(כמות ל-20 לביבות)
חציל בינוני
שומר בינוני
כוס ורבע עדשים מונבטות ( 1/3 כוס לפני השריה והנבטה )
כוס וחצי שקדים
או 2 כוסות קמח שקדים
2 כפות שמן זית
מלח
קוצץ או מטחנת תבלינים
בלנדר מוט
קוצצים את השומר ומטגנים בשמן עד ריכוך (עם מכסה, ולערבב מדי פעם)
חותכים את החציל לקוביות ומוסיפים לשומר
מטגנים על אש גבוהה במשך 5 דקות, ואז מנמיכים את האש, מכסים, ומבשלים כ-5-10 דקות עד ריכוך החצילים
מעבירים לקערה מוסיפים עדשים ומלח ומערבבים
טוחנים הכל עם בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה
טוחנים את השקדים לאבקה ומוסיפים לקערה
מערבבים היטב
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפיה
מכניסים לתנור ל- 15 דקות, הופכים את הלביבות, ומכניסים ל-10 דקות נוספות
צפיות 3,034
לפוסט הזה יש 13 תגובות
האם אפשר לנסות את המתכון עם מאש מונבט במקום העדשים?
והאם יש תחליף לשקדים? קמח עדשים כתומות, אגוזי מלך? אף עם לא עבדתי עם קמח שקדים…
מאש מונבט בהחלט מתאים כאן
אפשר להחליף את השקדים באגוזי מלך, או להתנסות פעם ראשונה עם שקדים 🙂
אם משתמשים בקמח עדשים כתומות, חשוב להוסיף קצת שמן לתערובת
בהצלחה
היי עינת,
מה אפשר לשים במקום שומר?
תודה מראש
הי דנה. אפשר להשתמש ב-2 בצלים או כרישה
איך הכי פשוט להנביט? אפשר עם היבשים שקונים בסופר?
בקישור הזה יש הנחיות איך להנביט
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4354833,00.html
וכן, משתמשים בקטניות היבשות
בהצלחה
שלום עינת.
רציתי לדעת האם העדשים בושלו במים לפני שאת טוחנת אותם עם החצילים. זה לא מפורט במתכון. ואני ממש בתחילת דרכי בכל מה שקשור לבישול והנבטת קטניות…
תודה צאלה
הי צאלה
סליחה שלא עניתי. משום מה התגובה הזו נעלמה מעיניי
בכל מקרה, כתוב שהעדשים מונבטות. אין צורך לבשל אותן אחרי הנבטה
הייתי שמחה לדעת בקשר לשקדים, אני קונה אותם טחונים , בשקית יש 100 גר' , כמה מתוך זה לשים בתערובת? , תודה
אורית, כמו שכתוב במתכון כ-2 כוסות קמח שקדים או שקדים טחונים
שכחתי לציין שריסקתי הכל בבלנדר. והוספתי מעט פירורי לחם.
הרעיון להוסיף חציל לעדשים הוא גאוני. אמנם לא היו לי את כל הרכיבים אז יצרתי קציצות משלי – בצל וחציל שטיגנתי במעט שמן זית עד ריכוך ואז הוספתי לעדשים עם פטרוזיליה מלח פלפל ויצאו קציצות שהזכירו לי בטעמן קציצות בשר. גם אחרי שהתקררו הן שמרו על הפריכות. תודה על הרעיון
תודה עינב 🙂