5 דקות, ואז מנמיכים את האש, מכסים, ומבשלים כ-5-10 דקות עד ריכוך החצילים
מעבירים לקערה מוסיפים עדשים ומלח ומערבבים
טוחנים הכל עם בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה
טוחנים את השקדים לאבקה ומוסיפים לקערה
מערבבים היטב
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפיה
מכניסים לתנור ל- 15 דקות, הופכים את הלביבות, ומכניסים ל-10 דקות נוספות
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
האם אפשר לנסות את המתכון עם מאש מונבט במקום העדשים?
והאם יש תחליף לשקדים? קמח עדשים כתומות, אגוזי מלך? אף עם לא עבדתי עם קמח שקדים…
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 25th, 2016 at 12:01
מאש מונבט בהחלט מתאים כאן
אפשר להחליף את השקדים באגוזי מלך, או להתנסות פעם ראשונה עם שקדים 🙂
אם משתמשים בקמח עדשים כתומות, חשוב להוסיף קצת שמן לתערובת
בהצלחה
[Reply]
היי עינת,
מה אפשר לשים במקום שומר?
תודה מראש
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 7th, 2015 at 14:59
הי דנה. אפשר להשתמש ב-2 בצלים או כרישה
[Reply]
איך הכי פשוט להנביט? אפשר עם היבשים שקונים בסופר?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 15th, 2014 at 08:31
בקישור הזה יש הנחיות איך להנביט
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4354833,00.html
וכן, משתמשים בקטניות היבשות
בהצלחה
[Reply]
שלום עינת.
רציתי לדעת האם העדשים בושלו במים לפני שאת טוחנת אותם עם החצילים. זה לא מפורט במתכון. ואני ממש בתחילת דרכי בכל מה שקשור לבישול והנבטת קטניות…
תודה צאלה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 16th, 2014 at 15:53
הי צאלה
סליחה שלא עניתי. משום מה התגובה הזו נעלמה מעיניי
בכל מקרה, כתוב שהעדשים מונבטות. אין צורך לבשל אותן אחרי הנבטה
[Reply]
הייתי שמחה לדעת בקשר לשקדים, אני קונה אותם טחונים , בשקית יש 100 גר' , כמה מתוך זה לשים בתערובת? , תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 1st, 2014 at 14:11
אורית, כמו שכתוב במתכון כ-2 כוסות קמח שקדים או שקדים טחונים
[Reply]
שכחתי לציין שריסקתי הכל בבלנדר. והוספתי מעט פירורי לחם.
[Reply]
הרעיון להוסיף חציל לעדשים הוא גאוני. אמנם לא היו לי את כל הרכיבים אז יצרתי קציצות משלי – בצל וחציל שטיגנתי במעט שמן זית עד ריכוך ואז הוספתי לעדשים עם פטרוזיליה מלח פלפל ויצאו קציצות שהזכירו לי בטעמן קציצות בשר. גם אחרי שהתקררו הן שמרו על הפריכות. תודה על הרעיון
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 28th, 2013 at 13:08
תודה עינב 🙂
[Reply]