הי ג'אנה. השקדים מוסיפים לקציצות קצת עסיסיות בגלל השומן שהם מכילים. אפשר לוותר עליהם, אבל לדעתי, זה יהפוך את הקציצות ליבשות. אם את מחליטה לוותר עליהם, הייתי מוסיפה איזשהו מרכיב "רטוב" וטיפה שומני, כמו טחינה למשל. בהצלחה 🙂
הי יעל.
בערך 3/4 כוס כוסמת יבשה. אני מבשלת אותה כמו פסטה: מרתיחה מים, ברתיחה מוסיפה מלח וכוסמת, מרתיחה שוב ונותנת לה להתבשל 15 דקות. אחר כך מסננת ושוטפת במים.
מאמינה שאפשר להשתמש גם בכוסמת מונבטת. שווה לנסות 🙂
האם כמות הכוסמת של 1.5 כוסות היא נכונה, יצאה לי כמות ממש גדולה.
עוד שאלה קטנה, מה אמור לחבר את כל החומרים אם אין ביצים, כדי ליצור את הקציצות, הן מתפרקות לי לחלוטין…
הי לילך
קשה לי לדעת, משהו בטח השתבש
האם התערובת היתה יבשה מדי או רטובה מדי כשהכנת את הקציצות ?
אולי הן התייבשו בתנור ?
או שהן התפרקו לפני הכניסה לתנור ?
בפעם הראשונה הכנתי לפי המתכון ויצא לי נחמד מבחינת המרקם אבל תפל בטעם. בפעם השניה הוספתי גזר וקישוא מגורדים ותיבול (ראס אל חנות וכמון) ויצא מעולה. תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 27th, 2019 at 06:55
תודה על העדכון 🙂
[Reply]
האם חייבים את השקדים ?
או את הקמח שקדים ?
מעדיפה לוותר
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 21st, 2019 at 07:07
הי ג'אנה. השקדים מוסיפים לקציצות קצת עסיסיות בגלל השומן שהם מכילים. אפשר לוותר עליהם, אבל לדעתי, זה יהפוך את הקציצות ליבשות. אם את מחליטה לוותר עליהם, הייתי מוסיפה איזשהו מרכיב "רטוב" וטיפה שומני, כמו טחינה למשל. בהצלחה 🙂
[Reply]
הי יעל.
בערך 3/4 כוס כוסמת יבשה. אני מבשלת אותה כמו פסטה: מרתיחה מים, ברתיחה מוסיפה מלח וכוסמת, מרתיחה שוב ונותנת לה להתבשל 15 דקות. אחר כך מסננת ושוטפת במים.
מאמינה שאפשר להשתמש גם בכוסמת מונבטת. שווה לנסות 🙂
[Reply]
מה הכמות של כוסמת ירוקה לא מבושלת? ואיך מבשלים כוסמת ירוקה?
האם ניתן רק להשרות אותה 24 שעות ללא בישול?
[Reply]
אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא? עובר טוב הקפאה?
[Reply]
כן. בערך חצי כוס
[Reply]
אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום לטחון את השקדים? ואם כן, מה הכמות?
[Reply]
העדשים הכתומות הם מהסוג החצוי שמתפרק בבישול או שלמות?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 9th, 2015 at 15:17
עדיף שלמות. למרות שבמתכון הספציפי הזה זה לא קריטי
[Reply]
עשיתי בדיוק לפי המתכון.
אפיתי בתבנית מאפינס .
יצא מעולה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 15th, 2015 at 16:25
נפלא !
תודה 🙂
[Reply]
הי עינת,
האם כמות הכוסמת של 1.5 כוסות היא נכונה, יצאה לי כמות ממש גדולה.
עוד שאלה קטנה, מה אמור לחבר את כל החומרים אם אין ביצים, כדי ליצור את הקציצות, הן מתפרקות לי לחלוטין…
אשמח לתשובה מהירה, כי החומרים כבר מוכנים…
בתודה מראש,
אדי
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 21st, 2014 at 09:19
הי אדי
שכחתי לציין שצריך לטחון הכל עם בלנדר מוט
הוספתי במתכון. תודה וסליחה !
כמות הכוסמת היא של כוסמת מבושלת, לא לפני בישול
[Reply]
היי עינת,
הכנתי את הקציצות והן טיפה התפרקו לי, מדוע ?
מה פספסתי ?
טנקס,
לילך
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 19th, 2014 at 17:20
הי לילך
קשה לי לדעת, משהו בטח השתבש
האם התערובת היתה יבשה מדי או רטובה מדי כשהכנת את הקציצות ?
אולי הן התייבשו בתנור ?
או שהן התפרקו לפני הכניסה לתנור ?
[Reply]
היי עינת, האם להשרות את השקדים ?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 6th, 2014 at 12:09
אין צורך
[Reply]