לביבות חצילים ועדשים ללא גלוטן

לביבות חצילים ועדשים ללא גלוטן

(כמות ל-20 לביבות)

חציל בינוני
שומר בינוני
כוס ורבע עדשים מונבטות ( 1/3 כוס לפני השריה והנבטה )
כוס וחצי שקדים
או 2 כוסות קמח שקדים
2 כפות שמן זית
מלח

קוצץ או מטחנת תבלינים
בלנדר מוט

קוצצים את השומר ומטגנים בשמן עד ריכוך (עם מכסה, ולערבב מדי פעם)
חותכים את החציל לקוביות ומוסיפים לשומר
מטגנים על אש גבוהה במשך 5 דקות, ואז מנמיכים את האש, מכסים, ומבשלים כ-5-10 דקות עד ריכוך החצילים
מעבירים לקערה מוסיפים עדשים ומלח ומערבבים
טוחנים הכל עם בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה
טוחנים את השקדים לאבקה ומוסיפים לקערה
מערבבים היטב

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפיה

מכניסים לתנור ל- 15 דקות, הופכים את הלביבות, ומכניסים ל-10 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 13 תגובות

  1. אלפרד

    האם אפשר לנסות את המתכון עם מאש מונבט במקום העדשים?
    והאם יש תחליף לשקדים? קמח עדשים כתומות, אגוזי מלך? אף עם לא עבדתי עם קמח שקדים…

    1. עינת שגיא

      מאש מונבט בהחלט מתאים כאן
      אפשר להחליף את השקדים באגוזי מלך, או להתנסות פעם ראשונה עם שקדים 🙂
      אם משתמשים בקמח עדשים כתומות, חשוב להוסיף קצת שמן לתערובת
      בהצלחה

  2. דנה

    היי עינת,
    מה אפשר לשים במקום שומר?
    תודה מראש

  3. אלונה

    איך הכי פשוט להנביט? אפשר עם היבשים שקונים בסופר?

  4. צאלה

    שלום עינת.
    רציתי לדעת האם העדשים בושלו במים לפני שאת טוחנת אותם עם החצילים. זה לא מפורט במתכון. ואני ממש בתחילת דרכי בכל מה שקשור לבישול והנבטת קטניות…

    תודה צאלה

    1. עינת שגיא

      הי צאלה
      סליחה שלא עניתי. משום מה התגובה הזו נעלמה מעיניי
      בכל מקרה, כתוב שהעדשים מונבטות. אין צורך לבשל אותן אחרי הנבטה

  5. אורית

    הייתי שמחה לדעת בקשר לשקדים, אני קונה אותם טחונים , בשקית יש 100 גר' , כמה מתוך זה לשים בתערובת? , תודה

    1. עינת שגיא

      אורית, כמו שכתוב במתכון כ-2 כוסות קמח שקדים או שקדים טחונים

  6. עינב

    שכחתי לציין שריסקתי הכל בבלנדר. והוספתי מעט פירורי לחם.

  7. עינב

    הרעיון להוסיף חציל לעדשים הוא גאוני. אמנם לא היו לי את כל הרכיבים אז יצרתי קציצות משלי – בצל וחציל שטיגנתי במעט שמן זית עד ריכוך ואז הוספתי לעדשים עם פטרוזיליה מלח פלפל ויצאו קציצות שהזכירו לי בטעמן קציצות בשר. גם אחרי שהתקררו הן שמרו על הפריכות. תודה על הרעיון

כתיבת תגובה