קציצות פירה עדשים כתומות
31 תגובות
השארת תגובה
מבשלים את העדשים עד שהן ממש מתפרקות
מטגנים את הבצלים עד הזהבה קלה, מוסיפים כף מים, מערבבים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר, וממשיכים לרכך את הבצלים כמה דקות נוספות
כשהבצלים מוכנים מוסיפים את הגזרים והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות
מסננים את העדשים מהמים, סוחטים היטב תוך כדי מעיכה והפיכתם לפירה ומעבירים לקערה
מוסיפים את הירקות והתבלינים ומערבבים
מצננים מעט
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים 20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
אפשר גם עם עדשים ירוקות?????
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 11th, 2016 at 11:18
לא כאן… עדשים כתומות מתפרקות יותר מירוקות או אחרות
[Reply]
שלום עינת, האם אפשר במקום גזר אחד לשים קישוא?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 28th, 2015 at 06:40
הי בתאל, מאמינה שאפשר
יכול להיות שטיפה ישפיע על היציבות של הקציצות
כי בקישוא יש יותר נוזלים
אבל שווה לנסות 🙂
[Reply]
הי, רציתי לשאול בבקשה אם אפשר להכין מהקציצות תבשיל, כלומר קציצות ברוטב.
(לפני או אחרי אפייה?)
תודה לך
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 6th, 2015 at 15:26
הי קרן
לדעתי הקציצות לא יחזיקו מעמד ברוטב ויתפרקו
נסי אולי להוסיף להן קצת טופו טחון, אולי כך יהיו מתאימות יותר לרוטב
בהצלחה
[Reply]
איך זה יהיה עם כמון לדעתך ?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 24th, 2015 at 12:00
נשמע לי סבבה 🙂
[Reply]
היי ענת , אני רוצה להכין למחר ויש לי שאלה , האם העדשים לא הופכות ל״מרק עדשים״ ?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 28th, 2015 at 06:23
הי עדן. התשובה היא לא. מכיוון שאני מסננת את העדשים מהמים
כמו שכתוב במתכון
בהצלחה!
[Reply]
תודה יצא לי מאד טעים
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 13th, 2015 at 15:40
נהדר 🙂 תודה !
[Reply]
הי עינת
מה כמות העדשים לאחר בישול? יש לי כבר עדשים מבושלות
תודה 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 25th, 2015 at 15:18
בערך פי 2 או 2.5
[Reply]
כשמבשלים את העדשים, כמה מים צריך לשים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 22nd, 2015 at 14:18
לכיסוי העדשים
[Reply]
יוווווווווווו כמה טעים יצא. תודהההה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 21st, 2015 at 16:33
תודה 🙂
[Reply]
האם ניתן לעשות את הקציצות גם מעדשים שחורות? מה ההבדל בינהם מבחינה בריאותית?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 30th, 2014 at 15:32
עדשים שחורות לא יהפכו לפירה
[Reply]
היי עינת,
האם את ממליצה לבשל את העדשים יותר זמן כדי שיהפכו לפירה?
תודה רבה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 23rd, 2014 at 06:28
הי מיכל
העדשים הופכות לפירה כשמסננים אותן ממי הבישול
[Reply]
הי עינת,
רק בישלתי אותם וסיננתי את העדשים לא מעכתי אותם לפירה.
תודה רבה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 19th, 2014 at 17:23
הי מיכל
אז כנראה שזמן הבישול היה קצר מדי
הם אמורים להתפרק בבישול, ואז תוך כדי סחיטה מהמים, הם ממש הופכים לפירה
אוסיף את זה במתכון על מנת שיהיה ברור
תודה !
[Reply]
שלום לך עינת,
נסיתי את המתכון שלך של קציצות פירה עדשים כתומות,
הכנתי בדיוק לפי ההוראות ולא הצלחתי ליצור קציצות, הן לא התחברו לי עד שלא הוספתי כוס קמח כוסמין לתערובת לא היה אפשרות לחבר.
אשמח לשמוע את דעתך.
תודה רבה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 12th, 2014 at 06:13
הי מיכל
העדשים נשארו שלמות אחרי הבישול או הפכו לפירה ?
[Reply]
שאלה, האם אפשר להכין את המתכון עם עדשים אדומות?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 9th, 2014 at 19:59
עדשים כתומות = עדשים אדומות
[Reply]
היי עינת,
האם יש הבדל בין העדשים הכתומות השלמות ומבריקות לבין הכתומות חיוורות? הכוונה מבחינה בריאותית והתאמה למתכונים שונים.
[Reply]
עינת שלום – אבל איפה הפירה במתכון? 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 9th, 2014 at 11:18
לאחר הבישול והסחיטה העדשים מתפרקים והופכים לפירה 🙂
[Reply]