• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

קציצות כוסמת ועדשים כתומות

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp
קציצות כוסמת ועדשים כתומות
מדריך חינמי למתחילים
המזווה חנות טבע און ליין

(20 קציצות)

כוס וחצי כוסמת ירוקה מבושלת
1/2 כוס עדשים כתומות יבשות (לפני בישול)
1/2 פלפל אדום קצוץ
בצל קצוץ
2 חופנים שקדים טבעיים
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס

טוחנים את השקדים לאבקה דקה
מבשלים את העדשים עד ריכוך

מערבבים הכל יחד וטוחנים עם בלנדר מוט

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

אופים בתנור 20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10-15 דקות נוספות

שיתוף
Share this on WhatsApp

יש לך שאלה על המתכון?
הצליח לך ובא לך לפרגן?
מזמינה אותך לכתוב בקבוצת המתכונים בפייסבוק

 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
בואו נדבר על זה... שאלות ותגובות על מתכונים באתר
 

19 תגובות

  1. יפעת הגב יוני 26, 2019 בשעה 19:19

    בפעם הראשונה הכנתי לפי המתכון ויצא לי נחמד מבחינת המרקם אבל תפל בטעם. בפעם השניה הוספתי גזר וקישוא מגורדים ותיבול (ראס אל חנות וכמון) ויצא מעולה. תודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יוני 27th, 2019 at 06:55

    תודה על העדכון 🙂

    [Reply]

  2. ג'אנה הגב יוני 20, 2019 בשעה 14:56

    האם חייבים את השקדים ?
    או את הקמח שקדים ?
    מעדיפה לוותר

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יוני 21st, 2019 at 07:07

    הי ג'אנה. השקדים מוסיפים לקציצות קצת עסיסיות בגלל השומן שהם מכילים. אפשר לוותר עליהם, אבל לדעתי, זה יהפוך את הקציצות ליבשות. אם את מחליטה לוותר עליהם, הייתי מוסיפה איזשהו מרכיב "רטוב" וטיפה שומני, כמו טחינה למשל. בהצלחה 🙂

    [Reply]

  3. עינת שגיא הגב יולי 3, 2017 בשעה 19:29

    הי יעל.
    בערך 3/4 כוס כוסמת יבשה. אני מבשלת אותה כמו פסטה: מרתיחה מים, ברתיחה מוסיפה מלח וכוסמת, מרתיחה שוב ונותנת לה להתבשל 15 דקות. אחר כך מסננת ושוטפת במים.
    מאמינה שאפשר להשתמש גם בכוסמת מונבטת. שווה לנסות 🙂

    [Reply]

  4. יעל הגב יולי 3, 2017 בשעה 13:38

    מה הכמות של כוסמת ירוקה לא מבושלת? ואיך מבשלים כוסמת ירוקה?
    האם ניתן רק להשרות אותה 24 שעות ללא בישול?

    [Reply]

  5. רחל הגב דצמבר 10, 2016 בשעה 11:07

    אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא? עובר טוב הקפאה?

    [Reply]

  6. עינת שגיא הגב יוני 18, 2016 בשעה 08:30

    כן. בערך חצי כוס

    [Reply]

  7. רחל הגב יוני 18, 2016 בשעה 06:49

    אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום לטחון את השקדים? ואם כן, מה הכמות?

    [Reply]

  8. הדסה הגב מאי 9, 2015 בשעה 14:47

    העדשים הכתומות הם מהסוג החצוי שמתפרק בבישול או שלמות?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מאי 9th, 2015 at 15:17

    עדיף שלמות. למרות שבמתכון הספציפי הזה זה לא קריטי

    [Reply]

  9. שלומית הגב פברואר 10, 2015 בשעה 14:38

    עשיתי בדיוק לפי המתכון.
    אפיתי בתבנית מאפינס .
    יצא מעולה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 15th, 2015 at 16:25

    נפלא !
    תודה 🙂

    [Reply]

  10. אדי הגב אוקטובר 21, 2014 בשעה 09:10

    הי עינת,

    האם כמות הכוסמת של 1.5 כוסות היא נכונה, יצאה לי כמות ממש גדולה.
    עוד שאלה קטנה, מה אמור לחבר את כל החומרים אם אין ביצים, כדי ליצור את הקציצות, הן מתפרקות לי לחלוטין…

    אשמח לתשובה מהירה, כי החומרים כבר מוכנים…

    בתודה מראש,

    אדי

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 21st, 2014 at 09:19

    הי אדי
    שכחתי לציין שצריך לטחון הכל עם בלנדר מוט
    הוספתי במתכון. תודה וסליחה !

    כמות הכוסמת היא של כוסמת מבושלת, לא לפני בישול

    [Reply]

  11. לילך הגב אוקטובר 15, 2014 בשעה 12:41

    היי עינת,
    הכנתי את הקציצות והן טיפה התפרקו לי, מדוע ?
    מה פספסתי ?
    טנקס,
    לילך

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 19th, 2014 at 17:20

    הי לילך
    קשה לי לדעת, משהו בטח השתבש
    האם התערובת היתה יבשה מדי או רטובה מדי כשהכנת את הקציצות ?
    אולי הן התייבשו בתנור ?
    או שהן התפרקו לפני הכניסה לתנור ?

    [Reply]

  12. סילבי הגב אוקטובר 5, 2014 בשעה 19:36

    היי עינת, האם להשרות את השקדים ?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 6th, 2014 at 12:09

    אין צורך

    [Reply]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
פירות קפואים עד הבית
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
ריכוז של מתכונים בריאים, קלים וטעימים - בלי מוצרים מהחי
 
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
שייק בוקר טוב
אפרסמון בננה תמרים תותים 
😋😋🍌🍓🍌🍓

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
ארוחה מאוזנת ומשביעה
גרגירי חומוס עם בצל ופטריות יער
ירקות טריים
ומלא מלא טחינה 😃

המתכון לחומוס - זו בעצם שווארמה פטריות יער שעשויה לפי המתכון לשווארמה טופו שנמצא באתר (רק עם פטריות יער במקום טופו) שהוספתי לה גרגירי חומוס מבושלים

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שווארמה פטריות יער ובצל 🤩😋
כל מה שחסר זה פיתה וטחינה וזה מוש-לם!
מתכון כמו המתכון שיש באתר בישול בריא עם עינת לשווארמה טופו, רק בלי הטופו 😄
קישור לאתר בפרופיל 👆🏽 או באודות 👈🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עד שיגיע זמן צהריים סלט חסה עד שיגיע זמן צהריים
סלט חסה ברוטב אבוקדו משגע
המתכון לרוטב נמצא באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
בדרכ אני לא אוכלת תפוחי אדמה, אבל השבוע התחשק לי.. 
הכי פשוט - תפוחי אדמה עם בצל ותבלינים בתנור
וגם פרוסות טופו בשמן זית ותבלינים
וירקות לאיזון וריענון 😁
מתכונים דומים יש באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כשאין אוכל מוכן בבית מאלתרי כשאין אוכל מוכן בבית
מאלתרים ממה שיש 🤷🏻‍♀️😋
לא שאני מתלוננת 😁

מתכונים לטופו ולשעועית נמצאים באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מה עושים כשקר ורעבים אבל אין חשק/זמן/פרודוקטים לבשל?
🥶🍜
מכינים מרק סמיך ומהביל מ-2 רכיבים שתמיד יש לי בבית....
מרק עדשים כתומות פשוט-פשוט מ-2 רכיבים

המתכון באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כבר שבוע אני בדודא על הסלט ה כבר שבוע אני בדודא על הסלט הזה 🤩
שרי, אבוקדו ותירס, בשמנזית, מיצלימון, חומצתפוחים, מלחפלפל
פתיחה מעולה ליום מעולה 💪🏾

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
צלחת ויטמין C 🍓🥝🤩

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (57)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (25)
  • חומוס (32)
  • טופו (38)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (89)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (159)
  • ללא טופו (76)
  • מאש (17)
  • מרק (27)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (23)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (96)
  • ראשונות (64)
  • שונות (42)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

ניווט מהיר באתר
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

היי, לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך 4 צעדים ראשונים למתחילים

להורדה מיידית
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס