קציצות מאש ואגוזים

קציצות מאש ואגוזים

מצרכים:
(כ-10 קציצות)
כוס וחצי מאש מונבט
בצל קצוץ
גזר קצוץ
3 חופנים אגוזי מלך – טחונים לאבקה
כף שמן + 2 כפות שמן
מלח, פלפל שחור גרוס
ממש מעט כורכום
ממש מעט פפריקה

מכינים:
מטגנים את הבצל בכף שמן עד הזהבה
מערבבים את כל החומרים יחד חוץ מהשמן, טוחנים עם בלנדר מוט
מוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים שוב

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-30 דקות, הופכים את הקציצות, ואופים 10 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 13 תגובות

  1. ליחן

    הי, האם אפשר להכין את אותו המתכון עם שעועית אחרת כמו לוביה/אזוקי ?

    1. עינת שגיא

      הי. כן, בהחלט אפשרי. מניחה שישפיע על הטעם, אבל עדיין יהיה טעים 🙂

  2. נעמה

    היי,

    לא מזמן סיימנו ארוחת צהריים ויצא פשוט מעולה! יאאאם.
    שילבתי אגוזי מלך, גרעיני חמניה וגרעיני דלעת – כי זה מה שהיה לי בבית 🙂
    יצא כל כך טעים. בביסים הראשונים כמעט ומזכיר קציצות בשר, אחרי שמעט התקרר התחיל להיות דומה לפלאפל.

    תודה.

  3. מרב

    ואוו יצא מדהים! תודה!
    הוספתי חופן זרעי פשתן והשתמשתי באגוזי מלך פאקן וקשיו

  4. שרה

    אהלן אולי ניתן להרתיח את המאש 15-20 דקות ואז לסנן..?

  5. עפרה

    היי! זה כוס וחצי לפני או אחרי ההנבטה? כי השריה והנבטה משנים את הנפח של הקטניות.

    תודה,
    עפרה

    1. עינת שגיא

      הי עפרה. כמו שכתוב "מאש מונבט" כלומר, אחרי הנבטה
      בהצלחה 🙂

  6. ענבר

    האם ניתן להשתמש במאש לא מונבט? ואם כן, האם להשרות קודם במים?
    תודה

    1. עינת שגיא

      הי ענבר. כן, אפשר. אבל חייבים להשרות לפני.
      לפחות ל-24 שעות.
      בהצלחה

  7. miri

    תודה רבה על כל המתכונים הפשוטים להכנה והכה טעימים ומוצלחים! כיצד אפשר לטחון לאבקה את האגוזים- יש לי כמות מספקת אך ברשותי מעבד מזון יחסית גדול שכנראה לא יטחן ממש דק. או לוותר ולקנות טחון? תודה!

כתיבת תגובה