קדרת אורז חומוס וירקות

קדרת אורז חומוס וירקות

1.5 כוסות אורז בסמטי מלא
1.5 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
2 בטטות קטנות חתוכות לקוביות גדולות
2 עגבניות חתוכות לרבעים
בצל סגול גדול חתוך לרצועות עבות
סלסילת פטריות פורטובלו קטנות – שלמות
כוס כרוב לבן חתוך לרצועות
1-2 כפות שמן זית
3-4 שיני שום שלמות קלופות
3 כוסות מים
2 כפיות מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מחממים תנור ל-180 מעלות

מעבירים את כל החומרים לכלי חסין אש
אופים כשעתיים – או עד שהנוזלים נספגים לגמרי
מדי פעם מערבבים

20 תגובות על “קדרת אורז חומוס וירקות”

  1. ענת, שלום רב
    תודה על המתכון. יצא מאוד טעים.
    אני עשיתי את המתכון עם אורז פרא, במקום הבצל הסגול – בצל לבן, במקום הכרוב שמתי קייל מסולסל חתוך וכן הוספתי קישואים. היו לי עדשים שחורות מבושלות והוספתי גם מהן כמות מתונה. נתתי קודם רתיחה על פלטת הגאז ואחר כך עם מכסה סגור בתנור, בטמפרטורה נמוכה יותר – כי יצאתי מהבית להליכה ברגל ולא רציתי שיישרף.
    מינימום שמן זית – שתי כפיות שטוחות. זללנו 2 מנות!
    המשיכי להעשיר אותנו במתכונים מצויינים.
    יישר כוחך
    שושקה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים