• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

קציצות פירה עדשים כתומות

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp
קציצות פירה עדשים כתומות
מדריך חינמי למתחילים
המזווה חנות טבע און ליין

3/4 כוס עדשים כתומות לפני בישול
2 בצלים קצוצים
2 גזרים קצוצים קטן או מגורדים
שן שום
כפית וחצי מלח
פלפל שחור גרוס
כף שמן

מבשלים את העדשים עד שהן ממש מתפרקות
מטגנים את הבצלים עד הזהבה קלה, מוסיפים כף מים, מערבבים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר, וממשיכים לרכך את הבצלים כמה דקות נוספות
כשהבצלים מוכנים מוסיפים את הגזרים והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות

מסננים את העדשים מהמים, סוחטים היטב תוך כדי מעיכה והפיכתם לפירה ומעבירים לקערה
מוסיפים את הירקות והתבלינים ומערבבים
מצננים מעט

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

אופים 20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות

שיתוף
Share this on WhatsApp

יש לך שאלה על המתכון?
הצליח לך ובא לך לפרגן?
מזמינה אותך לכתוב בקבוצת המתכונים בפייסבוק

 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
בואו נדבר על זה... שאלות ותגובות על מתכונים באתר
 

31 תגובות

  1. דרורי הגב פברואר 11, 2016 בשעה 09:28

    אפשר גם עם עדשים ירוקות?????

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 11th, 2016 at 11:18

    לא כאן… עדשים כתומות מתפרקות יותר מירוקות או אחרות

    [Reply]

  2. בתאל הגב אוקטובר 27, 2015 בשעה 22:19

    שלום עינת, האם אפשר במקום גזר אחד לשים קישוא?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 28th, 2015 at 06:40

    הי בתאל, מאמינה שאפשר
    יכול להיות שטיפה ישפיע על היציבות של הקציצות
    כי בקישוא יש יותר נוזלים
    אבל שווה לנסות 🙂

    [Reply]

  3. קרן הגב אוקטובר 6, 2015 בשעה 07:47

    הי, רציתי לשאול בבקשה אם אפשר להכין מהקציצות תבשיל, כלומר קציצות ברוטב.
    (לפני או אחרי אפייה?)

    תודה לך

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 6th, 2015 at 15:26

    הי קרן
    לדעתי הקציצות לא יחזיקו מעמד ברוטב ויתפרקו
    נסי אולי להוסיף להן קצת טופו טחון, אולי כך יהיו מתאימות יותר לרוטב
    בהצלחה

    [Reply]

  4. זהבית הגב ספטמבר 21, 2015 בשעה 09:21

    איך זה יהיה עם כמון לדעתך ?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 24th, 2015 at 12:00

    נשמע לי סבבה 🙂

    [Reply]

  5. עדן הגב יולי 27, 2015 בשעה 22:55

    היי ענת , אני רוצה להכין למחר ויש לי שאלה , האם העדשים לא הופכות ל״מרק עדשים״ ?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יולי 28th, 2015 at 06:23

    הי עדן. התשובה היא לא. מכיוון שאני מסננת את העדשים מהמים
    כמו שכתוב במתכון
    בהצלחה!

    [Reply]

  6. ליאת הגב יולי 13, 2015 בשעה 10:26

    תודה יצא לי מאד טעים

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יולי 13th, 2015 at 15:40

    נהדר 🙂 תודה !

    [Reply]

  7. יעלה הגב מרץ 24, 2015 בשעה 08:54

    הי עינת

    מה כמות העדשים לאחר בישול? יש לי כבר עדשים מבושלות

    תודה 🙂

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מרץ 25th, 2015 at 15:18

    בערך פי 2 או 2.5

    [Reply]

  8. הילה הגב פברואר 22, 2015 בשעה 12:06

    כשמבשלים את העדשים, כמה מים צריך לשים?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 22nd, 2015 at 14:18

    לכיסוי העדשים

    [Reply]

  9. שרון הגב פברואר 18, 2015 בשעה 18:41

    יוווווווווווו כמה טעים יצא. תודהההה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 21st, 2015 at 16:33

    תודה 🙂

    [Reply]

  10. גיסי הגב נובמבר 30, 2014 בשעה 15:09

    האם ניתן לעשות את הקציצות גם מעדשים שחורות? מה ההבדל בינהם מבחינה בריאותית?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    נובמבר 30th, 2014 at 15:32

    עדשים שחורות לא יהפכו לפירה

    [Reply]

  11. מיכל הגב אוקטובר 22, 2014 בשעה 16:33

    היי עינת,
    האם את ממליצה לבשל את העדשים יותר זמן כדי שיהפכו לפירה?
    תודה רבה.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 23rd, 2014 at 06:28

    הי מיכל
    העדשים הופכות לפירה כשמסננים אותן ממי הבישול

    [Reply]

  12. מיכל הגב אוקטובר 15, 2014 בשעה 02:15

    הי עינת,
    רק בישלתי אותם וסיננתי את העדשים לא מעכתי אותם לפירה.
    תודה רבה.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 19th, 2014 at 17:23

    הי מיכל
    אז כנראה שזמן הבישול היה קצר מדי
    הם אמורים להתפרק בבישול, ואז תוך כדי סחיטה מהמים, הם ממש הופכים לפירה
    אוסיף את זה במתכון על מנת שיהיה ברור

    תודה !

    [Reply]

  13. מיכל הגב אוקטובר 11, 2014 בשעה 17:39

    שלום לך עינת,
    נסיתי את המתכון שלך של קציצות פירה עדשים כתומות,
    הכנתי בדיוק לפי ההוראות ולא הצלחתי ליצור קציצות, הן לא התחברו לי עד שלא הוספתי כוס קמח כוסמין לתערובת לא היה אפשרות לחבר.
    אשמח לשמוע את דעתך.
    תודה רבה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 12th, 2014 at 06:13

    הי מיכל
    העדשים נשארו שלמות אחרי הבישול או הפכו לפירה ?

    [Reply]

  14. שני הגב אוקטובר 9, 2014 בשעה 14:19

    שאלה, האם אפשר להכין את המתכון עם עדשים אדומות?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 9th, 2014 at 19:59

    עדשים כתומות = עדשים אדומות

    [Reply]

  15. שגית הגב ספטמבר 19, 2014 בשעה 12:56

    היי עינת,
    האם יש הבדל בין העדשים הכתומות השלמות ומבריקות לבין הכתומות חיוורות? הכוונה מבחינה בריאותית והתאמה למתכונים שונים.

    [Reply]

  16. שמשי הגב ספטמבר 9, 2014 בשעה 06:33

    עינת שלום – אבל איפה הפירה במתכון? 🙂

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 9th, 2014 at 11:18

    לאחר הבישול והסחיטה העדשים מתפרקים והופכים לפירה 🙂

    [Reply]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
פירות קפואים עד הבית
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
ריכוז של מתכונים בריאים, קלים וטעימים - בלי מוצרים מהחי
 
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
שייק בוקר טוב
אפרסמון בננה תמרים תותים 
😋😋🍌🍓🍌🍓

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
ארוחה מאוזנת ומשביעה
גרגירי חומוס עם בצל ופטריות יער
ירקות טריים
ומלא מלא טחינה 😃

המתכון לחומוס - זו בעצם שווארמה פטריות יער שעשויה לפי המתכון לשווארמה טופו שנמצא באתר (רק עם פטריות יער במקום טופו) שהוספתי לה גרגירי חומוס מבושלים

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שווארמה פטריות יער ובצל 🤩😋
כל מה שחסר זה פיתה וטחינה וזה מוש-לם!
מתכון כמו המתכון שיש באתר בישול בריא עם עינת לשווארמה טופו, רק בלי הטופו 😄
קישור לאתר בפרופיל 👆🏽 או באודות 👈🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עד שיגיע זמן צהריים סלט חסה עד שיגיע זמן צהריים
סלט חסה ברוטב אבוקדו משגע
המתכון לרוטב נמצא באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
בדרכ אני לא אוכלת תפוחי אדמה, אבל השבוע התחשק לי.. 
הכי פשוט - תפוחי אדמה עם בצל ותבלינים בתנור
וגם פרוסות טופו בשמן זית ותבלינים
וירקות לאיזון וריענון 😁
מתכונים דומים יש באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כשאין אוכל מוכן בבית מאלתרי כשאין אוכל מוכן בבית
מאלתרים ממה שיש 🤷🏻‍♀️😋
לא שאני מתלוננת 😁

מתכונים לטופו ולשעועית נמצאים באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מה עושים כשקר ורעבים אבל אין חשק/זמן/פרודוקטים לבשל?
🥶🍜
מכינים מרק סמיך ומהביל מ-2 רכיבים שתמיד יש לי בבית....
מרק עדשים כתומות פשוט-פשוט מ-2 רכיבים

המתכון באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כבר שבוע אני בדודא על הסלט ה כבר שבוע אני בדודא על הסלט הזה 🤩
שרי, אבוקדו ותירס, בשמנזית, מיצלימון, חומצתפוחים, מלחפלפל
פתיחה מעולה ליום מעולה 💪🏾

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
צלחת ויטמין C 🍓🥝🤩

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (57)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (25)
  • חומוס (32)
  • טופו (38)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (89)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (159)
  • ללא טופו (76)
  • מאש (17)
  • מרק (27)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (23)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (96)
  • ראשונות (64)
  • שונות (42)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

ניווט מהיר באתר
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

היי, לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך 4 צעדים ראשונים למתחילים

להורדה מיידית
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס